G4Media.ro

Întreaga clasă politică britanică reacționează după ce Nigel Farage, autorul Brexit, a…

sursa foto: AFP)

Întreaga clasă politică britanică reacționează după ce Nigel Farage, autorul Brexit, a spus că invazia Rusiei e cauzată de Occident: “E șocant să vezi că Nigel Farage îi linge cizmele lui Putin”

Clasa politică britanică a reacționat cu indignare la afirmațiile liderului Partidului Reformei (Reform UK, dreapta populistă), Nigel Farage, care într-un interviu la BBC a spus că războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei este o consecință a extinderii Uniunii Europene și a NATO înspre est, scrie RFI. Reform UK a ajuns în unele sondaje de opinie la 20% în intențiile de vot pentru alegerile parlamentare din 4 iulie.

„Ceea ce a spus el a fost complet greșit și nu face decât să facă jocul lui Putin. Acesta este un om care a desfășurat agenți neurotoxici pe străzile din Marea Britanie, care face afaceri cu țări precum Coreea de Nord. Și acest tip de înduplecare este periculos pentru securitatea Marii Britanii, securitatea aliaților noștri care se bazează pe noi și nu face decât să-l încurajeze și mai mult pe Putin.” a declarat prim ministrul și liderul Partidului Conservator, Rishi Sunak, la Sky News.

”Oricine candidează pentru Parlament ar trebui să spună foarte clar că Rusia este agresorul, că Putin poartă responsabilitatea și că suntem alături de Ucraina, așa cum am făcut de la începutul acestui conflict”, spune liderul Partidului Laburist, Keir Starmer.

Citește integral pe RFI. 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Sa mearga acolo Nigel. Sa-si faca partid. Sa vada cum e sportul cu balconul.