G4Media.ro

Guvernul Orban rămâne în funcție, PSD nu a reușit să asigure cvorum…

sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Guvernul Orban rămâne în funcție, PSD nu a reușit să asigure cvorum în Parlament

Plenul reunit al Parlamentului nu mai votează moțiunea de cenzură depusă de PSD împotriva Guvernului condus de Ludovic Orban, pentru că nu este cvorum. Doar 226 de parlamentari au fost prezenți în sală, cvorumul fiind de 233.

Moțiunea a fost boicotată de parlamentarii PNL, USR, PMP, UDMR și minorități naționale, iar de la PSD au lipsit cinci parlamentari.

G4Media.ro a scris încă de duminică despre problemele pe care PSD le avea avut cu asigurarea cvorumului de ședință.

Ca urmare a eșecului de a strânge cvorumul, această moțiune nu mai poate fi votată într-o altă ședință. Motivul e că în fiecare sesiune parlamentară poate fi depusă o singură moțiune, iar actuala sesiune extraordinară s-a încheiat astăzi.

G4Media.ro a transmis LIVE cele mai importante momente și declarații:

16.47 – Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a anunțat că s-au înregistrat 226 de parlamentari prezenți și, întrucât nu este cvorum, declară închisă ședința plenului reunit.

16.45 – Din cei 124 de deputați PSD, trei sunt absenți – Adrian Todor, Cătălin Rădulescu, Dan Ciocan. De asemenea, sunt absenți deputații Marian Cucșa și Marius Bota din Partidul Republican

16.40 – PSD nu reușește să asigure cvorumul pentru dezbaterea moțiunii, potrivit unor surse parlamentare.

16.36 – Din cei 69 de senatori PSD, doi sunt absenți – Carmen Dan și Roxana Pațurcă.

16.25 – Potrivit lui Marcel Ciolacu, lipsesc și deputatul PSD Dan Ciocan și senatoarea PSD Roxana Pațurcă, precum și deputații Marian Cucșa și Marius Bota, care sunt afiliați grupului PSD.

16.13: Potrivit calculelor făcute de parlamentari, PSD are șanse minime să strângă cvorumul de ședință după absențele PNL, USR, PMP, UDMR și minorități. Lider PSD: vor fi 226 de parlamentari prezenți (e nevoie de minimum 233 parlamentari pentru a se ține votul)

 16.02 – Și deputații PNL au părăsit sala, astfel că nu sunt prezenți pentru cvorum.

16.01 – A venit în sală deputatul PRO România Valentin Popa, care inițial era absent.

16.01 – Deputații USR au părăsit sala, astfel că nu sunt prezenți pentru verificarea cvorumului.

16.00 – Niciun deputat UDMR nu este prezent.

15.55 – Din 21 de deputați ai PRO România, lipsește deputatul Valentin Popa, restul fiind prezenți.

15.40 – A început verificarea prezenței parlamentarilor prin apel nominal. Toți cei 17 deputați ai minorităților naționale absentează.

Reluarea ședinței Parlamentului întârzie.

15.30Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat, luni, că va propune excluderea din partid a celor trei parlamentari PSD care lipsesc de la Parlament.

14.50 – Marcel Ciolacu, întrebat de jurnaliști dacă ședința Parlamentului se suspendă în caz că nu există cvorum: „Presupun că da”. Liderul PSD a susținut că toți parlamentarii partidului vor fi prezenți. Detalii aici

14.40Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a declarat că „în mod normal” erau 241 de parlamentari care ar vota în favoarea moţiunii de cenzură, dar şi-a exprimat nemulţumirea că „la fiecare oră dispare” câte un deputat sau senator PSD.

14.35Parlamentarii UDMR vor fi prezenți în sală luni după-amiază, dar nu vor vota moțiunea de cenzură depusă de PSD, a anunțat Kelemen Hunor.

14.30 – Marcel Ciolacu:

Am început furtunos cu o pauză de o oră. Deci toată lumea la grupuri, ne revedem la 15.30.

14.27 – Liderul deputaților PNL, Florin Roman, anunță de la tribună că liderii grupurilor au convenit să fie făcut un apel nominal pentru a verifica prezența, de la ora 15.30.

14.20 – Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, are o discuție cu liderii grupurilor parlamentare.

14.19 – Începe ședința Parlamentului. Și-au anunțat prezența doar 170 de parlamentari.

14.14 – Paul Stănescu declară, pe holurile Parlamentului, că va fi propusă excluderea din PSD a parlamentarilor partidului care nu votează moțiunea de cenzură.

