G4Media.ro

Klaus Iohannis, după ce lideri din Europa Centrală și de Est și-au…

Foto: Inquam Photos / Alex Nicodim

Klaus Iohannis, după ce lideri din Europa Centrală și de Est și-au anunțat sprijinul pentru Mark Rutte: Nu are foarte mult rost să ne uităm la câți au spus ce au spus. Până când nu se obține unanimitate nu se va hotărî absolut nimic

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi la Vilnius că a discutat cu liderii statelor din Inițiativa celor Trei Mări despre candidatura sa la NATO. Întrebat pe ce sprijin mizează, dat fiind că lideri din Europa Centrală și de Est au anunțat în ultimele săptăpmâni că îl susțin pe Mark Rutte la NATO, Iohannis a spus că ”nu are foarte mult rost să ne uităm la câți au spus ce au spus. Până când nu se obține unanimitate nu se va hotărî absolut nimic. Până atunci mai e cale lungă”.

”Vrea să clarific o chestiune: la NATO nu se va vota niciodată. Desemnarea secretarului general se face prin consens, iar consensul se obține prin negocieri diplomatice, discuții între lideri”, a mai spus președintele Iohannis.

El și-a anunțat în martie candidatura la postul de secretar-general NATO, dar până acum nici un stat membru nu a anunțat oficial că îl susține. Premierul olandez Mark Rutte, care a anunțat de anul trecut că vrea postul de la NATO, este sprijinit de SUA, Marea Britanie, Franța și Germania, potrivit declarațiilor liderilor din aceste state.

Vezi răspunsul în clipul video de mai jos la minutul 11 și 55 de secunde:




Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

5 comentarii

  1. Gandire ca a lui Orban. Nu conteaza ca 95% doresc un lucru. Daca el e codosh, se face cum vrea el.

  2. Vrabia mălai visează. Te-ai trezit din hibernare?

  3. Daca in ziua in care ti-ai anuntat candidatura, 22 din 32 de state isi declarasera public sustinerea pentru candidatul Rutte , oare ce ne spuneti ? Ca aceste state (Italia, Anglia, SUA etc ) joaca barbut ? Inadecvatul -in cazul fericit – care face din ”acord”, ”consens”, negociere (!) si apoi din negociere, bambilici pare ca ofera voluntar munitie adversarului. Bolnavului de la est primeste miez suveranist de narative viitoare, cu tarile din vest, care nu inteleg tarile din est … Singurul argument , cel geografic in favoarea candidaturii, mie imi pute rau de tot ca si alaturarea Romaniei de Ungaria si Slovacia (in aproape orice context) si cred ca dupa anuntul castigatorului sefiei NATO, asta va deveni foarte evident.

  4. Celor patru temerari în ale lobby-ului, liderii politici din România, Ungaria, Slovacia şi Turcia, baftă!