G4Media.ro

Macron și-a început vizita în Statele Unite cu un tur la sediul…

sursa foto: captura video

Macron și-a început vizita în Statele Unite cu un tur la sediul agenţiei spaţiale americane NASA, împreună cu Kamala Harris

Preşedintele francez Emmanuel Macron a început miercuri o vizită în Statele Unite, printr-un tur la sediul agenţiei spaţiale americane NASA împreună cu vicepreşedintele SUA, Kamala Harris, relatează Agerpres conform dpa.

Macron urmează să fie primit joi de omologul său Joe Biden la Casa Albă.

Administraţia americană a descris Franţa drept ‘aliatul cel mai vechi’ şi a lăudat angajamentul lui Macron după invazia rusă în Ucraina.

Cu toate acestea, se aşteaptă ca Biden şi Macron să abordeze şi unele subiecte sensibile.

În timpul întâlnirii cu preşedintele francez, Kamala Harris a salutat în Paris ‘un aliat vital’ al SUA, iar amândoi au subliniat importanţa cooperării în spaţiul extraterestru.

Macron a descris spaţiul ca un nou loc de conflict, ceea ce face cu atât mai importantă cooperarea între state care sunt la fel de angajate faţă de ştiinţă şi valori democratice comune.

Discuţiile dintre Biden şi Macron, care vor fi precedate de un dineu informal, se vor axa pe războiul din Ucraina şi vor mai aborda subiecte precum China, Iran, regiunea indo-pacifică şi cooperarea economică, de exemplu în sectorul energetic, potrivit unui comunicat emis de administraţia americană în avans.

Franţa se află în centrul a multe dintre aceste probleme, a afirmat directorul de comunicare al Casei Albe, John Kirby, care l-a numit pe Macron ‘un lider dinamic’ în G7, ‘mai ales acolo, în Europa’. Acesta este motivul pentru care Biden l-a ales ca oaspete pentru prima vizită de stat pe care o găzduieşte la Casa Albă, a adăugat oficialul american.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...