Ședința plenului reunit al Parlamentului întârzie. Ședința trebuia să înceapă la ora 14.00.

13.35Kelemen Hunor, despre moțiunea de cenzură: ”Veţi afla în momentul în care mă voi pronunţa de la microfonul Parlamentului cum vom vota. Eu am înţeles că PSD are majoritate şi fără noi, deci cvorumul nu e problema noastră”

13.15Senatoarea PSD Carmen Dan a anunțat luni pe Facebook că va absenta de la ședința Parlamentului în care este programat votul privind moțiunea de cenzură din cauză că se află în izolare după ce mama sa a fost confirmată pozitiv cu coronavirus.

De asemenea, deputații social-democrați, Adrian Todor și Cătălin Rădulescu, ar putea absenta și ei de la vot. Todor se află în autoizolare, după ce a fost contact direct al unei persoane confirmate cu coronavirus, iar Rădulescu este internat în spital.

13.10 – Liderul PSD, Marcel Ciolacu, se declară convins, într-un interviu pentru G4Media.ro, că Guvernul Orban va fi demis luni după votul moțiunii de cenzură.

13.00Ponta anunță că aduce 25 de voturi la moțiune din 24 de parlamentari Pro România

11.05Președintele Klaus Iohannis a acuzat luni PSD, în ziua în care sunt programate dezbaterea și votul moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Orban, că în cea mai dificilă perioadă pentru România din ultimii 30 de ani, partidul condus de Marcel Ciolacu ”se luptă nu pentru binele și sănătatea cetățenilor, ci pentru a pune mâna pe putere cu orice preț”.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

47 comentarii

  1. Din cauza lipsei cvorumului.

    • E clar că UDMR şi Grupul Minorităţilor dau partidelor Ciolacu şi Ponta o memorabilă lecţie de patriotism în contextul pandemiei şi crizei.

    • Fix din patriotism nu voteaza UDMR, motiunea! Ei au patriotism doar fata de Ungaria, intrucat isi educa electoratul, adica minoritatea maghiara, ca ei sunt aici, sub ocupatie straina, sub „jugul românesc” , cum zic ei.
      Din razbunare pe PSD o fac, pt Ziua Trianonului si pt ca nu le-a permis adoptarea prin lege a limbii maghiare in administratie. Desi ar trebui sa fie recunoscatori PSD-ului pt ca scesta a vrut recent, sa le dea, in mod tacit, autonomie teritoriala pe ctiterii etnice. Unguri nerecunoscatori!

    • Asta – cu lipsa de cvorum, îmi sună puțin cam văpsită – la fel că și „cealaltă, cu priveghiul”. O văd mai rezervat.

      De unde [nu] știm, că într-o situație ca aceasta cu moțiunea care tocmai s-a consumat, nu se merge *ȘI* după procedura – (în acest caz, cei din PSD, adresându-se celor din PNL):

      „Băieți, Ordonanța cutare” (/sau orice altceva) „renunțați la ea – SAU PLECAȚI ACASĂ!..”

      Oricum, lipsa de cvorum, e cusută cu ață albă.

    • Vanitoși, ascunși, lunecoși și alte figurative, toate îi caracterizează pe politicienii români contemporani! Ei, care „apără și reprezintă” națiunea și spiritul nostru de neam Românesc dau „Tonul” în gândirea și comportamentul celor care reprezintă brațul ce trebuie să susțină echilibrul și calea bună a lucrurilor! Nu mă regăsesc în această „spiță” bolnavă și în fiecare zi aș vrea să pot face ceva „sacru” pentru viitorul României! Politicienilor!!! Aleșilor….vă rog să aveți rușine de cei care cândva s-au luptat cu adevărat pentru dreptate! Numai bine pentru România!

  2. Mergeti ma acasa. La 40 – 50 de morti zilnic din cauza virusului si mii de infectari doar de porcaria cu motiunea voastra de cenzura ne mai lipsea.

    • Exact,proști făcuti grămadă,”lumea moare si lor le arde de motiune,de parcă ar fi mai breji,toti o apă si-un pământ,iresponsabili,venali si corupti până în măduva oaselor!

  3. Mergeti ma acasa. La 40 – 50 de morti zilnic din cauza virusului si mii de infectari doar de porcaria vostra de motiune de cenzura ne mai lipsea.

