G4Media.ro

În Siria suferă de foamete mai mulți oameni decât oricând, avertizează ONG-urile

În Siria suferă de foamete mai mulți oameni decât oricând, avertizează ONG-urile

În Siria suferă de foamete mai mulţi oameni ca oricând, iar situaţia s-ar putea agrava, au avertizat mai multe organizaţii neguvernamentale luni, în ajunul unei conferinţe internaţionale privind ajutoarele care va avea loc la Bruxelles, transmite AFP, citată de Agerpres.ro.

La peste nouă ani de la începutul unui război intern complex, luptele au scăzut în intensitate, dar urgenţa persistă, taberele de refugiaţi sunt supraaglomerate, iar populaţia strămutată este de ordinul milioanelor şi este dependentă de ajutoarele umanitare.

„În prezent, circa 9,3 milioane de sirieni merg la culcare flămânzi, iar alte două milioane sunt în pericol de a ajunge în aceeaşi situaţie”, au avertizat mai multe organizaţii neguvernamentale internaţionale într-un comunicat comun. În Siria, insecuritatea alimentară afectează cu 42% mai mulţi oameni decât anul trecut, arată textul semnat, printre alţii, de Consiliul Norvegian pentru Refugiaţi (NRC), Oxfam, CARE şi Mercy Corps.

„Sirienii, care au suferit deja practic un deceniu de război şi strămutări, se confruntă în prezent cu un nivel de foamete fără precedent”, afirmă organizaţiile, atrăgând atenţia că „dacă finanţările şi accesul umanitar nu se ameliorează, numeroşi sirieni, în special cei refugiaţi în regiune, vor fi şi ei la limita foametei”.

„Asistenţa internaţională este acum mai necesară ca oricând”, susţin semnatarii.

Conferinţa de marţi, de la Bruxelles, sub patronajul ONU şi al Uniunii Europene, urmăreşte să încurajeze donatorii să îi ajute mai mult pe cei afectaţi de conflictul din Siria, atât în ţara afectată de război, cât şi în străinătate.

Conflictul din Siria, declanşat în 2011, s-a soldat până acum cu peste 380.000 de morţi şi a obligat jumătate din populaţie să se refugieze în alte regiuni din ţară sau peste hotare.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

8 comentarii

  1. Foametea e mai putin periculoasa decat covidul, asta e parerea marilor specialisti din guverne si de pe forumuri. Sa fie fericiti sirienii ca mor doar de foamete. Cinici am ajuns.

    • Ar trebui ca liga araba si organizatiile umanitare din țarile arabe, inclusiv organizatia de semiluna rosie sa ii ajute. Sunt oameni care sufera, deci ar trebui ca oengeurile din tarile arabe sa faca presiuni pe langa guvernele lor, multe foarte bogate, sa ii primeasca i tarile respective si sa ii ajute. Nu e corect ca unii oameni sarmani, fara nicio vina sa sufere de foame, sau sa fie folositi pe post de masa de manevra pentru a destabiliza europa, sau sa fie folositi de anumite oengeuri europene, cum sunt cele de fața, pentru a se imbogati si pentru alte interese meschine. Oamenii acestia sunt nevinovati

  2. Dar ai noștri care suferă de foame si se duc si muncesc ca sclavi prin diverse tari europene? Ei nu așteaptă donații, ei pun osul la treaba chiar dacă unele munci sunt mai grele decât ale unor deținuți care lucrează in ocne. Pentru ei de ce nu donează UE sau Germania, de ce face profit de pe urma lor?

    Sirienilor sa li se ofere locuri de munca sa își permită sa-si cumpere hrana. Simplu. Pot sa muncească cum muncesc săracii romani prin abatoare si la cules la sparanghel.
    Dar nu, sirienii sunt făloși, ei vor ajutor de stat 2 ani, ajutor care poate este plătit chiar din profitul facut pe suferința si munca romanilor care scalavagesc prin strainatate.

    Si cum bine zicea un comentator mai sus: sunt multe tari arabe foarte bogate. De ce sirienii vin in Europa, de ce nu se duc in țările mai aproape de cultura lor? Ce treaba are UE cu ei si ce obligații are fata de ei? Zero. Cazuri care necesita donații sunt multiple si in România, inclusiv cei care sunt nevoiți sa se ducă la munci de jos prin țările vestice. Ia sa se facă lobby pe langa Germania si UE sa doneze nediscriminatoriu, de ce investesc 30,000 de euro intr-un refugiat sirian si de ce profita de munca romanilor muncitori pe care ii sclavageste si pe care nu-i plateste nici măcar cu 5,000 euro după luni de munca grea?

    • Da o cautare rapida sa vezi cati bani se fac din ajutoare umanitare.
      Sunt unele asemenea ong-uri care dau 10 centi la dolar, deci 90% pastreaza pentru ei.
      Razboiul e o tema care sensibilizeaza mai usor, de aceea sunt mereu si mereu trimise ajutoare in Africa dar nu se face nimic concret.
      Bill Gates s-a implicat el, nu a dat bani unei organizatii si a eradicat mai multe boli pe coasta de vest a Africii prin vaccinuri( e adevarat ca i-a cipat, dar asta e, macar nu ii termometrizeaza😅)

  3. Superba primavara araba. sa ii multumeasca lui Obama.

  4. Imi amintesc cand era foamete in Romania, la ’48 sau la 1907. Mereu ne sareau sirienii in ajutor. Ne trimiteau vagoane intregi de SPARAANGHEL.

  5. Suferă de foame, nu de foamete, măi ziariștilor care ați chiulit de la școală!

  6. Oamenii suferă de foame, nu de foamete, măi ziariștilor care ați chiulit de la școală!