G4Media.ro

INTERVIU Marcel Ciolacu: Cred că luni acest guvern va fi demis. Dacă…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

INTERVIU Marcel Ciolacu: Cred că luni acest guvern va fi demis. Dacă însă Guvernul Orban va continua la Palatul Victoria cred că situația României va deveni din ce în ce mai gravă

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, se declară convins,  într-un interviu pentru G4Media.ro, că Guvernul Orban va fi demis luni după votul moțiunii de cenzură. ” Am depus, împreună cu toți parlamentarii PSD, în mod responsabil și serios, această moțiune de cenzură. Și ne dorim, la fel de serios, ca ea să treacă și Guvernul Orban să fie demis. Prea mult timp s-a vorbit de jocuri, de înțelegeri pe sub masă. De luni încolo, după vot, se va vedea limpede cine și ce jocuri face”, a declarat Ciolacu, într-un interviu realizat via Whatsapp.

Rep: Vă rugăm să detaliați în ce au constat acțiunile domnului Barbu (nota redacției: secretarul general ajunct al guvernului) și pe ce va bazati acuzațiile? Cum le probați și de ce l-ați numit infractor?

Marcel Ciolacu: Prin hotărârile date, instanțele de judecată au decis că este infractor. Ceea ce face acum, ceea ce a făcut și când a amenințat și șantajat primari, îl califică pentru noi condamnări. Este cu atât mai grav cu cât suntem siguri că dl. Barbu acționează la comanda șefilor săi politici.

Rep: Mai contați pe cele 250 de voturi? Ce solicită UDMR în schimbul sprijnului la moțiune?

MC: Contăm pe votul tuturor parlamentarilor care consideră că acest guvern este o catastrofă pentru România. Pot să vorbesc doar în dreptul Partidului Social Democrat și să vă asigur că toți parlamentarii noștri vor vota această moțiune. Sper ca și colegii de la PRO România, ALDE și UDMR să susțină acest demers.

Din declarațiile publice ale liderului UDMR rezultă clar nemulțumirea față de Guvernul Orban. Și ei văd realitatea. Sunt convins că încă țin bine minte acele declarații iresponsabile ale președintelui și atacurile nejustificate ale PNL pe o temă care nu există.

Rep: Dacă guvernul pică, luați in calcul varianta formării unui guvern de mare coaliție care să administreze țara până la alegerile parlamentare?
MC: Este cea mai bună soluție. Totuși, după ce Guvernul Orban va fi înlăturat, mizăm pe înțelepciunea președintelui Iohannis de nu a mai acționa partizan și de a nu arunca țara într-o nouă criză. În ce ne privește, așa cum deja am anunțat, îi vom propune președintelui un specialist, o persoană care nu este membru PSD, și un program de guvernare, cu măsuri pe termen scurt și mediu.

Rep: Vedeți posibil un guvern de tranziție cu tehnicieni din PSD si PNL, dat fiind că președintele Ionannis a declarat în repetate rânduri că nu va pune guvern PSD?
MC: Mizăm pe înțelepciunea președintelui ca, imediat după consultările cu partidele, să propună o soluție în interesul României.

Rep: Dacă moțiunea nu trece, ar fi prima înfrângere majoră în calitate de lider cu mandat plin al PSD? Cum o veți justifica în fata partidului, dat fiind că în alte situații (dublarea alocațiilor) PSD a reușit să-și impună majoritatea?
MC: Nu cred că putem vorbi aici de o victorie sau o înfrângere. Cred că luni acest guvern va fi demis. Dacă însă Guvernul Orban va continua la Palatul Victoria cred că situația României va deveni din ce în ce mai gravă. Votul va demonstra fără dubii cine este în Opoziție și cine la Putere.

Nu este vorba de nicio justificare, decizia depunerii moțiunii de cenzură a fost luată împreună cu toți colegii. Repet, toți parlamentarii PSD vor vota această moțiune.

Rep: Cum raspundeți acuzațiilor formulate de președintele Iohannis și PNL că prin moțiunea de cenzură nu ați făcut decât un joc intern de imagine înainte de Congres și că ar fi un gest cinic și iresponsabil prin care riscați să aruncați țara în criză politică în plină pandemie?
MC: Ca să fie clar! Iresponsabil este cel care, prin vot sau prin absență, va menține la putere acest guvern. Iresponsabil este cel care, de la pupitrul Administrației Prezidențiale, nu se sfiește să-și arate susținerea față de o anumită formațiune politică. Așadar, criza politică o poate declanșa doar președintele, încercând să mențină în funcție un guvern care a produs deja mult prea mult rău României. Depinde doar de Klaus Iohannis ce alege. Să acționeze în continuare ca agent electoral al PNL. Sau, de data aceasta, să primeze interesul românilor.
Nu este vorba de niciun joc! Nici măcar de imagine. Am depus, împreună cu toți parlamentarii PSD, în mod responsabil și serios, această moțiune de cenzură. Și ne dorim, la fel de serios, ca ea să treacă și Guvernul Orban să fie demis. Prea mult timp s-a vorbit de jocuri, de înțelegeri pe sub masă. De luni încolo, după vot, se va vedea limpede cine și ce jocuri face.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

24 comentarii

  1. Sa mori tu ciolacule?
    Cred ca invers.

    • E nevoie de experienţa managerială a doamnei Viorica Dăncilă. Au mai rămas şi multe chestii neterminate.

