G4Media.ro

Liderii PSD au decis convocarea congresului extraordinar pentru 29 iunie / S-au…

Liderii PSD au decis convocarea congresului extraordinar pentru 29 iunie / S-au opus Firea, Stănescu și Ciolacu / Firea: Coincidență sau nu, atunci voi fi în spital / Stănescu a demisionat din conducerea partidului

Liderii PSD reuniți vineri în ședința Comitetul Executiv Naţional (CEX) al partidului au decis convocarea congresului extraordinar pentru data de 29 iunie, așa cum a propus tabăra grupată în jurul Vioricăi Dăncilă.

Pe fondul disputelor din interiorul partidului, Paul Stănescu a renunțat la funcția de președinte executiv, el fiind capul facțiunii rivale celei conduse de Dăncilă. Alături de Stănescu se află și Gabriela Firea.

Cele mai importante momente și declarații de la CEX-ul PSD:

Ora 16:00 – Dumitru Buzatu a ieșit din sediul PSD împreună cu Paul Stănescu. Declarații Dumitru Buzatu:

  • o să susținem organizarea acestui congres cu tot ce putem
  • au fost opinii diferite: una a fost pentru organizarea unui congres rapid, alta, făcută chiar de mine, pentru pași succesivi, să mergem în filiale, să discutăm
  • Noi înțelegem foarte bine de ce e nevoie de acest congres rapid, pentru că orice interimar își dorește stabilitatea
  • S-ar putea să fie și alți candidați la congres
  • Cred că foarte multă lume își dorește ca doamna Dăncilă să fie și președintele partidului
  • Dacă nu se va alege un candidat la congres, în mod normal se va organiza un al doilea congres

Ora 15:55 – Declarații Gabriela Firea:

  • nu cred că trebuia să organizăm pe picior congresul
  • coincidență sau nu, în acea perioadă voi fi în spital, am o operație de făcut, deci nu o să candidez
  • trebuie să tragem învățămintele după votul din 26 mai, să vedem ce am greșit
  • eu nu am înțeles graba convocării congresului, dar eu mă voi supune majorității
  • au fost 30 de voturi ”pentru”, 3 voturi ”împotrivă” – eu, dl Stănescu și dl Ciolacu și 4 abțineri
  • vreau să fie pace și armonie

Ora 15:52 – Declarații Viorica Dăncilă: 

  • Paul Stănescu a demisionat, cum comentați? Într-un partid e obișnuit să nu avem același punct de vedere, e democrație. Faptul că Paul Stănescu și-a dat demisia mie-mi pare foate rău.
  • El va activa în cadrul PSD, eu am încercat să-l fac să nu demisioneze, el a invocat motive personale
  • De ce congres: Pentru că trebuie să stabilim mai multe lucruri: să modificăm statutul, să venim cu un program politic, să venim cu modificări pe care să le transpunem în programul de guvernare
  • Congresul să fie unul premergător desemnării candidatului la prezidențiale
  • De pe 11 august începem strângerea de semnături pentru candidatura la prezidențiale
  • Luăm în calcul și desemnarea unui candidat la prezidențiale din afara partidului
  • În CEX au fost multe discuții, votul a stabilit congres
  • Trebuie să adaptăm programul de guvernare. Unele le vom păstra, voma dăuga unele noi, dar trebuie să ținem cont de votul de la europarlamentare
  • Paul Stănescu a spus că pleacă din motive personale. Azi am aflat de decizia sa, aseară nu știam
  • Vă garantez că nu am comandă de la nimeni. Singura mea comandă e de la PSD, de la forurile statutare
  • Votul a demonstrat că a fost o decizie stabilită prin votul majorității

Ora 15:48 – Declarații Niculae Bădălău:

  • „A fost o propunere făcută de către doamna preşedinte interimar, propunere care s-a supus la vot şi a fost adoptată cu majoritate. Va fi un Congres cu alegeri, schimbarea statutului, în primă parte, şi a doua parte a Congresului inclusiv, cred, cu validarea candidatului la funcţia de preşedinte al României”

    El a confirmat că data Congresului va fi 29 iunie. Bădălău a precizat că în cadrul Congresului va fi ales un nou Birou Politic.

    Preşedintele PSD Giurgiu a adăugat că, până la Congres, este necesară şi o adaptare a programului de guvernare la „nevoile de astăzi”.

