G4Media.ro

Începe Festivalul „Enisala – unitate la cetate”: Concerte și târg de produse…

sursa foto: Facebook/ Consiliul Județean Tulcea

Începe Festivalul „Enisala – unitate la cetate”: Concerte și târg de produse tradiţionale/ Sunt interzise camparea şi grătarele în zona cetăţii

Cetatea Enisala găzduieşte, începând de vineri, festivalul „Enisala – unitate la cetate”, un eveniment organizat de Consiliul Judeţean (CJ) Tulcea, care şi-a propus să promoveze oportunităţile turistice ale zonei nord-dobrogene, transmite Agerpres.

Potrivit CJ Tulcea, festivalul include un târg de produse tradiţionale, în zona cetăţii fiind amenajat şi un parc de distracţii pentru copii, dar şi ateliere de pictură pe faţă, baloane modelabile şi fotografie magnetică.

Concertele vor începe în fiecare seară la ora 18,00, iar recitalurile de vineri seara vor fi susţinute de taraful Marin Alexandru şi Lavinia Furtună, Ionuţ Galani, Millenium şi Vunk, la finalul acestora fiind programat un spectacol de lasere.

Sâmbătă seara vor susţine spectacole ansamblurile Altona şi Băbăianca din judeţul Tulcea şi vor concerta Walter Ghicolescu, Nicolae Voiculeţ, Luminiţa Anghel şi Cargo.

Festivalul „Enisala – unitate la cetate” se va încheia duminică seara cu un foc de artificii care va avea loc după spectacolul oferit de ansamblurile Flori de cimbrişor şi Landâş din judeţul Tulcea şi după recitalurile susţinute de Provincialii, Ovidiu Lipan Ţăndărică şi Stelu Enache şi Voltaj.

Organizatorii evenimentului îi anunţă pe participanţi că, în timpul festivalului, sunt interzise camparea şi grătarele în zona cetăţii şi în vecinătatea ei, parcarea autovehiculelor se va face doar în spaţiile special amenajate, precum şi pe partea dreaptă a drumului de acces spre cetate, alimentaţia publică se va închide la ora 23,00, iar accesul spectatorilor este interzis în perimetrul delimitat cu garduri de protecţie din faţa scenei.

Cetatea Enisala este cel mai vizitat obiectiv turistic din judeţul Tulcea. Monument de arhitectură militară unic în România, cetatea a fost construită de genovezi în a doua jumătate a secolului al XIV-lea, apoi, pentru o scurtă perioadă, a revenit domnitorului român Mircea cel Bătrân, care a pierdut-o în favoarea Imperiului Otoman.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Fara gratare nu o sa mai vina nimeni. Dar macar bere o sa aveti. Distrugeti traditia milenara a poporului roman: mic si bere. Fara mici si bere nu mai avem de ce sa traim.