G4Media.ro

Horațiu Moldovan, secretar de stat: Record istoric al numărului de candidați la…

Horațiu Moldovan, secretar de stat: Record istoric al numărului de candidați la rezidențiat. Toți cei admiși își vor găsi loc să se poată forma, Ministerul Sănătății va suplimenta numărul de locuri / Ce s-a întâmplat la Piatra Neamț este o tragedie, o catastrofă

Peste 11.000 de absolvenți ai Universităților de Medicină și Farmacie susțin astăzi examenul de rezidențiat, acesta fiind “cel mai mare număr de candidați” din ultimii ani, a declarat Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății. Acesta a anunțat că “vor promova acest concurs de rezidențiat toți cei care vor depăși 60% din punctajul maxim și Ministerul Sănătății va suplimenta numărul de locuri astfel încât toți candidații declarați admiși să-și găsească loc de rezidențiat să se poată forma într-o specialitate”

Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe organizate de UMF Carol Davila, cu ocazia susținerii Concursului de Rezidențiat în Centrul Universitar București. La conferința desfășurată la Romexpo, unde a început și examenul de rezidențiat la ora 10:00, au participat Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, Viorel Jinga, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) “Carol Davila” Bucureşti, și Cătălina Poiană, prorector UMF Carol Davila și președintele Colegiului Medicilor din București.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Sursa foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Spitale noi? #nimic
  Accesul bolnavilor si apartinatorilor in spitale doar pe baza de card de acces? #nimic
  Cont bancar separat pentru Sanatate pentru incasarile lunare? #nimic

  Sunt atatea lucruri care trebuiesc facute iar voi „îngramaditi” tinerii in acelasi sistem #infect

 2. Mult succes acestor tineri studiosi si curajosi. Speram intr-o reforma profunda a istemului medical , in care politicul nu trebuie sa se amestece.Le ajunge cat au distrus. Toata Tara sufera de pe urma acestei „democratii originale ” a imposturii. Neispraviti , hoti , mincinosi . au ocupat si ocupa cele mai bine platite posturi in sistemul institutiilor de stat,adica „stat in Stat” pe gramada de bani.

  • Politicul e cel care aloca banii.
   Vrem transparența încasarilor din taxe si impozite pentru Sănătate. Și a cheltuielilor.
   Sistemul de decontare a medicamentelor e suspect

 3. Altul…. aceleasi vorbe goale…
  „Ce s-a întâmplat la Piatra Neamț este o tragedie, o catastrofă „..
  Zau?!
  Si noi, care credeam ca e de bineeeee….
  Si VOI, cei RESPONSABILI din Sanatate, cu salariile ale URIASE, CE ati FACUT in cei 30 de ANI, MOR oamenii in tragedii precum Apuseni, Siutghiol, Beirut, Colectiv, Piatra Neamt iar voi iesiti la TV sa ne spuneti ca „e o tragedie…halucinant…
  Incetati cu vorbaria goala, VOI sunteti RESPONSABILI pentru SANATATEA din Romania, VOI aveti salariile alea uriase si multe alte privilegii, pentru ce?!
  Ca sa iesiti si sa ne spuneti de fiecare data aceleasi vorbe goale: „Ce s-a întâmplat la Piatra Neamț este o tragedie, o catastrofă”???!!
  Credeti ca noi nu suntem in stare sa intelegem?!
  Rusine!!!

 4. Show me the money

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.