    „O să trebuiască să facem un program politic pe care să-l prezentăm la Congres pentru cetăţeni, trebuie să adaptăm programul de guvernare la nevoile de astăzi şi, aşa cum vă spuneam, probabil să validăm şi candidatul la Preşedinţie”, a spus Bădălău.

    El a informat că o va susţine pe Viorica Dăncilă la funcţia de preşedinte al PSD, dacă aceasta îşi va depune candidatura.

Ora 15:44 – Declarații Marcel Ciolacu la plecarea de la CEX:

  • „Eu unul am considerat în Comitetul Executiv că un congres atât de rapid nu este oportun. Prioritatea mea este, totuşi, moţiunea. Şi a rămas în continuare, fără doar şi poate. (…) Părerea mea e că trebuia o analiză mai aprofundată şi asupra trecutului. Să ne facem nişte planuri pentru viitor. Am înţeles că proiectul politic va fi coordonat de domnul Marian Oprişan. Vedem cum stăm la congres. (…) Este foarte multă lume care îşi doreşte o stabilitate. Asta este… Vom face congres”, a declarat el.

    Ciolacu a subliniat că, din punct de vedere „matematic”, moţiunea nu are şanse de reuşită. Totodată, a infirmat informaţia apărută în presă conform căreia o parte dintre parlamentarii PSD vor susţine moţiunea.

    „Eu am vorbit ieri şi nu…”, a spus el.

    Pe de altă parte, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat că susţine organizarea unui congres al partidului cât mai curând.

    „Trebuie să facem o mulţime de lucruri şi eu cred că trebuie să comunicăm şi cu colegii din teritoriu. Şi la congres, prin reprezentanţi, putem să facem acest lucru. Şi e foarte bine”, a adăugat ea.

Ora 15:30 – Ședința CEX s-a încheiat. Preşedintele CJ Vrancea, Marian Oprişan, a declarat, la plecarea din sediul PSD, că nu îşi doreşte funcţia de preşedinte executiv al partidului şi a reafirmat că ar trebui organizat un congres pentru alegerea unei noi conduceri, motivând că nu se poate sta „la nesfârşit cu interimat”.

„În orice ţară civilizată din Uniunea Europeană, din care facem parte, când partidul rămâne fără preşedinte, se face congres într-o săptămână şi se rezolvă situaţia. Nu poţi să stai cu interimat la nesfârşit, să pui în practică ceea ce avem noi de făcut”, a spus Oprişan la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD.

El a fost întrebat despre un posibil tandem cu Viorica Dăncilă, care acum este preşedinte interimar al PSD.

„Doamna Dăncilă este o femeie extraordinară şi un om politic care are multe de spus în România”, a afirmat Oprişan.

Ora 15:05 –  Comitetul Executiv al PSD a stabilit data de 29 iunie pentru organizarea unui congres al partidului, au precizat vineri, pentru AGERPRES, surse participante la reuniune.

În cadrul congresului urmează să fie modificat Statutul partidului, să fie aleasă o nouă conducere şi să fie prezentat candidatul la alegerile prezidenţiale.

Ora 14.50 – Tabăra lui Paul Stănescu, din care mai fac parte Gabriela Firea și Marcel Ciolacu, intenționează reinstalarea lui Mihai Tudose în funcția de prim-ministru și încheierea unei alianțe cu Pro România, scrie Adevărul, citând surse politice. Cei trei controlează în jur de 15 parlamentari PSD, care ar putea vota moţiune de cenzură a Opoziţiei.

Ora 12:34Paul Stănescu a demisionat din funcția de preşedinte executiv al PSD, la două săptămâni după ce fusese numit în funcție, anunță Digi24.ro.

Anunțul a fost făcut în timpul Comitetului Executiv al PSD, iar Paul Stănescu nu și-a argumentat decizia. Hotărârea vine după ce Paul Stănescu s-a declarat împotriva convocării unui congres în care să se aleagă o nouă conducere a partidului până după alegerile prezidențiale din această toamnă.

Ora 12:32 – Preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, a declarat că un congres al partidului ar trebui organizat în această vară, pentru a desemna preşedintele formaţiunii, menţionând, totodată, că ar susţine-o în mod categoric pe Viorica Dăncilă pentru această funcţie.

„Părerea mea este că ar trebui în această vară (organizat congresul PSD – n.r.). (…) Undeva în iulie – august”, a spus el, înainte de CExN al PSD.

Întrebat dacă ar susţine-o pe Viorica Dăncilă pentru această funcţie, el a replicat: „Categoric, da”, explicând că este de preferat ca preşedintele PSD să deţină şi funcţia de prim-ministru.

