G4Media.ro

Încă 445 de cazuri de rujeolă confirmate în ultima săptămână, adică 18%…

Încă 445 de cazuri de rujeolă confirmate în ultima săptămână, adică 18% din îmbolnăvirile din tot anul 2023 / Mureș și Brașov înregistrează jumătate din cazurile din toată țara / Epidemia s-a extins în 34 de județe și municipiul București – Hartă

Numărul total de cazuri confirmate de rujeolă (pojar) a ajuns la 2.455 de cazuri, față de 2.010 în urmă cu o săptămână. Situația cea mai gravă este în județele Mureș și Brașov, care înregistrează circa jumătate din  îmbolnăvirile din toată țara. Epidemia s-a extins în 34 de județe și municipiul București, față de 29 de județe plus Capitala, în urmă cu o săptămână, potrivit datelor publicate miercuri de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică (INSP).

Potrivit datelor publicate miercuri, creșterea numărului de cazuri s-a accelerat, în ultima săptămână fiind raportate 445 de noi îmbolnăviri, reprezentând 18% din totalul celor confirmate de la începutului anului 2023 și până în prezent.

În ultima săptămână nu a fost înregistrat niciun deces din cauza rujeolei.

Ministerul Sănătății a anunțat, în urmă cu două săptămâni, că a declarat epidemie de rujeolă la nivel național, în condițiile în care se înregistrau aproape 2.000 de cazuri în 29 de județe.

Harta îmbolnăvirilor:

Cei mai afectați sunt copiii între 1 și 4 ani:

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Asa se intampla cand oamenii cred toti „specialiștii” antivaccin de pe Facebook. Inconștiență maximă.