G4Media.ro

Ilie Bolojan (PNL): Reducerea de personal excedentar de la stat ar fi…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Ilie Bolojan (PNL): Reducerea de personal excedentar de la stat ar fi o soluție bună. Economia privată ar putea prelua acești angajați și s-ar face economii

Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan (PNL), a declarat miercuri la Digi 24 că numărul de angajați ar putea fi redus în multe instituții ale statului și că economia privată ar putea să-i preia, pentru că în companii e deficit de angajați. El spune, de asemenea, că vârsta pensionarilor „speciali” ar trebui crescută și că această coaliție are suficientă legitimitate să „corecteze aceste acumulări cronice negative”.

„Este o evidență care nu poate fi contestată că în multe instituții ale statului român, personalul este supradimensionat. Dacă vă apucați să întrebați angajații Autorității Electorale Permanente, de exemplu, ce au făcut în ultimii doi ani, între 5 și 10 angajați per județ în România s-ar putea să le fie greu să completeze o fișă de activitate”, a spus Bolojan.

„Analizând obiectiv fiecare instituție, cred că reducerea de personal excedentar ar fi o soluție bună. Pe de o parte, economia privată în aproape toate marile orașe unde sunt concentrate și instituțiile publice are un deficit de locuri de muncă și piața privată, în acest moment, ar putea prelua acești angajați. Pe de altă parte, cheltuielile ar scădea. Nu în ultimul rând, în interiorul institițiilor publice, competența, munca și o altă abordare în serviciul cetățenilor ar fi stimulate”, a spus șeful CJ Bihor.

Reamintim că Bolojan a făcut reduceri semnificative de personal și la preluarea mandatului de președintele al CJ Bihor, și pe durata mandatului de primar în Oradea.

„De asemenea, este o realitate care nu poate fi contestată este că durata medie de muncă în România este de 31 de ani, iar durata medie de muncă în UE este de 36 de ani. Dacă vrem să recuperăm întârzierile, cum vom putea să ne apropiem, din punct de vedere al prosperității, dacă se muncește mult mai puțin decât dincolo? Înseamnă că unii se pensionează în mod evident prea repede”, a mai spus Bolojan la Digi24.

El a avertizat coaliția PSD – PNL -UMDR că are toată legitimitatea de a face reforme.

„Actuala coaliție ar face o mare eroare să nu profite de faptul că stânga și dreapta sunt în guvernare și au legitimitatea să corecteze aceste acumulări cronice negative pentru țara noastră. Orice decizie luată după ce lucrurile s-au împământenit nu este ușor de luat, pentru că reducerile de personal înseamnă procese de luni sau ani de zile, datorită unei legislații, creșterea vârstei de pensionare înseamnă nemulțumiri și poate un val de plecări. Dar ele nu pot dărâma sisteme, pentru că nu toată lumea poate pleca la pensie, ci doar cei 3-5% care sunt în prag de pensie. Nu sunt niște măsuri ușor de luat și au un recul evident, dar când ești pe o funcție de mare responsabilitate nu ești pus să faci ceea ce dă bine, ci ceea ce trebuie”, a mai spus Bolojan.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

14 comentarii

  1. 500 de mii de frecangii de la stat ar putea lua drumul privatilor. Majoritatea ar lua drumul agriculturii (la sapă), ca alte calificari nu au. Ce economii s-ar face…miliarde de euro anual plus ca se rezolva si cu forta de munca de la privat, ba statul va lua bani de pe urma lor, nu ar da.

  2. Ilie Bolojan unde erai cand PNL a facut guvern cu PSD , dar cand se faceau angajari la stat fara noima ?

  3. Comasați sutele de comune care nu există decât ca să aibă un primar loc de muncă. Și apoi pensie specială. Cu toată șleahta din organigramă.

  4. Interesantă părerea lui Bolojan. Dar știe el ce firmă angajează frecători de mentă? Sau habarniști ? Sau nesimțiți? Sau, doar șefi… Ne poate spune? Niciuna.

  5. A început campania electorală! 🤢🤢🤢🤮

  6. Nu vor bugetarii sa treaca la privat, ei nu s-au facut bugetari fiindca le place munca, ci dimpotriva.

    • Păi asta e ideea, că nu trebuie să le placă, vor trebui în sfârșit să muncească pentru a trăi.

    • @ionut corect, dar tu ne explici situația din Rusia, noi vorbim de România!

    • Ia spune, de ce n-ar rezista?!!!

  7. Singura șansă de revenire cât de cât a PNDL este preluarea conducerii lui de Bolo! Dar chiar și cu el la cârma, PNDL nu va trece de 15% la parlamentare. Așa să ne ajute Dumnezeu!

  8. Dacă s-ar face ceea ce a spus d-nul Ilie Bolojan tara ar fi salvată.La noi,deși varsta standard de pensionare este de 65 de ani(francezii sunt in stare sa”darame tara”pentru ca sunt obligati sa muncească pană la 64 de ani),se munceste cu cinci ani mai putin decat media europeană,ceea ce inseamnă ca INECHITATILE,in așa-zisul sistem,sunt foarte mari.Apropo,ce face CCR,fiindcă aici era obligată sa intervină din proprie initiativă,asa cum a intervenit,de ex.,mentionand in considerende,pentru a se pune un prag valoric la abuzul în serviciu?Sau numai cand este vorba de raspunderi penale are initiative?
    Eliminarea „balastrului”din administratie,care secatuieste finantele publice,este una din cele mai importante probleme.D-nul Bolojan a facut-o,dar cu o floare nu se face primavară.Si nu l-a vazut mai nimeni,dintre cei care puteau si trebuia sa-i urmeze exemplul.
    Pensiile speciale nesimtite au o influentă toxică nu numai in bugetul public,ci si asupra contribuabilului,care nu-si mai plateste darile catre stat cu acelasi sentiment al datiriei indeplinite.
    Se vorbeste,tot mai des,despre localitati pustiite de exod,fie spre orasele mai mari,fie spre tari civilizate,dar nu s-a auzit de nici o comasare.Nu se vorbeste despre aceasta,cum nu se vorbeste despre funie în casa spanzuratului!