„Am avut experienţa situaţiei în care premierul nu este şi preşedinte şi nu a fost de cel mai bun augur, a adăugat Mang.

Pe de altă parte, el a apreciat că liderul PSD nu ar trebui să fie persoana care candidează la preşedinţia României.

„La prezidenţiale, dacă câştigăm alegerile, rămânem fără preşedinte de partid. Dacă pierdem alegerile, după modelul Mircea Geoană, vom rămâne iar fără preşedinte şi atunci facem congrese din şase în şase luni”, a arătat acesta.

Mang a mai precizat că nu exclude ideea unei candidaturi din afara partidului pentru Preşedinţia ţării. Întrebat dacă preşedintele Academiei Românie, Ioan Aurel Pop, ar fi o variantă bună, reprezentantul PSD a răspuns afirmativ, dar a adăugat că decizia nu îi aparţine.

Ora 11:41 – Vicepreşedintele PSD, Roxana Mânzatu, a declarat că un congres al partidului în care să se aleagă o nouă conducere ar trebui să aibă loc după prezidenţiale.

„Părerea mea este că ar fi mai bine să organizăm după alegerile prezidenţiale (un congres al PSD – n.r.), pentru că e bine ca într-un partid atât de mare şi care se bazează atât de mult pe structurile teritoriale să existe un timp pentru a se aşeza toate transformările prin care trebuie să treacă şi PSD şi societatea după votul de duminică, 26 mai”, a spus Roxana Mânzatu, înainte de CExN al PSD.

Ea a adăugat, pe de altă parte, că un congres al social-democraţilor pentru desemnarea unui candidat la prezidenţiale este obligatoriu să fie organizat conform Statutului partidului. „E obligatoriu, este statutar, asta vom discuta astăzi, este scopul întâlnirii noastre în CEx”, a precizat Mânzatu.

Aceasta nu exclude varianta unui prezidenţiabil din afara PSD.

„Nu are sens să vorbim acum de un nume, însă varianta unui candidat susţinut de PSD, care să fie o personalitate din afara partidului, este o variantă posibilă pe care sper să o discutăm. Asta nu înseamnă că PSD nu are un candidat potrivit, PSD are chiar mai multe nume pe care dumneavoastră le-aţi tot vehiculat, dar nu exclude şi discuţia la care am făcut referire mai devreme”, le-a spus Mânzatu jurnaliştilor.

Întrebată dacă Viorica Dăncilă ar fi un preşedinte bun al PSD şi după interimatul pe care-l exercită la şefia partidului, ea a afirmat: „Nu pot să răspund acum, dânsa este preşedinte interimar de două săptămâni, dar suntem cu toţii extrem de de mulţumiţi despre maniera în care reuşeşte să gestioneze situaţia în PSD de după momentul dificil prin care noi am trecut”.

Ora 11:40 – Preşedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat vineri că în acest moment este necesar să existe o conducere stabilă a partidului, care să gestioneze majoritatea parlamentară şi să gireze politica guvernamentală.

„‘Trebuie’ e un imperativ destul de complicat. Nu trebuie nimic pe lumea asta. În momentul asta, eu cred că este necesar să existe o conducere stabilă a partidului, să putem lua hotărârile care sunt necesare atât pentru activitatea partidului, cât şi pentru a gestiona majoritatea parlamentară şi, de asemenea, de a gira politica guvernamentală”, a afirmat Buzatu, înaintea şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD.

Întrebat pe cine vede candidat al Partidului Social Democrat pentru alegerile prezidenţiale, în condiţiile în care au fost vehiculate multe scenarii în ultimele zile, liderul PSD Vaslui a spus: „Probabil că vor fi vehiculate şi mai multe în următoarele zile, până când PSD va desemna un candidat. E nevoie de acest candidat pentru a fi puse tunurile pe el, înţelegem nevoia aceasta”.

În opinia lui, trebuie găsit un candidat care să aibă cea mai mare şansă de a înfrunta candidaţii Opoziţiei.

Cât priveşte preşedinţia PSD, Dumitru Buzatu a spus că îi încurajează pe toţi cei care doresc să candideze, el nefiind printre aceştia.

„Deocamdată doamna Viorica Dăncilă se descurcă, să spunem noi, într-un mod corect. (…) Trebuie să vedem ce e cel mai bine, pentru momentele următoare, adică ori să stabilizăm într-o anumită măsură conducerea, o conducere care să permită o reformă de la bază, pornind de la bază, ori să procedăm foarte rapid acum cu instituirea unei noi conduceri, fără să ţinem cont de consecinţele perioadei care a trecut şi de votul care s-a dat pentru alegerile parlamentare, fără să extindem acest vot la nivelul tuturor alegerilor”, a completat el.

