G4Media.ro

În Ungaria a început oficial campania electorală pentru alegerile parlamentare, programate în…

Sursa foto: Facebook/ Viktor Orban

În Ungaria a început oficial campania electorală pentru alegerile parlamentare, programate în 3 aprilie

Pentru că mai sunt 50 de zile până la alegerile parlamentare din Ungaria (programate în 3 aprilie), de sâmbătă începe oficial campania electorală, formațiunile politice maghiare având obligația să adune pentru candidații lor din circumscripții minim 500 de semnături de susținere.

Formularele pentru înscrierea candidaturilor pot fi ridicate de partide începând de sâmbătă și trebuie depuse la comisia electorală de circumscripție cel târziu până în 25 februarie. Listele de semnături vor fi verificate de Comisie, urmând ca  aceasta să decide cu privire la eligibilitatea candidaților.

7,9 milioane de maghiari cu domiciliul în Ungaria au drept de vot, la alegerile din 3 aprilie.

Potrivit publicației nepszava.hu, cele mai mari formațiuni politce competitoare nu și-au publicat încă listele de candidați. Este însă cunoscut faptul că actualul premier Viktor Orbán va conduce listele Fidesz-KDNP, în timp ce Péter Márki-Zay va conduce listele coaliției din opoziție.

Partidele au timp pentru a-și publica listele de candidați până în 26 februarie, relatează nepszava.hu.

Sursa foto: Facebook/ Viktor Orban

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

20 comentarii

  1. daca incepe razboiul ce dracu alegeri mai fac astia

  2. Pe g4 a inceput de 2-3 ani deja campania , bravo baieti , asta ne intereseaza , ce fac Unguri , nu ce fac hotii aia de la cotroceni .

    • Nu mai este nimeni la Cotroceni de câțiva ani, toți sunt plecați la o partidă de golf .

    • Ne interesează cei care deturnează fonduri europene pentru că nu vrem sa fie un model de succes pentru alții.

  3. Asia mai fac alegeri?…în Ungaria nu era dictatura?….a apărut și un CDR care luptă împotriva monstrului de Orban?….oricine câștiga, nu va fi o guvernare progresistă. sa ne uitam mai bine la Macron, acolo e campania mai interesanta, la unguri câștiga tot Orban

    • Toate dictaturile din lume fac „alegeri” ați văzut vreuna care recunoaște că e dictatura? Asta nu e un argument, ce spuneți dvs. Cat despre câștigul lui Orban, von trai și vom vedea. Toți dictatorii au tot câștigat până au pierdut. Fără excepție. Unii rău de tot. Asta e soarta lor. In democrație însă alternanța la putere w ceva firesc.

    • Despre care alternanta vorbiti? pleaca ai nostri vin ai nostri ?
      Sau v-ati referit la ungaria? Acolo in 2010 cand erau aproape de incapacitate de plata s-a rasturnat masa, s-a schimbat directia radical, alternativa adevarata.

    • Alternativa adevărată vreți să spuneți că e cenzura, corupția și controlul asupra justiției? Alternanța la care m-am referit e între partide democratice, nu alternanța de la democrație la autoritarism.

    • Hai sa nu cadem in ridicol cu dictatura in Ungaria. Nu sunt fan Orban, dar faptul ca nu s-a erodat suficient de mult dupa atatia ani inseamna doua lucruri: ca oamenii sunt relativ multumiti de el si de rezultatele guvernarii (Ungaria are si multe plusuri, daca vorbesti cu maghiarii care chiar pot emite o parere pertinenta vei avea confirmarea) si ca opozitia nu este capabila sa furnizeze o alternativa viabila si credibila. Cu partide gen USR si AUR nu poti sa emiti acolo pretentii, desi USR-ul lor are parte de niste finantari uriase. E usor sa zici ca e dictatura acolo daca nu ai vizitat tara vecina. Fa-o, vorbeste cu oamenii, si s-ar putea sa iti schimbi parerea. Asta dupa ce derulezi filmul de la noi de dinainte de 1989 sau dai o fuga prin China sau Coreea de Nord…

