G4Media.ro

Standardele tehnice pentru folosirea catalogului electronic în școlile-pilot au fost publicate în…

Foto: Unsplash / Glenn Carstens-Peters

Standardele tehnice pentru folosirea catalogului electronic în școlile-pilot au fost publicate în Monitorul Oficial. Ce obligație au școlile care folosesc astfel de platforme, din septembrie 2023

Ordinul de ministru care aprobă standardele tehnice minime necesare pentru utilizarea catalogului electronic în școlile-pilot a fost publicat în Monitorul Oficial vineri, 28 aprilie, la o lună după ce a fost semnat de ministra Educației, Ligia Deca. În urmă cu o săptămână, Ministerul Educației transmitea către inspectoratele școlare regulile pe care trebuie să le respecte unitățile de învățământ, cu aplicare din anul școlar 2023-2024, scrie Edupedu.ro.

Amintim că 742 de școli (lista lor, mai jos în articol) au fost selectate să folosească catalogul electronic în anul școlar 2022-2023, potrivit unui ordin publicat în Monitorul Oficial. Nu există un catalog electronic pus la dispoziție de către Ministerul Educației. Toate aceste școli au apelat la aplicații/programe private ce au fost achiziționate de pe piața de investiții. Nu se știe ce se va întâmpla după ce va fi încheiată pilotarea.

Potrivit ordinului, școlile asigură măsurile de securitate a prelucrării datelor și garantează următoarele drepturi ale utilizatorilor:

  • „a) dreptul de a fi informat;
  • b) dreptul de acces;
  • c) dreptul la rectificare;
  • d) dreptul la restricționarea prelucrării datelor;
  • e) dreptul la portabilitatea datelor.”

Citește articolul complet pe Edupedu.ro.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...