Ora 11.27Gabriela Firea: PSD are o conducere statutară, nu este contestată de nimeni

PSD are o conducere statutară, care nu este contestată de nimeni, iar social-democraţii trebuie să strângă rândurile în faţa moţiunii de cenzură, „nu să alerge după scaune”, a declarat preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, vicepreşedinte al formaţiunii.

„Este prioritar în primul rând pentru noi să redresăm echipa politică, să venim cu un mesaj clar şi un mesaj ferm pentru toţi românii că am înţeles greşelile pe care le-am făcut şi nicidecum să începem să ne concurăm pentru alegeri, să alergăm după scaune. Un congres, din punctul meu de vedere, ar trebui să aibă loc pentru modificările la statut şi pentru desemnarea candidatului pentru alegerile prezidenţiale. Dar noi acum avem o conducere statutară, care nu e contestată de nimeni: Viorica Dăncilă – preşedinte interimar, Paul Stănescu – preşedinte executiv. Nu am auzit voci în partid care să conteste această conducere. Practic, nu este un gol de putere. În plus, ne confruntăm cu o moţiune de cenzură. În loc să strângem rândurile pentru a depăşi cu bine moţiunea de cenzură în Parlament, ce facem? Începem iar să o luăm de la capăt cu grupuri, grupuleţe şi să le dăm satisfacţie adversarilor noştri”, a afirmat primarul general al Capitalei, înaintea şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD.

Gabriela Firea a detaliat că organizaţia PSD Bucureşti s-a întrunit în două şedinţe în care s-a stabilit de comun acord „că graba strică treaba”.

„Şi nu are niciun sens ca acum să ne concentrăm pe organizarea unei conferinţe de alegeri. Şi am amânat alegerile pentru prima săptămână a lunii septembrie, iar în această perioadă vrem să ne reorganizăm, să ne regrupăm, să aflăm în totalitate, nu doar la nivel superficial, care au fost toate cauzele pentru care s-a înregistrat un scor atât de mic la alegerile europarlamentare şi să găsim soluţii pentru ieşirea din această situaţie, nu doar să identificăm motivele pentru care s-a ajuns la un astfel de scor – jumătate practic din scorul obţinut de PSD la alegerile parlamentare şi la alegerile locale”, a adăugat aceasta.

Ora 11:20 – Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat înaintea şedinţei CExN al PSD, că din punct de vedere matematic este exclus ca moţiunea de cenzură să treacă.

Pe de altă parte, întrebat dacă are emoţii privind moţiunea de cenzură, el a răspuns că este normal ca partidul să se organizeze din acest punct de vedere.

„Numai proştii nu au emoţii de obicei. Nu sunt probleme matematice, dar trebuie să ne organizăm, e normal. (…) În momentul acesta nu sunt probleme. Din punct de vedere matematic, este exclus ca această moţiune să treacă”, a precizat el.

În ceea ce priveşte oportunitatea organizării unui congres, Ciolacu a arătat că în momentul de faţă prioritatea sa o reprezintă moţiunea de cenzură.

„Din punctul meu de vedere, prioritatea partidului în momentul de faţă – şi a mea, personală, pentru că sunt preşedintele Camerei – este să ne organizăm pentru moţiunea de cenzură. Şi pe urmă o să vorbim despre congrese şi altceva. (…) Eu vă spun cu ce mesaj voi intra în Comitetul Executiv. Întâi se terminăm cu moţiunea şi pe urmă stăm de vorbă”, a spus el.

Ora 11:10 – Preşedintele PSD Giurgiu, Niculae Bădălău, a declarat că, potrivit Statutului partidului, probabil într-o lună – două, social-democraţii vor organiza un congres pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidenţiale.

„Aşa cum spune Statutul, vom face un congres, probabil într-o lună – două, pentru a stabili cât mai repede programul de campanie al prezidenţialelor şi numele persoanei care va candida”, a anunţat vineri Niculae Bădălău, înainte de CExN al PSD.

Întrebat dacă la acest congres ar trebui aleasă şi o nouă conducere a PSD, el a spus: „E mai puţin important lucrul ăsta”.

