G4Media.ro

Lista țărilor care au trimis Ucrainei armele promise / România, inclusă în…

sursa foto: Facebook/ Mariusz Błaszczak

Lista țărilor care au trimis Ucrainei armele promise / România, inclusă în lista țărilor care n-au trimis arme

Per total, țările occidentale i-au promis Ucrainei ajutoare militare în valoare de 80,7 miliarde de euro. Însă numai 10 dintre ele, inclusiv Letonia, și-au îndeplinit promisiunile până acum, scrie cotidianul german Bild, citând un studiu realizat de Kiel Institute for the World Economy, citat de agenția de presă letoniană Leta.

Polonia e pe primul loc în privința acordării de ajutor militar. Țara a livrat armele promise în proporție de 100%, cu o valoare totală de 1,8 miliarde de euro. Dacă ne raportăm doar la cifrele absolute, Polonia e depășită numai de SUA, care a aprovizionat Ucraina cu arme în valoare de 2,33 miliarde de euro, adică 38,4% din totalul de 6,3 miliarde de euro promis.

Celelalte țări care și-au onorat promisiunea de a trimite armament sunt Letonia (220 milioane euro), Franța (160), Italia (150), Belgia (80), Luxembourg (50), Finlanda (30), Slovenia (10), Bulgaria (3,5) și Austria (3,3).

În cifre absolute, Polonia și SUA sunt urmate de Regatul Unit, care s-a angajat să ajute Ucraina cu arme în valoare de 1,12 miliarde euro. Țara și-a onorat promisiunea în proporție de 90,7%. Canada a livrat deja 82,5% din armamentul promis, cu o valoare totală de 920 milioane de euro.

Estonia a trimis 98% din armamentul promis, în total 250 milioane de euro, Norvegia 96% din totalul de 450 milioane, Cehia 88,9% din 260 milioane, Olanda 84,9% din 80 milioane și Lituania 82,6% din 50 milioane.

După aceste țări urmează Slovacia, Spania, Suedia, Danemarca și Australia.

Cea mai mare economie europeană, Germania, i-a livrat Ucrainei arme valorând doar 269 de milioane de euro, onorându-și promisiunea doar în proporție de 39,9%.

Noua Zeelandă a trimis un ajutor militar mai degrabă modest (31% din 3,6 milioane euro), iar Grecia a livrat doar 5,8% din totalul de 250 milioane de euro.

Concomitent, Coreea de Sud, Portugalia, România și Croația nu i-au trimis încă Ucrainei nici măcar o parte din armele promise.

Sursa: Leta (principala agenție de știri din Letonia) / Rador/ Traducere: Andrei Suba

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

14 comentarii

  1. Ehei n-au trimis….

  2. Guvernul pnl-psd-udmr nici nu tace, nici nu face.

  3. România nu are ce arme să trimită. Armata română e căpușată, ca oricare altă parte a statului român.

  4. Foarte ok! Pas corect diplomatic, conduita discreta, viziune politico-militara. Am primit sute de mii de ucrainieni, am livrat materiale si alimente non-militare, permitem tranzit si descarcare prioritara navelor ucr. in portul Cta etc. E suficient, chiar peste.

    • Stai linistit ca prin Romania se livreaza extrem de multe arme catre Ucraina. Se livreaza la arme prin Romania cat pentru un razboi mondial. Romania tine la secret. Atata tot. Ce crezi ca se intampla cu toate MIGurile alea blocate la sol? Cu piese de schimb?
      Romania are munitie sovietica.. crezi ca nu a fost donata?
      Plus toata logistica militara: de la reparatiii de elicoptere, avioane, etc.
      Uita-te la declaratiile lui Kuleba cum lauda peste tot Romania: „vecinul si prietenul nostru drag Romania”. El parca declara ca nu vrea sa spuna ce primeste de la Romania si ca e mai bine sa ramana secret,

    • s-o crezi tu ca nu am dat! nu intarea nimeni flancul estic pe la noi daca eram asa pasivi. si nu, nu e deloc suficient. nu suntem ungariaQ

  5. Vrăjeli! Chiar credeti ca asemenea infotmatii ajung sa fie publicate in articole de presa?
    Dați-i pace! De ce ar fi adrvărate numerele alea? De ce ar fi adevarate afirmatiile din articol?
    Bullshit!

  6. orice ajutor militar militar am dat acum ucrainei ne costa mult mai putin decat cheltuielile pe aparere pe care ar trebui sa le suportam daca am avea 1000km de granita cu Rusia.
    trebuie si merita sa-i ajutam mult mai mult.

  7. Noi suntem pleșcari, ce sa dăm și din ce ?!

  8. Oficialii ucrainieni ne multumesc de fiecare data. Or fi avand ei motive 😃

  9. România trimite niște lucrări de doctorat plagiate.

  10. N-avem ce trimite. Suntem niște rupți în cur. Jur!

  11. petrol via kazahtan