G4Media.ro

Ministrul Educației, Daniel David, prima conferință de presă: pe termen scurt și mediu…

Foto: Captura EBS Radio

Ministrul Educației, Daniel David, prima conferință de presă: pe termen scurt și mediu e foarte important bugetul pe care îl primim

Prima conferință de presă din mandatul noului ministru al Educației și Cercetării, Daniel David, are loc vineri, de la ora 14.00, potrivit Edupedu.ro. El face public Raportul privind starea învățământului/ cercetării la momentul preluarea mandatului.

Primele declarații:

Pe termen scurt și mediu e foarte important bugetul pe care îl vom primi să fie implementat foarte eficient.

Dacă suntem eficienți, putem începe și implementarea unor proiecte

E nevoie ca oamenii să știe ce se întâmplă, ce se va întâmpla

E important să ținem cont de bunele practici europene. Eu cred în viziune, că un ministru trebuie să aibă viziune și strategie. Cred că acel diagnostic pe care intenționez să îl publicăm la începutul lunii mai – să fundamenteze măsurile ministerului

Citește pe Edupedu.ro declarațiile complete ale lui Daniel David

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Bugetul e 6%, conform legii. Ce nu e clar?

    Și urgent trebuie depolitizat învățământul, ca acum și femeile de serviciu din școli sunt numite politic.

    • 6% pentru ce? Intai sa faca curatenie, sa desfiinteze inspectoralele inutile.
      Sa plateasca profesorii dupa performanta si mai vedem…

  2. Ce părere are despre existența studiilor doctorale fără frecvență? E normal să existe așa ceva, când în toată lumea civilizată, occidentală, nu există decât studii doctorale cu frecvență? De ce ține poarta asta larg deschisă de Funeriu și toți de după el? Ca să aibă toți securiștii diplome și să ocupe, folosindu-se de ele, toate pozițiile cheie din Statul Român?

    • Dacă verificați câte educatoare / învățătoare sunt prin provincie ( orășelele, sate) cu masterat, doctorat – ar trebui sa avem copii geniali de când termina grădinița/ școala primară….. Cu facultatea, începută la 40-45 de ani, fără frecvență – pt ca în perioada studiilor erau deja educatoare/învățătoare.

  3. Mnlch, tovarășe, chiar știu, așa cum spui tu, profesoare de română care nu știu bine limba română dar au doctorat. Dar știu și de matematică, cu doctoratul făcut pe bune și la timp, cu frecvență, care au ajuns numai profe de liceu pentru că au refuzat să fie racolate de secu. Dar, de fapt și tu spui exact ce spun eu, pe fondul debandadei ăsteia organizate și întreținute de ministerul educației condus de securitate de zeci de ani, diplomele de doctorat și universitare sunt prea accesibile. În felul acesta securitatea își promovează securiștii unde nu ar avea ce căuta nu doar pentru că nu e moral și legal, dar secu ăia promovați nu au capacitatea intelectuală să ocupe funcțiile alea, inclusiv din universități… sau din CCR, sau președenție., de exemplu. Și asta se vede peste tot. De aia e slabă țara, că securiștii care conduc sunt idioți și compensează prin ticăloșie. Asta „merge” local și temporar să se mențină ei la butoane, cu poporul român vlăguit ieșit din dictatură și cu mulți oameni buni fugiți din țară de răul secu, dar nu merge pe termen lung, în lumea de azi, care e una interconectată. Practic, securiștii din prostie, ticăloșie și dorința de control discreționar nelimitat duc România tot spre rău, numai să nu cedeze nici un pic din putere. Idioți, cum ziceam. Ei au impresia că după ce se duce pe copcă organizarea asta statală a teritoriului ăsta o să-i mai țină cineva la butoane, cum i-a ținut vestul și rușii după ’89, ca să aibă cine să trădeze interesele legitime ale oamenilor.