Fiind întrebat dacă premierul Viorica Dăncilă ar putea fi un preşedinte PSD bun şi după interimatul la conducerea formaţiunii, Bădălău a afirmat: ” Doamna Viorica Dăncilă este preşedintele interimar al PSD-ul şi este un preşedinte foarte bun”.

Despre posibilitatea unui candidat la prezidenţiale din afara partidului, Niculae Bădălău a arătat că există şi această posibilitate, adăugând că ar putea fi vorba despre „un intelectual de stânga”.

Întrebat despre varianta ca Ion Aurel Pop să fie candidatul PSD la prezidenţiale, Bădălău a menţionat că preşedintele Academiei Române este „o persoană extrem de respectabilă”.

Ora 10:40Natalia Intotero, propusă ministru pentru Românii de Pretutindeni, a declarat că, în opinia sa, Partidul Social Democrat ar trebui să organizeze cât mai rapid un congres pentru alegerea unei noi conduceri, precizând că premierul Viorica Dăncilă ar fi un bun preşedinte al PSD.

„Eu cred că într-un termen cât mai rapid ar trebui să se facă acest congres şi, bineînţeles, să intrăm în normalitate. Bineînţeles, congres pentru alegerea unei noi conduceri şi, în acelaşi timp, ne gândim la persoana care poate să candideze pentru funcţia de preşedinte”, a afirmat Natalia Intotero, înainte de şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD.

Întrebată dacă premierul Viorica Dăncilă ar fi un bun preşedinte pentru PSD, ea a răspuns: „Da, cred că doamna Viorica Dăncilă poate fi un bun preşedinte al PSD”

Ora 10:35Marian Oprișan a declarat că susține organizarea congresului până la finalul acestei luni. „Preşedintele de partid trebuie ales cât mai rapid posibil pentru a avea stabilitate, predictibilitate şi pentru a ne atinge obiectivele faţă de cetăţenii României şi faţă de România şi să ne îndeplinim efectiv programul de guvernare. (…) Doamna premier, prin analizele şi prin modul în care s-a comportat în ultima perioadă, a demonstrat clar că este un lider politic important şi care are lucruri importante de spus pentru România. (…) Şi doamna Viorica Dăncilă şi alţi colegi pot îndeplini cu succes funcţia de preşedinte al PSD”, a spus Oprişan, vicepreşedinte al PSD.

Ora 10:00 – Premierul Viorica Dăncilă va pleda la ședința Comitetului Executiv programată să înceapă la ora 11 pentru organizarea Congresului PSD unde ar urma să fie ales noul președinte în cursul lunii iunie, în timp ce gruparea Stănescu – Firea ar dori ca alegerea noului președinte să fie organizată după alegerile prezidențiale din acest an, au declarat pentru G4Media.ro surse din partid (detalii aici).

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

21 comentarii

  1. tractoristul si sarma „s-au ajuns”.

    • S-au ajuns? Da’ de unde…de sub mustața lui Dragnea sub cocul Dancilei?? Toți acolo sunt o apă și un pământ și din ce in ce mai prosti și mai avari după funcții și după averi. De unde candidat la prezidențiale,a avut Dragnea grijă să nu lase pe nimeni în urmă…Puric… serios? A ajuns și Sputnik de cascadorii rasului.

  2. pentru noi ce faceti ba ?
    tot ce faceti e sa va umpleti conturile, sa va sporiti averile si sa va dati privilegii.

    • Lupta pentru putere incepe printr-o demisie.
      Hm…..

    • Hai ca se lasa cu sange pe pereti, sa se sfasie intre ei, ca asa vor fi invinsi mai usor.

    • Asta-i bine, mai fug câțiva la pnl!

    • Pentru noi,imprumuturi,pentru ei,furtul din banii adunati de la noi, taxele si impozitele umflate …lasa ca platesc prostii ,acum si intotdeauna,asta este mentalitatea urmasilor pcr! Iar pentru asistatul de mai sus,care semneaza in numele meu:MUUUULTA MU13 ,PSDISTO! Pentru ala care isi zice Latte Mafia: te crezi ironic?De Prost-ponta nu ai auzit?Acolo sunt colectate gunoaiele psdiste!

  3. Eminescu impartise clasa politica in smintiti si in misei Atunci nici nu se punea problema sa conduca prostii!

  4. Mazdroapa & Balalau versus Braul & Tractor….Opozitia canta la mandolina se scarpina cu mana stanga in urechea drepata si pregateste o „devastatoare” motiune „de centura”…Balanel si Miaunel, Lolek si Bolek…circ si desene animate…Dragi toarasi si preteni…refaceti mai draga useleul si sa fie concordie nationala…Va-n gura de figuranti !!!

