G4Media.ro

VIDEO Iohannis: Tendința e de creștere accelerată a ratei infectărilor. Măsurile de…

sursa foto: Presidency.ro

VIDEO Iohannis: Tendința e de creștere accelerată a ratei infectărilor. Măsurile de restricție sunt inevitabile. Alegerile trebuie să aibă loc, nu putem funcționa cu un Parlament fără puteri depline. O pandemie nu e un ghinion, e o catastrofă

Cifrele raportate în România privind infectările cu noul coronavirus, dar şi decesele din cauza COVID-19 „trag un puternic semnal de alarmă de care avem toţi responsabilitatea să ţinem cont”, a afirmat, miercuri, la Palatul Cotroceni, preşedintele României, Klaus Iohannis.

El a afirmat că, în această zi, a fost înregistrată „cea mai mare creştere a numărului cazurilor de îmbolnăvire” şi a apreciat că sunt „cifre extrem de îngrijorătoare”.

„Situaţia este complicată nu doar în România, ci şi în restul statelor europene”, a spus şeful statului.

Totodată, Iohannis a mulţumit personalului medical. „Lunile care vor urma nu vor fi deloc uşoare”, a apreciat preşedintele şi a cerut oamenilor să dea dovadă de solidaritate.

Șeful statului a precizat că alegerile parlamentare, programate pe 6 decembrie, trebuie să aibă loc, deoarece este nevoie de „un Parlament cu puteri depline”.

„O democraţie nu funcţionează fără alegeri. Am spus aceste lucruri şi înainte de alegerile locale şi am pledat pentru organizarea alegerilor locale şi am văzut cu toţii că a funcţionat rezonabil de bine. Nu au fost incidente epidemiologice. Însă, este clar că, dacă numărul de cazuri creşte, campania electorală se va desfăşura în condiţii mai speciale decât la alegerile locale. Însă alegerile trebuie să aibă loc. Nu putem să continuăm fără un Parlament cu puteri depline”, a afirmat Iohannis.

El a adăugat că actualul Legislativ „expiră pe 20 decembrie”.

Principalele declarații ale președintelui:

  • Avem cifre foarte îngrijorătoare la toți cei trei indicatori legați de pandemie
  • Tendința e de creștere accelerată a ratei infectărilor
  • Măsurile de restricție sunt inevitabile. Cu cât mai repede sunt introduse și respectate, cu atât mai rapid își vor produce efectele și vor putea fi ridicate din nou
  • Situația nu e complicată doar în România, ci și în alte țări europene
  • Sistemele de sănătate au fost supuse unor mari presiuni, iar medicii au făcut eforturi uriașe
  • Transmit un mesaj special de recunoștință și mulțumire personalului medical din România
  • Acești oameni extraordinari, care și-au ales această profesie vocațională, merită respectul nostru
  • Avem încredere în medicii noștri
  • Lunile care vor urma nu vor fi deloc ușoare, dar sunt convins că, în ciuda pericolului suplimentar, vor acționa cu același devotament
  • Îi asigur pe toți cei din sistemul medical că sunt alături de ei și împreună vom face față acestei crize
  • Avem cu toții o mare responsabilitate. O repet cât timp va fi necesar: oricât ne-am dori, situația epidemiologică nu ne permite întoarcerea la normalitatea de dinainte de pandemie
  • Ne aflăm într-un punct critic și avem de făcut o alegere fundamentală pentru viitorul și sănătatea noastră și a celor dragi
  • Vrem să mergem pe un drum care duce la o explozie de cazuri? E un drum la capătul căruia ne așteaptă multă suferință
  • Trebuie să dăm dovadă de responabilitate și să respectăm cu strictețe regulile: purtatul măștii, distanța socială, evitarea aglomerațiilor, munca la domiciliu, igiena mâinilor
  • Oricâte măsuri și restricții ar impune statul, ele își pierd din eficiență dacă unii cetățeni nu participă la acest efort colectiv
  • Virusul care ne-a bulversat existența, a luat multe vieți
  • Un comportament rațional și micile sacrificii pe care suntem chemați să le facem pot salva viața semenilor noștri
  • Haideți să dăm dovadă de solidaritate și să depășim împreună cu bine aceste momente

Întrebări din partea jurnaliștilor:

