G4Media.ro

Locul de muncă, ocupația sau profesia părinților nu vor mai fi cerute…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Locul de muncă, ocupația sau profesia părinților nu vor mai fi cerute de profesorii diriginți și de învățători și nici nu vor mai fi trecute în catalogul clasei, anunță Ministerul Educației

Profesorii diriginți și învățătorii nu-i vor mai întreba pe părinții elevilor unde lucrează, ce funcție au sau ce meserie, se arată în informarea nr. 128RS/26.08.2021 trimisă de Ministerul Educației către inspectoratele școlare și directorii școlilor, obținută de Edupedu.ro.

Concret, ministerul anunță că „începând cu anul școlar 2021 – 2020, profesorii diriginți și învățătorii nu vor solicita, colecta și prelucra informații cu privire la locul de muncă, ocupația sau profesia părinților/reprezentanților legali ai elevilor”, potrivit documentului respectiv.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Foto: INQUAM Photos – Octav Ganea

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

16 comentarii

  1. Extraordinar,ce ABERATIE!Da macar daca au parinti e voie sa se stie?

    • Mai lasa draqu bautura meltene

    • E un lucru bun.
      Pana acum, ocupatia parintilor influenta notele elevului iar profesorii stiau daca e un potential client la meditatii.
      Daca un elev era derbedeu in scoala ,sau nu invata, prima data profesorii se uitau la ocupatia parintilor. Si daca vedeau de exemplu ca e seful politiei, nimeni nu se mai lua de el iar in continuare era favorizat.
      Dar profesorii vor cere sa li se spuna ocupatia parintilor si o vor trece intr-o foaie care va fi tot timpul in catalog, a mai fost situatia asta. Ar trebui controale inopinate la cataloage iar la clasele la care se vor gasi foi cu ocupatia parintilor, dirigintele si directorul sa fie drastic sanctionati. Altfel, aceasta masura va fi apa de ploaie. Si asa se va si intampla.

    • Ahaaa! Precis ești un golan din ăla cu „bă profule, tu știi bă cine-s io?“

      Hai, recunoaște că te-am ghicit, pârlitule!
      :)))):

    • O aberatie e faptul ca acest lucru se cerea pana acum. Zi si mia de ce e important pentru profesori sa stie ce ocupatie au parintii unui elev? Care e legatura dintre actul educational si jobul parintilor? Nu exista nici un motiv pentru care profesorii trebuie sa stie unde lucreaza parintii.

  2. Aaa,pai nu mai e nevoie de parinti,ca in ziua de azi copilul poate lua hotarari singur inca de la varsta de 4 ani…

  3. De ani de zile nu mai există rubrica respectivă în catalog, care e noutatea?

  4. Foarte bine! Întotdeauna la fondul clasei, excursii, contribuții diverse se face o „ievaluare” a părinților care pot da mai mult și, la prima ședință, imediat apar aluziile: să plătim și pentru cei care nu pot (decât să mănânce semințe toată ziua în parc). Nu mai vorbesc de învățătoarea care are pretenții în funcție de „ievaluarea” părinților și a profesiilor lor.

  5. Și atunci cum vor ști „dascălii” pe care elevi să îi favorizeze pentru că părinții lor pot veni cu cadouri scumpe și meditații fără număr și de care golani să nu se atingă pentru că e băiatul lui tata șmecherul? Nu se gândește cineva și la bieții învățători și profesori că gura lor trebuie să mănânce și ea ceva?

  6. Nu trebuie sa stim si noi?

  7. Si chiar daca ar exista rubrica tu poti sa lespui la scoala orice meserie!
    Cel mai bine e sa zici ca esti somer sau fara ocupatie ca sa nu te mai frece la cap cu fondu’ clasei! …si eventual poate primeste copilu’ si niste ajutoare date de milă!

  8. Nu cred că îi interesează așa ceva pe profesori. S-a și scos din cataloage așa ceva !Nu e o noutate. Si parcă ar fi greu să afli !

    • Nu, doamnă, n-au dispărut, vă spun sigur asta. Când am întrebat de ce trebuie completat, mi s-a răspuns pe un ton superior că „așa trebuie „. Golănenile astea profesorale influențează parcursul școlar al elevului în funcție de „curricula” părinților, gherțoi cu burdihanul dezvelit însoțiți de doamne cu oja de pe unghii sărită, care coboară din X5 sau seria 7, absolvenți „proaspeti” de…..te miri unde!!!! Asta e România Educată!

  9. Asa, nici nu exista LinkedIn, sau cum? Daca vor sa fie lipitori fata de anumiti parinti prin elevi, locul de munca lipsa din catalog nu e impediment. Plus ca un „parinte” ce isi vrea odrasla favorizata va merge personal la „dascal” cu atentii. Parinte si dascal intee ghilimele, caci asemenea indivizi nu isi merita titulatura. Si eu aveam diriginta ce ii cerea tatalui mei tot felul de favoruri si ajutoare din cauza locului de munca (beton, agregate, etc) dar nu a primit nimic, si eu aveam cele mai.mici note din cauza asta. Deci da, se schimba tratamentul asupra elevilor in functie de.ocupatia si „atentia” parintelui.

  10. Dar nimeni nu mai cere astfel de date de peste 10 ani. Nici in cataloage nu sunt trecute, nimeni nu discuta asa ceva in cancelarie.
    Pentru vreun caz izolat, se face atata tam-tam.