  4. a trecut uraaaa

    • da, a trecut aia a lu grindeanu… aia pe care a luat-o, nu aia pe care a vrut-o!

      parca mi-aduc aminte cum se ruga de colegi si-atunci sa vooteze motiunea

  5. Atentie: in acest moment sunt mai multi virusi decat parlamentari in sala!
    Covizi,
    Pe Ciolanu va rog sa-l crutati, ca un sef de partid mai prost nu vor gasi nici daca o vor realege pe Veorica Vaselica…!

  6. Chemati-l pe livache ca ala se pricepea sa-nmulteasca voturile

  7. Alooo, inchideti microfoanele alea, ca cine stie ce mai scapa astia pe gura, la nervi!

  8. Ma uit la tv si parca vad o sceneta.
    Eu pariez pe combinatiile lui Ponta!
    – PNL nu are suficienta putere sa convinga vreo 40 parlamentari psd sa nu fie prezenti la orele 14:00. Singurii care ii puteau convinge sunt tot de-ai lor- aici banuiesc o alianta intre ponta si nemultumitii fata de ciolacu ( mai ales ca teodorovici a aparut la brat cu pontache, vezi Doamne el l-a convins sa voteze)
    – ponta a venit in fata cu toata echipa, chiar unul in plus, si s-a batut cu pumnii in piept ca el voteaza, ba chiar s-a dat peste cap si a mai adus extra..daca motiunea pica, el a vrut, dar ciolacu nu..
    Pontache spera ca psd sa se rupa si mare parte dintre pesedisti-parlamentari si votanti sa treaca in barca lui- salvatorul salvatorilor 🙂 . Poate asa a si convins o parte dintre cei 40 care nu au ajuns la 14, ca ii trece pe listele lui ( nu avea orban atatia bani sa ii cumpere pe astia, ei discuta de la sute de mii de euro in sus…
    Adevarul ca la cum arata sondajele, trebuie sa isi caute repede alt partid , ca numele psd ii trage la fund

  9. M-am pripit cu Ilona Centurista ! Azi e cumintica foarte ! Si-a tras fustita peste genunchi si nu le-arata pesedistilor nimic, nimic, nimic…

    PS. Daramite sa le dea ! :)))))))

    PPS. VA FI LA FEL DE CUMINTICA UDMR SI IN SESIUNEA ORDINARA ?

  10. PSD e nimic fara PNL, PSD+PNL=love

  11. Blat.
    Lipsa de oua
    Dacă aveau tranteau moțiunea prin vot. Barbateste.
    Un exemplu prost pentru democrație.

  12. E o manevră politică, un blat între partide. PSD se uită in sondaje văd că sunt în picaj și nu sunt proști sa intre la guvernare. Un circ ieftin, aruncat populației în ochi , toți vor ca alegerile parlamentare sa se amane iar după alegeri sa vadă scorul sa vadă care și cum formează alianțe. UDMR ul partid pervers vor forța intrarea lor la guvernare.

    • @Muis:
      Analistule ! :))

    • Bah, ej prost? Cine mama dk crezi ca i-ar fi pus pe pesedisti la guvernare daca motiune ar fi trecut? P ece lume traiesti? Geeeeez…
      Daca nu intelegi ce fac oamenii mari mai stai pana intelegi, junioare

  13. Prostii, care ii tot votează, se uita la TV?

  14. Bun asa, PSD/ALDE si-au dat masura impotentei.

  15. La cat de idiot este Ciolacu, am curaj sa pariez ca va aparea in seara asta la Antena 3 si va spune ca se va relua sedinta si va fi votata motiunea saptamana viitoare.

  16. muahhaa ce mure a luat psd si ciolacu…

  17. Deci se pare ca Mickey Mouse Ponta a avut dreptate ieri, cand a zis ca P$D nu e in stare sa asigure cvorum.

  18. Dupa cum am spus : scopul PSD a fost sa creeze impresia ca nu detine controlul/puterea in Parlament, nu sa dea jos guvernul. Asta va fi tema tv zilele acestea.

  19. Inca de la miezul zilei s-a stiut ca nu va fi cvorum !

    PS. In momentul asta pe tv, Ciolanu transpira incropind un sofism jalnic sub forma unei intrebari prin care incearca sa ascunda esecul : „S-a ajuns astazi la vot ?”