  • Antena 3: De ce de aproape 3 luni numărul de teste zilnice e aproape constant și nu reușim să creștem această capacitate de testare?
    • Iohannis: Planul e de a crește numărul de testări și, dacă ne uităm pe date, el crește. Azi am avut peste 27.000. E însă o dublă problemă: nu doar aparatele sunt poate încă insuficiente, personalul calificat nu poate fi însă inventat peste noapte. Pregătirea cadrelor durează ani și ani. Avem laboratoare care în continuare doresc să se facă aceste testări. Nu trebuie să ne așteptăm la minuni
  • B1 TV: Au fost luate deja primele măsuri restrictive, dar ele vin la pachet cu dificultăți economice. Ce se va întâmpla dacă în următoarele două săptămâni nu vor da rezultate?
    • Iohannis: Strategia e clară: vom reacționa local și regional. Nu e nevoie să închidem toată țara. S-a introdus de către specialiști acea scală care ne spune dacă e cazul să se ia anumite măsuri. Aceste restricții se bazează pe o evaluare a specialiștilor care ține cont de gradul de infectare din localitatea respectivă. Așa se va întâmpla în continuare. E foarte bine să se reacționeze local, țintit.
  • Libertatea: Săptămâna trecută aveam deja 2000 de cazuri și dvs ați vorbit mai mult despre temele electorale, ați pronunțat de 17 ori PSD, mai mult decât despre covid. Considerați că dvs. și guvernul ați făcut suficient pentru a inversa tendința de creștere a numărului de cazuri? Este vreo lecție de învățat pentru parlamentare?
    • Iohannis: Avem situații diferite: politica e amenințată de PSD, sănătatea – de covid. Sunt două pericole, trebuie să ne adresăm în ambele părți. E evident că ne îngrijorează că această creștere a numărului de infecții mai mult decât alegerile parlamentare. Probabil că lucrurile se vor complica odată cu vremea rece. Să nu facem o confuzie între abordarea politică – societatea merge mai departe și abordarea publică, ce trebue să fie aplicată. Autoritățile au reacționat corect. Nu se poate aștepta nimeni ca guvernul singur să stăpânească epidemia. E o răspundere partajată. Boala nu se răspândește de la autoritate la alta, de la instituție la alta, ci de la om la om.
    • PSD a ținut în parlament câteva săptămâni o lege ce trebuia dată urgent pentru a permite guvernlui să ia măsuri rapide
  • Agerpres: Unul dintre domeniile afectate a fost cel cultural. Ei reclamă că nu a existat un argument pentru închiderea teatrelor și cinematografelor, ce mesaj le transmiteți?
    • Iohannis: Cultura e unul din domeniile extrem de afectate. E însă clar că vorbim de măsuri luate de autorități la sfatul experților, care recomandă politicienilor ce măsuri trebuie să ia pentru a îngrădi răspândirea virusului. Din păcate, cultura s-a manifestat prin spectacole, iar experții consideră că aceste întâlniri trebuie îngrădite.
  • Digi 24: E oportună campania electorală pentru alegerile parlamentare?
    • Iohannis: O democrație nu funcționează fără alegeri. Alegerile trebuie să aibă loc, nu putem funcționa cu un Parlament fără puteri depline. Chiar dacă ar rămâne acest parlament după 20 decembrie, nu va mai avea puteri depline. Cu cât am putea amana alegerile? Maxim 3 luni și ajungem la finalul iernii.
    • Chiar dacă admitem că sunt condiții speciale, cu foarte multe persoane bolnave, treubie să găsim o formă de campanie online, tv și să mergem la vot. Actul de votare în sine nu e mai periculos decât mersul după pâine. La alegeri organizarea a fost bună.
  • Epoch Times: În ultimul raport al Comisiei Europene se vorbește despre eficiența CNA. Cum apreciați prestația CNA, se impun schimbări? Ce proiecte aveți?
    • Iohannis: În CNA sunt unele persoane foarte calificate, independente, dar instituția e construită pe vot politic din parlament, deci mai mulți PSD-iști decât altceva, și este un pic problematic. Pentru CNA trebuie găsită o altă formulă, pentru a avea cu adevărat membri independenți. CNA în ansamblu putea să facă o treabă mai bună.
  • Realitatea Plus: Pe 15 mai, când a fost ridicată starea de urgență, aveam circa 160 de infectări, azi aproape 3.000 zilnic. Se poate vorbi despre starea de urgență?
    • Iohannis: Cred că s-au luat deciziile bune, dar o pandemie nu e o alegere politică. O pandemie nu e un ghinion, e o catastrofă cu care trebuie să trăim până când vom avea un vaccin sau un tratament. Încet-încet am învățat câte ceva despre acest virus, în consecință putem să avem o viață cât de cât aproapiată de normal. Foarte regretabil, avem foarte mulți care au murit. Autoritățile au partea lor de rezolvat, noi cetățenii avem partea noastră de responsabilitate în a respecta regulile. Când vom găsi un vaccin, să dea Domnul să fie cât mai curând, va fi mai simplu. Va mai dura, nu este iminentă finalizarea pandemiei, de aceea fac un apel la toți românii, pentru că doar împreună vom reuși.
  • G4Media.ro: Sigur că subiectul nr 1 e situația sanitară, dar există și alte priorități strategice, cum le-ați anunțat într-un comunicat dat ieri după CSAT, referitor la modificarea legilor de funcționare a serviciilor secrete. Problema e că serviciile au pierdut atribuții după deciziile CCR din 2016 și 2020. Mai exact au pierdut dreptul ca informațiile culese să fie folosite drept probe în procesele penale. Am înregistrat o încetinire a investigațiilor, anchetelor. În procesul de scriere a acestor legi intenționați să găsiți solutii pentru această problemă? Mai ales că ultima decizie a CCR din 2020 nici informațiile pe mandatele de securitate natională nu pot fi utilizate?