    • Nu cred că e cineva care poate susține că Ungaria e dictatura, dvs ori n-ați înțeles ce am scris sau aveți idei preconcepute despre cei care critica iliberalismul pentru că sunteți un susținător al acestei așa zise doctrine. Eu consider, așa cum am spus, că e o cleptocrație cu tendințe autoritariste pentru că grupul aflat la conducere vrea să elimine opoziția, să îngrădească libertatea de exprimare și să controleze instituțiile statului, cu scopul de a deturna resurse financiare. Asta se întâmplă chiar daca ei au reușit până acum să ofere o oarecare stabilitate și prosperitate. Fix asta voia și Dragnea in România, sper că nu va referiți la un astfel de model ca fiind cel potrivit pentru societate.

    • În ungaria alegerile sunt de fațada, exact ca pana acum 30 de ani. Din portstindardyl libertății, ungaria a ajuns lacheul rușilor. Este jenant ca o gașca de iresponsabili

    • @Draggy, comentariul meu era legat de postarea lui Bobitza.

  4. Planeta fierbe: Toți negociază, România e doar în meniu

    • Stați dvs liniștiti, că poziția României s-a întărit semnificativ în această criză, suntem un partener extrem de important pentru Aliații noștri occidentali. Nu va mai uitați la ce spun toți predicatorii extremiști care nu știu pe ce lume se află dar vor sa spwriet lumea cu bazaconiile lor

    • Nu exista un suflet si un glas cum zice propaganda.
      Tarile au teluri si interese.
      Iar in aceste vremuri de schimbari a lumii de la una unipolara la una multipolara in care regurile scrise pe vremuri de unii nu mai sunt recunoscute, tarile se reorienteaza, negociaza, adapteaza.
      Unii au simtit declinul puternic a unei lumi incepand cu criza puternica din 2008. De atunci modelele financiare, economia nu au mai fost ca inainte.

      Noi avem „elite ” din timpuri apuse, cu modelu apuse.
      Cum se zice one trick ponney…fac doar o chestie, si chestia aia depasita de realitatile zilei de azi.

    • Occidentul a cunoscut multe perioade de declin de-a lungul timpului însă mereu a devenit mai puternic. Uitați -va unde este astăzi și unde sunt ceilalți din punct de vedere al prosperității, siguranței, civilizației. Bineînțeles că lumea e într-o continuă schimbare, sunt suișuri și coborâșuri, pericole, oportunități sit că oricine trebuie sa se adapteze. Și ne orientam și noi. Ce vreți să spuneți, ca avem o alternativă mai bună decât Aliații occidentali? Eu zic că elitele noastre, așa cum sunt ele, sunt bine ancorate în prezent totuși și în direcția bună. Ce ați vrea sa facem, să aderăm la uniunea eruo asiatică, nu serios acuma?

  5. nu vezi citi rusofibili sunt pe site si se pozitioneza ipotriva singurului om ce a depasit toate provocarile si care asigura stabilitate tarii ?

  6. vedem cu usurinta ultiile zvicniri ale celui numit cel rau in ungaria .

  7. omul e un dresor bun, deja multi hunii îi mănâncă din palmă.
    Se aude că acum au gazul ..mai ieftin datorită lui Orban . Serios ? Păi atunci dacă se putea mai ieftin înseamnă că maghiarii au platit mai mult inainte ! Incapacitatea de plata a Ungariei ? Cunoastem povestea că doar de la noi au copiato : Greaua mostenire :))) Dar sigur preaapropiatii lui nu sunt in incapacitate de plată ! Totuși a ținut să-i anunțe ca prețurile vor fi ținute in control numai până după alegeri :)))))))) Să mai prindă el un mandat apoi , gata după modelul ”democratului” putin va scrie in lege să sfie pe viața premierul lor .