    • @m:
      Faptul ca CCR e posibil sa nu le dea dreptate (de fapt e foarte probabil, pt ca spiritul Constitutiei e in sensul de a se putea in situatii exceptionale sa se faca motiuni de cenzura in sesiuni parlamentare extraordinare) nu inseamna ca PNL sa faca jocul PSD !
      Pe de alta parte PNL a reusit sa-i raspunda cu aceiasi moneda PSD pt un fapt similar din trecut !

      Iarasi cred ca e bine ca minoritatile nu s-au implicat in aceasta motiune. Cred ca e prima data dupa 2009 cand minoritatile sustin in unanimitate guvernul !

      PS. In fine, PNL nu a atacat procedura pt neconstitutionalitate ci a invocat un conflict interinstitutionalintre guvern si Parlament. Solutiile in astfel de situatii sunt reparatorii si sunt de imediata aplicare, nu ca in cazul hotararilor care constata neconstitutionalitatea unei legi sau a unei proceduri care se aplica doar pt viitor nu si pt trecut !

  20. O garagata politica de doi bani si un brinci pentru fraieri . Daca PNL dorea ca motiunea sa fie votata, trimetea in sedinta parlamentara ,cei citiva parlamentari lipsa , adica 7 , se facea cvorum , parlamentarii trimisi nu votau pozitiv si motiunea cadea .

    • @m:
      E mai dureroasa infrangerea asa pt ca PSD nici macar nu a apucat sa voteze !

      PS. Era ilogic ca PNL sa ajute PSD sa se ajunga la vot cata vreme penelistii atacasera procedura la CCR ! Era ca si cum ar fi validat-o !

    • Raspunsul CCR nu va confirma spusele premierului ce cuprind o posibila neconstitutionalitate . Nu era necesara trimiterea unor politicieni PNL, ci doar a unei parti dintre minoritati .

    • @m:
      Faptul ca CCR e posibil sa nu le dea dreptate (de fapt e foarte probabil, pt ca spiritul Constitutiei e in sensul de a se putea in situatii exceptionale sa se faca motiuni de cenzura in sesiuni parlamentare extraordinare) nu inseamna ca PNL sa faca jocul PSD !
      Pe de alta parte PNL a reusit sa-i raspunda cu aceiasi moneda PSD pt un fapt similar din trecut !

      Iarasi cred ca e bine ca minoritatile nu s-au implicat in aceasta motiune. Cred ca e prima data dupa 2009 cand minoritatile sustin in unanimitate guvernul !

      PS. In fine, PNL nu a atacat procedura pt neconstitutionalitate ci a invocat un conflict interinstitutionalintre guvern si Parlament. Solutiile in astfel de situatii sunt reparatorii si sunt de imediata aplicare, nu ca in cazul hotararilor care constata neconstitutionalitatea unei legi sau a unei proceduri care se aplica doar pt viitor nu si pt trecut !

    • Nu vom mai auzi ,nici de votul pe motiunea de cenzura, nici de depuneri de motiuni in vacanta parlamentara si este posibil ca PNL sa isi retraga cererea adresata CCR .Oricum dupa alegeri, unde deja , nu numai ca v-am spus ,dar stiti si voi , PNLUSRPLUS vor avea aproape 70 de procente , dupa redistriburi. Totul se va modifica si modul de functionare al CCR si legile justitiei ,ce vor fi corectate inca din acesta toamna si intreg modelul de functionare al TARII ca parte a digitalizarii si descentralizarii .Daca inca nu stiti Presedintele Iohannis tot va zice- voalat- de ceva vreme ce se va intimpla .

    • Tocmai din motivul aratat de tine , se va face uitata intrega chestiune in discutie ,poate si PNL sa isi retraga cererea ,oricum totul va fi modificat in viitoarea legislatura . CCR nu se poate pronunta si continuarea jocului pune CCR intr-o pozitie extrem de dezavantajoasa .Adica se va inmorminta totul .Dealtfel ai observat ca si UDMR nu a participat si a iesit din sala , tocmai din acest motiv . Punem cruce si motiunii actuale si altora similare .

    • Motivul ,modalitatea , pentru care motiunea nu a fost votata din lipsa de cvorum este extrem de simplu si asta pentru ca simpla ei votare producea dezechilibre constitutionale grave . Asa ea nu mai exista , a fost si nu-e .Nu o sa mai auzim de ea in veci si de altele asemeni ei asisderea

  21. Acest moment îmi amintește cât se poate de clar de moțiunea depusă (tot de PSD) contra Guvernului (tot PNL, tot minoritar) Tăriceanu, și care a picat din motive similare… Mă rog, atunci a fost cvorum, că nu era moda asta cu lipsitul de la ședințe, dar ce e important e că, la fel ca acum, unii pesediști au fost neloiali și au votat…. invers!