    • Iohannis: Nu intenționez să am inițiativă și să dau serviciilor atribuții în domeniul urmăririi penale. Aceste lucruri se fac de către procurori. Serviciile secrete nu au ce căuta în acest domeniu. Serviciile se ocupă de problemele lor și sesizează parchetul competent. Nu intenționez să modific legile în sensul de a reveni la situația anterioară.
  • Adevărul: Dacă legea de amânare a alegerilor ajunge la dvs, o blocați sau luați totuși în calcul amânarea?
    • Iohannis: Alegerile vor avea loc pe 6 decembrie, ele sunt programate. Mandatul Parlamentului nu poate fi prelungit prin lege. Oricâte proiecte de legi ar pune pe masă unii parlamentari care nu se mai satură, aceste lucruri nu sunt posibile, prin Constituție
  • Observator: Considerați că numărul ridicat de cazuri are vreo legătură cu alegerile locale?
    • Iohannis: Nu are o legătură cu alegerile locale. E posibil ca în unele localități să aibă legătură cu petrecerile ilegale care au avut loc după alegerile locale. Dar nu alegerile și procesul electoral au dus la aceste creșteri
  • Radio România: Prognoza Băncii Mondiale arată deficit bugetar de 9% din PIB pentru acest an. Ce măsuri de redresare economică se impun?
    • Iohannis: Multe măsuri au fost luate deja de guvern, altele urmează. E foarte clar că economia își va reveni mai repede dacă vor exista stimulente și programe de intervenție, de sprijinire a economiei. Toți suntem de acord că măsurile trebuie puse în practică în cel mai scurt timp
  • Deutsche Welle: Comunicatul CSAT face referire la reforma instituțiilor de securitate. Se va lucra cumva și la legea Jandarmeriei, astfel încât abuzuri gen 10 august să nu mai poată fi mușamalizate? Reforma servicilor?
    • Iohannis: Noi am decis o noua strategie de apărare, o nouă paradigmă. Vechea paradigmă pleca de la premisa că va avea loc un război în Europa. Nu credem că va mai fi cazul unui război clasic. Inamicul de data aceasta nu va mai veni cu tancul, ci cu dezinformare, cu atacuri de tip cyber. Toate acestea trebuia pregătite din timp. Încet, dar sigur, ne apropiem de o situație pe care o consider foarte bună, avem strategia națională, avem banii pregătiți pentru forțele armate, trebuie finalizată întreaga acțiune cu modernizarea legislației. Inclusiv aceste modificări se vor opera în lege. Aștept ca noul Parlament să se apuce urgent de aceste chestiuni foarte necesare
  • Stiridiaspora: Care e populația Bucureștiului, având în vedere că autoritățile nu au reușit să ajungă la un acord în acest sens?
    • Iohannis: O să aflu excat și vă transmit prin biroul de presă
  • TVR: Mulți medici se plâng de epuizare. Are România suficienți medici de terapie intensivă? Sau va trebui să cerem ajutor de la alte state?
    • Iohannis: În momentul de față situația nu e încă critică, dar e îngrijorătoare. Iată câteva date: există peste 1000 de locuri ATI pentru pacienți Covid, acum 600 sunt ocupate. În spital, în general, există și alte locuri ATI decât pentru Covid. În total, locuri ATI sunt în jur de 2.300. Dar distribuția nu e uniformă. Dar nu trebuie să ne complacem în această situație. L-am rugat azi pe premier să ia măsuri urgente pentru a crește numărul de paturi ATI pentru Covid, probabil vom vedea o mișcare în această zonă.
    • Medici avem atâția cât avem, și sunt foarte buni. Știu că mulți sunt în pragul epuizării, mulți sunt supărați că nu sunt condiții mai bune. Cu siguranță sunt și medici tineri care se specializează cu această ocazie
  • RTV: Ne putem aștepta la o restrângere a dreptului de a circula între localități?
    • Iohannis: Este destul de probabil să apară noi și noi restricții pe măsură ce numărul infectărilor va crește. Personal, cred că toate măsurile treuie să fie proporționale cu incidența bolii, nu vreau să ajungem la situația în care nu mai e permisă circulația între localități.
  • Știrile Pro TV: De câte ori ați fost în situația de a vă testa? Există un protocol în situația în care v-ați îmbolnăvi?
    • Iohannis: Nu m-am testat niciodată pentru că nu am fost în situația aceasta. Eu cred în măsurile despre care vorbesc. Chiar dacă ar fi o persoană bolnavă, pericolul e redus aproape la zero pentru că păstrez distanța și port masca. La fel și la Consiliul European, unde toată lumea a purtat mască, deși nu este obligatorie. Noi totuși am considerat că e bine să o purtăm, să păstrăm o distanță rezonabilă.
  • Există un protocol în care că v-ați infecta?
    • Iohannis: Există!
  • Digi24.ro: Italia a impus obligativitatea măștii, inclusiv în aer liber, la fel unele regiuni din Spania, Belgia, Turcia. Ar trebui și în România?
    • Iohannis: Avem și noi localități în care e obligatorie. Dacă experții vor recomanda așa ceva, eu aș fi de acord. Dacă Comitetul Național de Situații de Urgență va recomanda, atunci politicienii vor lua această măsură
Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

