G4Media.ro

Inițiativă legislativă: Căsătoriile să se poată oficia și în grădini publice, parcuri,…

Sursa foto: Pixabay

Inițiativă legislativă: Căsătoriile să se poată oficia și în grădini publice, parcuri, muzee și alte locuri în aer liber

Deputatul liberal, Florin Roman, a depus la Parlament o iniţiativă legislativă care prevede că primarii pot aproba oficierea căsătoriilor şi în grădini publice, parcuri, muzee şi alte locuri în aer liber, transmite Agerpres.

Propunerea legislativă modifică şi completează în acest sens alineatul (2) al articolului 24 din Legea nr. 119/1996 cu privire la actele de stare civilă.

„Căsătoria se poate încheia şi în afara serviciului public comunitar local de evidenţă a persoanelor sau, după caz, al primăriei competente, cum ar fi grădinile publice, parcurile, muzeele şi alte locuri în aer liber, în urma unei cereri, cu aprobarea primarului”, prevede proiectul.

„Multe cupluri visează la o ceremonie pe plajă, marginea pădurii sau malul unui lac. Dar visul lor de a-şi uni destinele în aer liber se poate materializa şi în micile oaze din oraş, oferite de grădinile publice, parcurile ori alte spaţii în aer liber. Mulţi aleg un foişor boem sau o arcadă cu flori pentru locul în care vor deveni, în acte, soţ şi soţie. Cert este că o cununie civilă în aer liber îţi dă posibilitatea să alegi dintr-o gamă variată de decoraţiuni, care mai de care mai colorate, mai elegante, mai rustice, în funcţie de preferinţe şi de tematica aleasă. Astfel, prin această iniţiativă legislativă se prevede ca încheierea căsătoriei să poată fi oficiată în astfel de locuri, cu acordul primarului”, precizează iniţiatorul, în expunerea de motive a proiectului.

El argumentează că multe din primăriile din ţară nu au condiţiile necesare pentru oficierea căsătoriilor.

„Primarul poate să aprobe oficierea căsătoriilor şi în alte locuri, cum ar fi grădinile publice, parcuri, muzee, alte locuri pe care şi le doresc tinerii, şi nu neapărat sălile de primării, având în vedere că legea este valabilă pentru primăriile din toată ţara, iar unele dintre acestea nu au condiţiile necesare, nu au săli special amenajate, fiind improprii desfăşurării unor evenimente fericite de acest fel”, mai arată iniţiatorul.

Senatul este prima Cameră sesizată cu acest proiect, Camera Deputaţilor fiind for decizional.

Imagine de StockSnap de la Pixabay 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Aleluia, în sfârșit…

  2. Politicienii se cred atotstiutori si se piaptana cu grebla ca sa fie vizibili!
    Bisericile nu se supun OUG asa cum Biblia nu poate fi votata in Parlament!
    Daca tacea filozof ramanea!

  3. Casatoria civila are numai implicatii materiale . Tot mai multe persoane vor trai in cuplu fara sa mearga sa ,,oficieze,, la primarie .

    In opinia mea cununia civila este o inutilitate si o imbecilitate . Toti cei care divorteaza sa isi aminteasca faptul ca nu ar fi ajuns in aceasta situatie daca nu ar fi trecut prin fata ,,ofiterului ,, , inutil , al starii civile . Nici un divort nu s-ar fi petrecut daca nu ar fi existat anterior ,,cununia civila ”.

    Urmare a ,, casatoriei civile ” dar si a divortului au de cistigat numai functionarii inutili ai unor institutii bugetare nenorocite .