  2. Motiunea este neconstitutioanala si CCR nu poate sa decida decit in modalitatea deja exprimata de Constitutie (si in spiritul ei ) ce permite doar depunerea unei motiuni de cenzura intr-o sesiune parlamentara , ea nu spune nicaieri , ca motiunea se poate depune in sesiune extraordinara .Coroborând doua texte constitutionale intelegem degraba ideea .
    1)Camera Deputaţilor şi Senatul se întrunesc în două sesiuni ordinare pe an. Prima sesiune începe în luna februarie şi nu poate depăşi sfîrşitul lunii iunie. A doua sesiune începe în luna septembrie şi nu poate depăşi sfîrşitul lunii decembrie.”
    2) Dacă moţiunea de cenzură a fost respinsă, deputaţii şi senatorii care au semnat-o nu mai pot iniţia, în aceeaşi sesiune, o nouă moţiune de cenzură.
    Asadar guvernul chiar daca pica isi pastreaza toate prerogativele pina in momentul in care CCR se exprima . Cum se va exprima v-am spus deja .
    Greul este pe capul CCR, ce nu poate a decide inlaturarea unui guvern , este foarte complicata decizia CCR, dar daca motiunea nu trece , exista o posibiltate de ajutor data CCR. Nu va exista cvorum si nimeni nu va mai aminti vreodatra de motiune depusa in sesiune extraordinara .

    • pina la pronuntarea curtii guvernul nu poate fi demis chiar daca motiunea trece .

    • @Mafalda:
      In spiritul Constitutiei o criza grava guvernamentala intervenita in timpul vacantei parlamentare poate si trebuie sa fie solutionata prin initierea unei motiuni de cenzura cu respectarea disp art 113 alin 1, 2 si 3 din Constitutie !

      PS. Nu spun ca este cazul acestei motiuni care a fost anuntata de PSD inca din timpul sesiunii ordinare a Parlamentului !

    • @Susu, anuntarea unei motiuni in sesiune ordinara este frectie la picior de lemn, nu are nicio valoare. Important este momentul depunerii ei fizice, iar asta s-a facut in sesiune extraordinara in timpul vacantei parlamentare, iar aici este evidenta neconstitutionalitatea ei. Bineinteles, noi stim culoarea si spiritul actualei ccr, chiar sunt curioasa daca acest ccr infam isi va mai adauga la palmares inca o ilegalitate. Intr-o zi, care sper sa nu fie prea indepartata, ccr va da socoteala pentru toate mizeriile pe care le-a facut.

    • Cum ar spune veorica – este un exercitiu de imaginatie….. :-)))))))

  3. inca un parlamentar PSD nu participa la motiune

  4. deja a renuntat , pica sigur

  5. Ciolacule, revolutionar fals de.buzau, furi din banii copiilor ce merg noaptea flamanzi la culcare in romania!!!
    Serviciile de securitate a romaniei trebuie sa ne apere de astfel de specimene, nu sa promoveze asemenea caricaturi intelectuale si morale!!!

  6. PSD se vrea din nou la coducerea țării și din executiv pentru că s-au descurcat de minune în cazul epidemiei de gripă porcină, nu?

  7. Idici sunt sigura ca incalci in mod flagrant Constitutia! Rahatul vostru de motiune, desi a fost depusa in vacanta parlamentara (sesiune extraordinara), trebuia dezbatuta si votata in 3 zile de la citirea ei in Parlament cnf.Art. 113 (3) din Constitutie.

  8. Pentru urmatorii 10 ani nu mai vreau sa. Aud de acest psd. Ce cintece de sirena bolboroseste ciulacu ca si cum nu am sti hoarda nebuna lacoma si hoata din spatele ciulacului

  9. Dar cu un eventual guvern Ciolacu, cum ar deveni situatia in Romania? Cred ca ar ajunge la stadiu de dezastru national final. Si pana acum guvernarile , in special, cele rosii, au jefuit si devalizat Tara . Romania abia isi mai trage sufletul sub greutatea incompetentei , hotiei ,a promisiunilor mincinoase si a incalcarilor repetate ale Constitutiei sub obladuirea CCR si a AV. pesedeu.

  10. nu ati inteles nimic …. asta cand zice „situatia Romaniei” se refera la miile de borfasi, baroni si smecheri abonati la robinetul cu bani publici …… ce a vrut sa spuna defapt este „situatia baronilor se va inrautatii, din greu spre catastrofal”

  11. multi de „cred”

  12. Căderea sau trecerea moțiunii ăsteia nu are niciun impact asupra evoluției politice, economice și sociale a tarii. E egală cu zero!

    • Dar să se ducă dracului toți cei care nu sunt prezenți și cei care nu votează!!
      Nici eu nu voi mai vota la locale.
      De ce să-l fac eu, cu mâna mea, pe un smecher, primar, pe care-l va durea în cur de mine 4 ani?!

  13. Nea dane, discuți cu derbedeul asta de parca ar fi un adevărat politician. Matale știi asta, în schimb ne prezinți altfel lucrurile.

  14. Greu de presupus ce decizie ia CCR . ,dar tot din vina lor au ajuns aici .

  15. sunteti terminati, impostorilor..se alege prafu de voi la alegeri.. doar 2 vorbe sa ti mai zic ; MUIE PSD

  16. interviu via whatapp, decizii si legi anuntate pe Facebook, nu mai exista normalitate,daca dispar aceste retele analfabetii asti de politicieni sunt morti. deci, Constitutia Romaniei la art. 131/3 spune:motiunea se dezbate la trei zile de la citirea ei(20.08.2020),azi suntem in 31.08.2020. CCR ce va zice?

  17. MArmota o avem. Dar n-are ciocolata sa – „molfaie” intre „stanioale”!!!! Poate-i face rost Stanescu, din vestita famiglie „Stanesscu”!