G4Media.ro

Începe pregătirea autostrăzii A3 Ploiești-Brașov / Cătălin Drulă: Pe sectoarele critice, unde…

Sursa foto: Cătălin Drulă / Facebook

Începe pregătirea autostrăzii A3 Ploiești-Brașov / Cătălin Drulă: Pe sectoarele critice, unde traficul este infernal, am cerut ca documentația să fie livrată în avans / A3 ar urma să treacă prin tuneluri în Sinaia și Bușteni

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a declarat joi că a „dat ordinul”de începere a pregătirii tehnice a autostrăzii A3 Ploiești-Brașov, în prima întâlnire oficială cu proiectantul, la sediul CNAIR.

„Această autostradă trebuie pregătită fără cusur din punct de vedere al documentației tehnice și studiilor de teren. Nu ne mai permitem întârzieri. Ne dorim soluții moderne, cu tuneluri (Bușteni+Sinaia), soluții prietenoase cu turismul și mediul”, a declarat ministrul într-o postare pe Facebook.

Cătălin Drulă a explicat că una dintre primele etape este pregătirea studiilor de trafic: modelarea traficului, a fluxurilor de circulație, prognoza de trafic și finalizarea acestui capitol.

„În paralel se desfășoară studiul alternativelor de traseu cu schițe, sisteme rutiere proiectate, scurgerea apelor și identificarea constrângerilor de pe fiecare opțiune. După o etapă de consultare publică se aprobă traseul final”, a spus Drulă.

Ministrul a precizat că, pe sectoarele critice, „unde – știm cu toții – traficul este infernal (centurile de la Comarnic și Bușteni) și pe Ploiești – Comarnic”, a cerut proiectantului din nou ca documentația să fie livrată în avans.

„Trebuie să începem lucrul efectiv cu utilaje în teren cât mai repede pe această autostradă”, a mai spus Cătălin Drulă.

Sursa foto: Cătălin Drulă / Facebook

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

 1. Drula face treaba! Nu ca Bode, care e multilateral dezvoltat, dar nu face nimic cum trebuie.

 2. Drula, te-am rugat să fii serios!

 3. Dar de ce nu încerci si cu separatoare pana la intrarea in Comarnic venind de la Ploiesti?
  Aici e primul dop.
  Cocalari si interlopi din dragoste de munte forțează pe cei 5 km inainte de intrarea in Comarnic depăsind pe contrasens!
  Pana in 2030 când autostrada va fi gata!

 4. Doamna @Lili, ați văzut? V-am zis că ministrul Drulă pedalează bine la Transporturi!
  Pe acest proiect din A3 începe în forță pregătirea tehnică. Anul ăsta sigur va atinge KPI-ul de +66km noi de autostradă pe alte proiecte în derulare și în curs de finalizare, inclusiv pe sectoare cu trafic infernal. Fapte și rezultate, nu promisiuni deșarte.

 5. Bravo, Drula! Arata-le tuturor cum se fac SF-urile. Studiile de fezabilitate ale lui Drula nu se compara cu ale celorlalti.

 6. Domnule ministru vedeți poate găsiți prin zona tunelul din Bucegi să nu mai așteptăm atît de mult.
  Pedalati mai tare si poate mai deschideți si alte tronsoane de autostradă asta ca sa nu va mai laudati cu ce ai inceput alți.

 7. ce se-ntampla? stimatul domn D e pus pe treaba. dara’, din pacate, nu depinde numai de el. daca ar fi un Drula operational in fiecare entitate, cnair, prestatari, pe fiecare santier mic sau mare, poate s-ar vedea ceva rezultate din drona asociatiei care urmareste bine santierele. oameni motivati sa lucreze pe salarii si in conditii decente avem ? binenteles ca incet-incet se va face un tronson montan de 15-25km in urmatorii 5 , 10, 15 ani. sper sa am o surpriza placuta si in 2025 sa deschid o sampanie pentru primul lot transcarpatic de autostrada. hai noroc si voie buna nene Iancule!

 8. cel mai bun ministru al transporturilor!