G4Media.ro

Italia: Infecţiile cu SARS-CoV-2 au scăzut cu 80% la cinci săptămâni după…

Sursa foto: Pixabay

Italia: Infecţiile cu SARS-CoV-2 au scăzut cu 80% la cinci săptămâni după prima doză cu unul dintre vaccinurile de la Pfizer, Moderna sau AstraZeneca – studiu

Infecţiile cu SARS-CoV-2 la adulţii de toate vârstele au scăzut cu 80% la cinci săptămâni după prima doză cu vaccinul de la Pfizer, Moderna sau AstraZeneca, potrivit unui studiu italian, publicat sâmbătă, informează Reuters, preluată de News.ro.

Primul studiu al unei ţări din Uniunea Europeană despre impactul real al campaniilor de imunizare a fost realizat de Institutul Naţional de Sănătate din Italia (ISS) şi de Ministerul Sănătăţii pe 13,7 milioane de persoane vaccinate la nivel naţional.

Oamenii de ştiinţă au început analiza datelor din prima zi a campaniei de vaccinare în Italia, pe 27 decembrie 2020 până pe 3 mai 2021.

Analizele au arătat că riscul de infecţie cu SARS-CoV-2, spitalizarea şi decesul au scăzut progresiv după primele două săptămâni de la vaccinare.

„La 35 de zile după prima doză, există o reducere cu 80% a infecţiilor, 90% reducere a internărilor şi 95% scădere a deceselor”, potrivit ISS, adăugând că acelaşi model a fost observat atât la bărbaţi, cât şi la femei, indiferent de vârstă.

„Aceste date confirmă eficienţa campaniei de vaccinare şi necesitatea de a realiza o acoperire cât mai mare la nivelul populaţiei, rapid, pentru a pune capăt pandemiei”, a declarat Silvio Brusaferro, directorul ISS.

Dintre cele aproape 14 milioane de persoane incluse în studiul italian, 95% au fost vaccinare cu ambele doze de la Pfizer şi Moderna, în timp ce niciuna dintre cele cărora li s-a administrat AstraZeneca nu primise a doua doză.

Până în prezent, Italia a urmat recomandările producătorilor, oferind a doua doză de ser de la Pfizer la trei săptămâni după prima, a doua doză de la Moderna la patru săptămâni de la prima şi a două injecţie cu serul de la AstraZeneca la 12 săptămâni distanţă de prima.

Sâmbătă, 8,3 milioane de italieni, adică 14% din populaţie era vaccinată complet, în timp ce 10 milioane au primit prima doză.

Sursa foto: Pixabay

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

14 comentarii

  1. Nu cred!
    Minciuni si propagana ieftina!
    Ce ma intereseaza pe mine un studiu facut pe 13 milioane de oameni cand pe Facebook scrie clar ca vaccinul nu e bun!
    Sa nu mai zic ca am si o ruda mai indepartata care a auzit de la un vecin ca vaccinul i a afectat fertilitatea!

    • Păi dacă crezi în postări pe facebook și in auzite, normal că nu îți vine să crezi și spui că sunt minciuni

    • Glumeam Madalin:)
      Ideea era ca unui antivaxxer ii poti arata 1000 de studii din lumea reala cu efectele pozitive ale vaccinarii si el va crede tot ce vrea el.

    • Studiile se fac pe perioade mai lungi de timp pentru a decela factorii de moment. Ceea ce se prezintă aici este doar un raport preliminar, sau așa ar trebui să fie numit. De obicei nu se dau rapoarte de etapă, dar presiunea guvernelor este imensă.

    • @Saracutule,
      Deci sa inteleg ca tot de raceala o sa murim.

  2. Acelasi scenariu,protagonizat de aceeasi …actori mediocrii!
    Veninul…e calea salvarii!

  3. Stiri in dorul Lelii.
    Si la noi si la altii din Europa e cam la fel la grade diferite de vaccinare. Factorii in joc sint vremea, numarul de infectari si vaccinarea.

  4. Dar japonezii cum de stau mai bine ca italienii?
    Au vaccinat doar 1%.

    • Japonezii au strâns din dinți și nu a mai intrat virusul.
      Factorul anotimp este decisiv și nu poate fi izolat în studii pentru că trebuie să treacă măcar un an de la începutul vaccinării.

  5. Cu cât au scăzut in Republica Moldova?

  6. @Dan
    Spune-le asta indienilor.
    Oricum pt tine stiinta si evolutia medicinei nu conteaza.
    Trateaza-te in continuare cu catina si ciubotica-cucului
    Si nu uita sa consumi muuulta aghiasma 🙂

  7. @cafeadedimineata
    Danut a trecut de faza cu catinele si ciubotele, acum este la besina porcului si lula calului.

  8. Evident, Italia fiind prima țară europeană lovită de coronavirus, probabil a atins imunitatea de turmă, nu mai sunt mulți italieni neinfectați. Plus că a venit vara.
    Dar de, tot binele din lume se datorează vaccinului, chiar dacă in Seichelles cu 60 % vaccinați cu 2 doze cresc cazurile