G4Media.ro

Liban: Un poliţist a murit și 238 de persoane au fost rănite…

Sursa foto: captură video Youtube

Liban: Un poliţist a murit și 238 de persoane au fost rănite la protestele de sâmbătă. Sub presiunea manifestanţilor, premierul propune alegeri anticipate

Premierul libanez Hassan Diab a anunţat, sâmbătă, într-un discurs televizat, că va propune alegeri anticipate, după ce mii de oameni au ieşit în stradă şi au luat cu asalt sediul Ministerului de Externe. Libanezii au cerut socoteală autorităţilor după pentru felul în care au gestionat situaţia după explozia de marţi, soldată cu 158 de morţi şi peste 6.000 de răniţi, relatează Le Figaro şi Al Jazeera, preluate de News.ro.

“Doar alegerile anticipate pot duce la ieşirea din această criză”, a spus Diab, precizând că este pregătit să rămână la putere două luni, pentru ca forţele politice să aibă timp să ajungă la un acord.

Protestele de sâmbătă au degenerat, în unele locuri existând confruntări cu forţele de ordine. Un poliţist a murit. Crucea Roşie libaneză a anunţat că 238 de persoane au fost rănite şi că dintre acestea 63 au ajuns la spital.

Manifestanţii au luat cu asalt şi Parlamentul, încercând să pătrundă în clădire. Poliţiştii au folosit gaze lacrimogene. După ora locală 18.00, câţiva protestatari au reuşit să pătrundă în clădirea Ministerului de Externe. Ei au afirmat, în direct la televiziunea libaneză, că acest minister a devenit “cartierul general al Revoluţiei”.

Deflagraţia de marţi seară a avut loc în port, la un depozit unde se aflau stocate, „în mod necorespunzător”, după cum au precizat autorităţile, 2.750 de tone de nitrat de amoniu. Sute de mii de oameni au rămas fără adăpost.

Libanezii consideră că autorităţile au fost neglijente.

Sursa foto: captură video Youtube

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. Asemenea bombe sunt si-n Romania, ex. Colectiv, Beirut, etc. Libanul si Romania au devenit state puternic teroriste. Mii de asemenea bombe cu ceas, crime si distrugeri cunoscute si camuflate de crima organizata institutionala din justitie, SS, politicieni, servicii, polititie, parchete, etc.