G4Media.ro

Internări sistate în două secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, după…

sursa foto: ziarulincomod.ro

Internări sistate în două secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, după depistarea a două noi focare de COVID-19 în rândul personalului medical

Autorităţile din judeţul Prahova au decis să sisteze internările în secţia Interne I şi în secţia endocrinologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, după ce 22 de cadre medicale care lucrează în cele două secţii au fost diagnosticate cu COVID-19. Cei infectaţi au fost trimişi către secţia de boli infecţioase a unităţii sanitare, iar pacienţii internaţi nu au voie să ia contact cu personal medical din alte secţii, relatează News.ro.

„Potrivit ultimelor informaţii furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Prahova, au fost identificate două noi focare de infectare cu SARS-CoV-2, în două dintre secţiile Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, unde, până în prezent, au fost confirmate 22 cazuri pozitive din cadrul personalului medical, dintre care 17 într-o secţie, 5 pe altă secţie. În vederea prevenirii răspândirii infectării cu virusul SARS-CoV 2, au fost adoptate următoarele măsuri: anunţarea şi trimiterea personalului cu rezultate pozitive către Secţia de Boli Infecţioase, sistarea internărilor, testarea tuturor pacienţilor existenţi la nivelul secţiilor, asigurarea asistenţei medicale a pacienţilor cu personal doar din cadrul secţiilor (se sistează contactele cu medicii din afara secţiilor)”, anunţă Prefectura Prahova într-un comunicat dat publicităţii miercuri după-amiază.

În plus, s-a dispus sistarea activităţii medicilor de la cele două secţii în ambulatoriul de specialitate care funcţionează în cadrul spitalului şi unde se prezintă pacienţii care nu au nevoie de internare sau care, după externare, au nevoie de control medical făcut de către medicul specialist.

De asemenea, se va face testarea în regim de urgenţă a personalului secţiilor afectate care lucrează în ambulatoriu. Nu în ultimul rând, la nivelul unităţii medicale s-a dispus, în cele două secţii, interzicerea folosirii aerului condiţionat şi obligativitatea ca masca de protecţie să fie schimbată la fiecare patru ore.

După externarea pacienţilor aflaţi în prezent în cele două secţii se va face dezinfecţia terminală, iar personalul care lucrează acolo va fi retestat în zilele de 23 şi 24 iulie.

„Personalul care prezintă simptomatologie respiratorie nu se va prezenta la serviciu; se va prezenta la UPU pentru efectuarea investigaţiilor şi stabilirea diagnosticului”, este o altă măsură anunţată în urma depistării celor 22 de cazuri de infectare în rândul personalului medical.

Şeful Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader, a declarat că pacienţii care au nevoie de intervenţii de specialitate sunt primiţi în secţia Chirurgie II a unităţii sanitare.

De la începutul epidemiei, în judeţul Prahova au fost infectate 1253 persoane cu virusul SARS-CoV- 2. Dintre acestea, 185 au fost declarate vindecate şi externate, iar 56 au decedat. În spitalele din judeţ care tratează bolnavi diagnosticaţi cu COVID-19, în secţiile de Terapie Intensivă, sunt internaţi 16 pacienţi, dintre care 14 sunt intubaţi.

Sursa Foto: ziarulincomod.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. Si aici tot vina psd-ului, ccr-ului, avocatului poporului, este, sau a Ministrului Sanatatii si a Guvernului Orban care nu este in stare sa asigure un minim de protectie pentru medicii din spitale? De ce am avut stare de urgenta? Nu sa asigure guvernul matereale de protectie in regim de urgenta, fara licitatii, fara complicatii? De fapt, ce pretentii sa ai de la un Guvern care nu este in stare sa ofere o masca de protectie persoanelor defavorizate, noi vrem ca incompetentii astia sa gestioneze pandemia…Ce prosti si creduli suntem.

    • Vorbiti ca sa n-adormiti domnu’ propagandist psd. In spitale exista echipamente de protectie (spre deosebire de situatia de acum vreo jumatate de an, mostenire psd, cind nu existau), domnii doctori sint , in unele locuri, reticenti in a le utiliza. Nu stiu de ce, probabil ca unii au impresia ca meseria ii pazeste de boala.