33 comentarii

  1. Solidaritate, responsabilitate, spirit civic !? Sa dea dovadă de ele cine, românul?! Boss, sigur vă simțiți bine? Că se aude că (,) Covidu preferă mai nou președinții, deși eu nu cred o iotă …

  2. Vax albina,crema puca!

  3. Dacă închizi tot dar alegerile se țin, PNL și Ioha vor pierde. Dacă vor să mai supraviețuiască dpdv politic, trebuie să fie echilibrați.

    • Alexandru ? Ești sănătos la cap ? Iohannis este președinte ales pe 5 ani ! Ai vrea că toți postacii PSD sa se tina alegeri în fiecare an ?
      Iar cu PNL și USR Plus ? Crezi , Tovarășe că va câștiga Mafia ( PSD + acoliții ) ?
      Nu a nimerit Tov. Dancu securist en chef și sociolog ! Te îmbeți cu apa chioara !

    • Nu uitati instigarea din trecut a pesedistilor, nu purtam masca,ne vor cu botnita, CCR -nu sunt constitutionale amenzile,etc. La toate se adauga educatia,nepasarea noastra. Tuturor ne este greu,economic vom fi foarte afectati in viitorul apropiat ,increderea este afectata si probabil peste 3-4 ani vom incerca o revenire la tot ce era inainte de pandemie.

  4. esti un penibil si faci tot posibilul sa ii umfli in sondaje pe penibilii de la pnl. dupa alegeri iar te bagi la somn. cred ca nu mai poti de suparare pt ca ti-au taiat concediile pe motiv de covid :)))

    nasol, trebuie sa stai in tara si sa simulezi munca

  5. @Cioby: Subscriu!
    Ipocrizie, aroganta, discurs lipsit de continut, lipsa de empatie, dispret fata de cetateni, raspuns de „2 lei” acordat la intrebarile jurnalistilor,…..