    • Te uiti prea mult la starea natiei

    • Poate ca asta va fi sansa opozitiei,mancatoriile ciumatilor de dupa dragnea,la asta nu te-ai gandit,basistule?

  5. Daca i-ar ameninta serios ca-si da demisia din fruntea guvernului daca nu i se face pe plac, Dancila i-ar pune pe toti cu botul pe labe.
    Dar pavianca nu are nici inteligenta minima necesara si nici pe departe curajul de a juca aceasta carte.

    • „lupta” se duce de fapt intre handicapati/e si interesati/e,
      pedesereaua chiar reprezinta perfect societatea rumuneasca.
      Ce(i/le) care nu apartin celor doua categorii/multimi deja cotizeaza la alte bugete…
      sau… sunt pe cale de a o face.
      P-acilea vor ramane „decat” impotent(ii/ele) aka pupato(rii/arele) de moaste si ‘telijent(ii/ele), despartiti/e doar de variatia „certitudinii” despre vechimea popo’ului rumunk. Care cu zeci-da-mii, care cu sute-da-mii… de fapt, chiar miliuane

  6. Cu cat se sfasie mai mult intre ei acesti borfasi cu atat mai bine pentru Romania. PSD, ALDE, UDMR, Pro Romania sunt mafii nu partide politice, deci trebuie sa dispara.

  7. Si daca e un joc cu taberele astea ca sa pregateasca trecerea motiunii de cenzura, adica picarea guvernului si iesirea de la guvernare.? Se stie ca Presedintele a spus ca nu mai numeste un al patrulea prim ministru de la PSD. Atunci la ce se asteapta gasca care chipurile il vor pe Tudose?
    Jocul asta cu fixarea si nefixarea Congresului este o fumigena, existenta doua tabere, alta fumigena

  8. Un partid divizat in grupari nu mai e partid.

  9. Presedintele Romaniei , declanseaza , conform prerogativelor legale un Referendum ,avind in principal , tema – Justitia Romana-. In urma rezultatului obtinut ,prin care aproximativ 6 mil . cinci sute de mii de romani , au rapuns- Da -la intrebarile propuse ,Presedentia are obligatia de a transpune in practica rezultatul si presedintele face urmatorul pas ,prin care cere consimtamintulul tuturor partidelor parlamentare . Partidele ce compun actualul parlament, au obligatia, de a respecta votul cetatenilor si de a pune imediat in practica rezultatul referendumului .Pina aici lucrurile sunt clare, indiferent de ce se afirma de catre terti ,in mass media si la TV. Alianta reprezentata de domnul Ciolos , intelege ca cererea presedintelui nu are de aface ,decit cu implementarea de urgenta a rezultatului si spune clar si raspicat ca este in totalitate de acord cu asta si solicita actualei guvernari renuntarea la putere si declansarea de alegeri anticipate , care sa stabileasca configuratia viitoare de putere in Romania. Practic aceste cerinte sunt urmare a votului majoritar exprimat in alegeri si singura sansa ca Romania sa ramana in cotinuare o societate stabila . Eventualele derapaje ,de la principiile clare ale democratiei , indiferent cit de bine sunt sustinute declarativ , nu fac decit sa slabeasca Statul de Drept (vezi si concluziile comisiei de la Venetia)si in ultima instanta , sa puna in paranteze existenta a insasi Statul .Nimeni nu isi poate permite sa slabeasca Statul Roman si sa permite eventual dusmanilor ,din exterior ,sau poate cine stie, chiar din interior ,sa profite de aceasta slabiciune .Sa speram ca coalitia, ce guverneaza acum tara , poate fi de acord cu asta, indiferent de jocurile si intelegerile politice de pina acum .Este in interesul nostru al tuturor romanilor ,ca guvernarea actuala, sa declanseze singura Alegeri Anticipate si sa permita astfel o noua configurare de forte , poate cine stie, cistigatorii vor fi chiar cei ce fac asta .

  10. 29 iunie 20-19, Congresul Extraordinar al PSD: ‘Vreți să fiu în continuare păpușa gonflabilă a partidului?’.

  11. Prea multe citate din hotii lu Viorica. Nu l-am terminat inca pe Dovstoievsky pentru ca trebuie sa citesc atitea aiureli.

  12. Nimicul (inca) nu moare, nimicul se transforma!!!!
    Doar la vot va muri!!!