G4Media.ro

Iohannis anunță un posibil referendum despre prezența condamnaților penal la conducerea României:…

Iohannis anunță un posibil referendum despre prezența condamnaților penal la conducerea României: ”Poate e nevoie să discutăm ce fel de persoane pot fi chemate la conducerea statului”

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți că vrea o dezbatere publică privind arhitectura statului după decizia CCR, adăugând că ”poate e nevoie să discutăm ce fel de persoane pot fi chemate la conducerea statului. Poate revenim la discuția din toamna lui 2016”.

Iohannis a făcut referire la situația din alegerile parlamentare, când a declarat în repetate rânduri că nu îl va numi premier pe Liviu Dragnea din cauza condamnării penale din dosarul Referendumul.

Iohannis nu l-a nominalizat direct pe Liviu Dragnea când a dat acest răspuns, dar ulterior a vorbit în termeni duri despre șeful PSD: ”Cum se trezește un politician, care este și infractor, să se ducă la TV și să amenințe magistrații după ce a convocat un miting mediocru antijustiție?”

”Poate este nevoie de o clarificare în Constituție, poate trebuie să gândim dacă lucrurile, arhitectura statului este bine gândită sau dacă trebuie introduse noi mecanisme care ne garantează că nu ne îndepărtăm de la valorile democratice, poate este nevoie să discutăm ce fel de persoane pot fi chemate la conducerea statului, poate revenim la discuția pe care am pornit-o în toamna lui 2016 și de atunci lucrurile au fost interpretate în fel și chip”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Foto: Presidency.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

13 comentarii

  1. Hasta la Vista…, Daddy…!

  2. Ciuma roşie trebuie să dispară de pe scena politică din România!

    • Intrebare la referendum:
      ” Sunteti de acord ca PSD sa ”de-a coltu’ ” catre groapa de gunoi a istoriei ?
      Variante de raspuns:
      Da
      Fireste…”

    • Evident ca am vota 80% pentru DA 🙂

      *Sa dea, fara cratima in cazul asta. Folosești „de-a”cand spui ceva de genul „de-a baba oarba”, „prietenă de-a mea” etc. Fara suparare, e bine sa ne corectam. Am invatat si eu despre asta abia saptamana trecuta. Cele bune

    • Aveti perfecta dreptate…! Multumesc

  3. Variantele de răspuns la întrebarea pentru referendum, întrebare propusă de Scaraoski trebuie să fie în număr de trei, pentru a satisface pretențiile electoratului cât mai mult cu putință, respectiv:
    1) Da
    2) Firește
    3) Cu plăcere

  4. O sa o ia in bot la referendum,ii e frica,ameninta cu el dar nu va face niciun referendum.

  5. E simplu,

    Daca tot va fi referendum, sa se chestioneze si posibilitatea ca parlamentul sa fie dizolvat automat daca suspendarea presedintelui nu reuseste.
    Dizolvarea automata a parlamentului nu pastreaza teoretic conflictul institutional intre Presedinte si Guvern, daca se recurge la suspendare

  6. daca intrebarile vor fi pentru depolitizarea CCR, justitiei, atunci da, va fi un succes garantat, sa planga tot psd-ul si pnl-ul… si alti infractori … daca doar o sa se creeze portita de a ramane politizata treba, in speranta ca si pe urmatorii anii nu va fi nimeni de la psd presedinte .. atunci nu e prea bine … si clar mai trebuie niste justitificari de genul sa nu mai aiba acces la functii publice cei care au condamnari … si ar mai trebui si cea cu 300 de parlamentatri pusa in aplicare

  7. S-a tot spus ca sunt doua Romanii: cei care am protestat impotriva OUG 13 si tot ce a mai venit dupa, apoi sunt cei saraci cu duhul pe care i-am vazut sambata seara la mitingul psd…insa mai este una: cei care nu ies la vot. Poate este ignoranta, poate ideea preconceputa ca toti sunt la fel (care nu este chiar atat de departe de adevar avand in vedere „oferta” politica de azi) insa trebuie sa realizam odata si odata ca mai rau decat psd nu exista…

  8. Ce tot o dă de gard ?! Să facă referendum !

  9. Voi nu gândiți. În momentul în care nu se respecta o decizie a CC, în acel moment constituția devine facultativă. Doar un spălat pe creier poate susține asa ceva, sau un om care este șantajat. Care dintre aceștia este „Klauss” am o presimțire ca vom afla în curând.

  10. Gandim, de asta discutam aici. Iar Constitutia a devenit facultativa pentru CCR, din pacate. Decizii contradictorii, cu tenta, interpretari peste interpretari in favoarea inculpatilor.
    Bravo, Iohannis! In ciuda inculpatilor si a acolitilor postaci 😉