  6. Pandemia nu este un ghinion, dar gestionarea ei poate fi, şi din păcate este – o catastrofă.

  7. Poate dupa catastrofa asta va ocupati si de alte Pandemii : Nicotina, Etanolul, Instagram, Youtube, Facebook.

  8. Nu inchideti tara!!!! Inchideti-l pe Arafat in casa izolata fonic. A facut multe dar e expirat ca branza La Vache Qui Rire si induce spaima. Si inchideti cluburile de cocalari, acolo Covidu se inmulteste mai ceva ca gonoreea

    • Lumea se panicheaza de parca ar fi vorba de HIV33 … Sa stiti ca si tot stresul asta pandemic distruge sistemul imunitar … Nu vine nimeni sa ridice moralul populatiei … Dati niste filme porno pe TVR, habar n-am …

  9. Va recomand sa consumati pe cat de mult puteti Piper. N-aveti ce sa pierdeti.

    Il bag pe Scaraoțchi in foc ca virusul asta e dat gata cu cateva de le are mai toata lumea prin casa, respectiv piperul, dar na, ironia sortii. O sa aflati adevarul peste 10 ani cand o sa va intrebati robotelul fullAI despre … + ca virusul nu ataca Liliecii Alpha … E facut sa trieze pe cei slabi din pestera … Cu cat o tara e mai sedentara cu atat si mai mare nr. de decese … Bine, India e o exceptie pt. ca acolo e mai aglomerat ca-n Tokyo iar igiena e sub nivelul marii …

    • @Sys32,
      Sa stii ca piperul singur, cu piperina (C17H19NO3) nu produc miracole :). Am recomandat si eu substanta asta activa intr-o cercetare demarata din fonduri proprii in aprilie, dar am mai mentionat acolo inclusiv: Gingerolul (C17H26O4) din ghimbir, Curcumina din turmeric (C21H20O6), Sulforaphanul din broccoli (C6H11NOS2), Eugenolul din cuisoare (C10H12O2), Allicinul din usturoi si ceapa (C6H10OS2), Quercetina din ceapa (C15H10O7), gingko biloba (reduce inflamatia), vitamina C (1000 mg zilnic), Zinc (15 mg zilnic), vitamina D3 (3000 UI – 5000 UI), 1 ora de exercitii fizice intens zilnic care sa pastreze o circulatie buna a sangelui si sa elimine inflamatia, o alimentatie vegana (sau preponderent vegana) cu cel putin 400 grame fructe si legume zilnic, Remdemsivir, etc. Si am mai facut cateva calcule matematice pe genom cu o serie de concluzii. Protocolul asta poate elimina virusul de pe planeta in 3 luni.

      Problema este ca in timp ce unii suntem ultradisciplinati si simtim doar cateva simptome usoare la COVID-19, dar asta doar datorita extra-eforturilor noastre anterioare, nedisciplinatii si inconstientii au dus la raspandirea virusului si impunerea de restrictii. Asta a generat proiecte si contracte anulate, respectiv afaceri si venituri personale diminuate, si taxe mai putine la bugetul de stat.
      Ar trebui ca toti disciplinatii sa se stabileasca intr-o noua comunitate / regiune unde sa isi desfasoara linistiti activitatile si sa infloreasca pe masura obiceiurilor si eforturilor lor, nu sa fie trasi in jos de nesimtitii si lenesii din comunitate…

  10. Mafia este PSD.

  11. ghinionul ne-a dat si covid, si cadre incompetente fixate pe pepsiglas, si bichonii galbeni ce pretind ca masca peste ochi rezolva problema batrainilor imunodeprimati

  12. Ce tot atât cu PSD?!
    PNL e la guvernare acum, ministrul sănătății e de la PNL, suntem într-o pandemie fara precedent și la examenul de rezidențiat din noiembrie nu s-au scos posturi la toate DSP urile, desi e mare nevoie de personal. La spitalele din orașele mare, excepție București, niciun post pentru specialitățile deficitare. Pentru cine le țineți domnule președinte?
    Și vorbiți de PSD!

    • Partea buna: Survival of the fittest. Raman doar cei mai buni.

    • Alegerile nu se pot prelungi indiferent cine doreste sau nu doreste asta . CCR a decis ca data alegerilor sa fie decisa de PARLAMENT dar in limitele constitutiei . Asa ca lasati basmele cu ce zice PSD. Alegerile sunt absolut necesare si vot fi pe 6 decembrie cind dreapta va cistiga peste 70 %din procentele de vot . In rest bateti gura degeaba .