  22. Uraaaa am înfrînt ,circ ieftin pentru populimea dezorientată.

  23. Pacat…. sotul meu „regreta” amarnic…cat a asteptat el sa vina PSD la guvernare dupa ce Sorin Grindeanu a anuntat Ieri in conferinta de presa ca PSD va Majora Punctul de pensie cu 40%, va Dubla Alocatiile…pacat, mare pacat… ce „fericiti” am fi fost!!
    Pacat mare…
    30 august 2020: „Grindeanu prezintă Programul de guvernare al PSD, pe care parlamentarii îl vor avea pe masă la votul moţiunii/ Social-democraţii promit, între altele, Majorarea pensiilor şi alocaţiilor, testarea în masă pentru coronavirus şi măşti de protecţie.
    PSD face publice principalele propuneri din programul de guvernare pe care partidul l-a pregătit pentru perioada de după moţiunea de cenzură, dar şi pe termen lung.
    Printre altele, social-democraţii promit că „se ţin de ce spune legea” în privinţa majorării pensiilor şi alocaţiilor pentru copii, dar promit şi testare în masă pentru COVID-19, măşti de protecţie, tablete şi laptopuri cu abonament la internet, dublarea fondurilor pentru programele Rabla Clasic sau Rabla pentru electrocasnice. Sursele de finanţare ar urma să provină din fondurile pentru investiţii, fonduri europene, o mai bună colectare a taxelor şi parteneriate public-private.
    Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a anunţat, duminică, într-o conferinţă de presă, că PSD are un program de guvernare cu obiective pe termen scurt, dar şi pe termen lung, pe care toţi parlamentarii îl vor avea pe masă la votarea moţiunii de cenzură de luni şi care include „trei mari priorităţi”: sănătate, educaţie şi economie.

    „În esenţă am construit acest program de guvernare pentru a răspunde la patru lucruri fundamentale: unu – gestionarea profesionistă a crizei sanitare, doi – deschiderea în siguranţă a şcolilor, trei – relansarea cu adevărat a economiei şi patru- creşterea veniturilor românilor”, a declarat Grindeanu.
    Social-democraţii mai promit că, în prima săptămână de guvernare, noul guvern va asigura măşti de protecţie inclusiv pentru agenţi economici.

    „E mult mai eficient pentru stat să pună la dispoziţie măşti care să permită continuarea activităţii economice, decât să suporte 75% şomaj tehnic”, explică fostul premier.

    În ceea ce priveşte educaţia, PSD propune un program pentru desfăşurarea învăţământului online, promiţând „acces echitabil” pentru toţi elevii şi studenţii din România, prin achiziţionarea de laptopuri şi tablete cu abonament la internet, pentru cei din categoriile defavorizate, pentru elevii şi studenţii care solicită acest lucru, dar şi pentru cadrele didactice.

    „Trebuie să reparăm ceea ce a făcut Guvernul PNL şi să deblocăm licitaţia pentru tablete şi laptopuri. Termen: septembrie. (…) Propunem construirea rapidă a unui Corp naţional de asistenţi didactici voluntari, toţi cu competenţe digitale, care să secondeze profesorul titular în contextul separării clasei în două colective de lucru”, a spus liderul social-democrat.

    Acesta a adăugat că PSD susţine finanţarea autorităţilor locale pentru a acestea să poată asigura dezinfectarea unităţilor de învăţământ.

    Pe plan economic, social-democraţii susţin dezvoltarea producţiei în România şi propun „regândirea lanţurilor de producţie pe componente interne”.

    Pentru sprijinirea industriei auto, PSD promite dublarea în următoarele luni, a bugetului pentru programul Rabla Clasic de la 405 la 810 milioane de lei şi creşterea de zece ori a bugetului programului Rabla pentru electrocasnice, care în prezent este de 30 de milioane de lei.

    Grindeanu susţine că „un capitol important” din programul PSD de guvernare îl reprezintă creşterea veniturilor şi a puterii de cumpărare.

    „Aceasta este de fapt miza moţiunii de cenzură: Noi ne batem pentru veniturile românilor, de la copii la studenţi, angajaţi în companiile private sau de stat şi până la pensionari. Asta este diferenţa fundamentală dintre noi şi liberali. Ei se agaţă de putere pentru a fura din banii ţării în plină pandemie, noi ne luptăm ca aceşti bani să ajungă în buzunarele românilor, nu în conturile firmelor PNL”, a declarat liderul PSD.

    Grindeanu reafirmă că PSD va aplica legea privind majorarea cu 40% a punctului de pensie şi dublarea alocaţiilor pentru copii, el spunând că argumentele celor de dreapta conform cărora nu există fonduri pentru aceste majorări „sunt egale cu zero”.

    „Ne ţinem de ce spune legea. Avem calculele făcute, se pot susţine aceste măriri”, a arătat acesta.

    Acesta susţine că PSD a ajuns să elaboreze acest program de guvernare în contextul în care în ultimele luni a făcut focus-grupuri pentru a vedea care sunt aşteptările oamenilor, concluzia fiind căr românii nu mai vor promisiuni „grandioase”.

    „PSD va da jos Guvernul Orban pentru a repara în regim de urgenţă România, iar pentru asta ne-am pregătit în ultimele luni organizând zeci de focus grupuri pentru a înţelege mai bine care sunt aşteptările românilor”, a arătat Grindeanu.
    Întrebat de unde ar urma să provină fondurile pentru punerea în aplicare a măsurilor propuse, Sorin Grindeanu a arătat că Bugetul de stat propus pentru acest an prevede 50 de miliarde de elei pentru investiţii care nu au început sau care sunt în stadiu incipient, iar din această sumă ar urma să fie luate 20 de miliarde pentru aceste programe.”
    https://www.news.ro/politic-intern/grindeanu-prezinta-programul-guvernare-psd-parlamentarii-il-vor-avea-masa-votul-motiunii-social-democratii-promit-intre-majorarea-pensiilor-alocatiilor-testarea-masa-coronavirus-masti-protectie-1922402030002020081319465373

    Pacat… nu regretati si voi?!!!
    Si ce „bine” urma sa ne fie…

    • Nu te înțeleg, de ce nu divorțezi dacă nu-l mai suporți?!

    • @Marcel Radulescu: Chiar asa de mult iti lipseste umorul?!!!!!
      Grav!!!!!!!!!!!!
      „Regreta” asta intre ghilimele, ti-a spus ceva?!
      La Scoala INVETI si asta!!

  24. Deocamdata sa isi onoreze restantele de pe vremea lui Dragnea(ca model de promisiune ) , spitalele ce trebuiau construite , autostrazile ce trebuiau deja sa fie functionale , sa corecteze eliberarea masiva a infractorilor , masacrarea legilor justitiei , orientarea natiei catre alte meleaguri istorice , angajarile multiple preferentiale in institutiile de stat , sustinerea intreprinderilor statale ce provocau pagube , reorganizarea functionarii CCR si a Avocatului poporului si abia apoi sa vina cu noi promisiuni pe care le vom crede ca niste idioti naivi ce suntem .

  25. mafalda 31/08/2020 At 9:25
    Your comment is awaiting moderation
    O motiune ce se vrea provocatoare de iluzii . O motiune ce nu este binevenita, mai degraba total inoportuna ,in acest greu moment pandemic pentru noi toti . O motiune depusa intr-un moment in care peste 120 de primari PSD au plecat din structurile de partid si exodul continua , intr-un moment in care parlamentari PSD parasesc si ei partidul si se dezic de actuala conducere a PSD si de modelul politic asumat de aceasta . Motiunea si daca trece si daca nu trece are un singur perdant si numim pe initiatorul acesteia . Asa cum cetatenii inteleg ca PNL-ORBAN este singurul partid ce se poate opune in alegeri PSD (multe partidulete nu vor mai intra in viitorul parlament ) , tot asa cetatenii inteleg si motivatiile din spatele aparitiei MOTIUNII. Dincolo de neconstitutionalitatea demersului este evident ca nu va exista cvorum in parlament .Aceasta gaselnita este ideala mai pentru toata lumea in contextul in care dupa trecerea in uitare a declansarii motiunii , nimeni nu va ataca ,in media , pe nimeni .Totul va ramane in uitare .Daca prin absurd se realizeza cvorum si motiunea va trece ,intreaga responsabilitate pentru nerealizarile guvernului interimar , pina in alegeri, va fi pusa pe seama PSD. Intre timp chiar asa s-a intimplat

  26. Penibil, la fel ca tot ce se intampla in tara asta.
    Nu sunt PSD ist dar am senzatia ca toti sunt pe o mana in particular si se balacaresc la tv de ochi lumii