    • Tot timpul am votat dreapta, dar tot nu se schimbă nimic. Măcar acum exista alternativa in partidele de dreapta.
      Gestionarea pandemiei dpdv al gestionarii lipsei de cadre medicale în puncte cheie, e un dezastru!

  13. Unde s au dus banii pe Masti Dezinfectant ptr persoanele defavorizate ? Unde sunt banii ptr secțiile ATI promise ? Milioanele de euro aruncate în buzunarele mafiotilor. Dacă îmi închideți școlile și trimiteți copiii acasă nici alegerile parlamentare sa nu aibă loc.

  14. Sa ne aducem aminte ca pe 6 Martie 2020, când Europa închidea pe rupte, domnul președinte și guvernul plantau copaci fiindcă era vorba de “o forma de gripa” puțin mai dificila!!! Așa și acum! Om vedea domnule președinte! Ce spune dânsul este varianta extaziata , mai vedem peste o luna când o sa înregistram 5-6000 de cazuri zilnice și nr de decese va trece de 300 zilnic! Nu sunt panicard dar văd cum se comporta romanii și vine vremea rece! Sincer, as încerca sa fac un exercitiu de imaginație și sa văd care ar fi fost discursul privind alegerile dacă era un alt partid cu șanse (teoretice) mai mari! Cred ca ceea ce face dl președinte este un joc de poker la cacealma! Sper sa îl câștige dar cu foarte putine consecințe negative umane!

    • iar bati cimpii

    • Stimate M. Dacă ceea ce spune cineva nu-ți convine, nu înseamnă ca trebuie sa îți demonstrezi in scris lipsa de educație! Poți, dacă ai capacitatea, sa expui tot in scris ceea ce susții!

  15. Divide et impera! Funcționează mereu! Ultimele 2 decenii ratate.
    Un an de guvernare Penele, așteptată ca salvatoare este insipidă, inodoră, incoloră, răsuflată. Asa vor fi si urmatorii ani.
    Bieți provinciali la marginea Europei. Asta se vrea, asta se va oferi!

    • Realitatea cruda e ca ce , postac Bolșevic ?
      In afara de o ură , hoție ,minciună și populism de 2 bani aceasta Mafie (PSD ) nu este in stare de nimic ! Program de guvernare ? Ioc ! Măriri de pensii , salarii la statul degeaba , alocații și alte ajutoare sociale ? Din ce bani nu spun !
      Sforari Retardați cu votanți imbecili ușor de păcălit ! Voturi cu 50 RON !

  16. Alexandru ? Ești sănătos la cap ? Iohannis este președinte ales pe 5 ani ! Ai vrea că toți postacii PSD sa se tina alegeri în fiecare an ?
    Iar cu PNL și USR Plus ? Crezi , Tovarășe că va câștiga Mafia ( PSD + acoliții ) ?
    Nu a nimerit Tov. Dancu securist en chef și sociolog ! Te îmbeți cu apa chioara !

  17. Deci Ioha zice că e bine că serviciile nu mai intervin în urmărirea penală, să vedem ce spun rezistidioții care susțineau că dimpotrivă…

  18. Medicii n au primit un leu din acea indemnizație de risc covid, dacă cineva îi mai crede pe acești 🤡🥳🤥 m am resemnat nu medicii vor alege între cine va trăi și cine va muri, ei vor alege ești PSD ist mori ești PNL, usr plus, pmp trăiești 🤣🤣🤣 Klaus RAUS

  19. Realitatea cruda e ca ce , postac Bolșevic ?
    In afara de o ură , hoție ,minciună și populism de 2 bani aceasta Mafie (PSD ) nu este in stare de nimic ! Program de guvernare ? Ioc ! Măriri de pensii , salarii la statul degeaba , alocații și alte ajutoare sociale ? Din ce bani nu spun !
    Sforari Retardați cu votanți imbecili ușor de păcălit ! Voturi cu 50 RON !

  20. Băbăeți, mai lăsați naibii placa asta cu PSD. Gata, cât sunt ei de hoți și sovietici, de 1 an e la putere și guvernează PNL, cu sprijinul USR, UDMR și PMP. Cu implicarea si sub coordonarea directă a lui Iohannis. Meritele și vinile vă aparțin. Și să nu uităm că PNL e PDL cu Orban pus în vitrină. Așa ca să nu mai aud că voi nu ati fost la putere și guvernare.

    Hai postaci, săriți la beregată. Adevărul supără.

  21. Pnl guvernează, PSD legifereaza