G4Media.ro

HARTA Țărilor europene care au suspendat utilizarea vaccinului AstraZeneca/ România a oprit…

HARTA Țărilor europene care au suspendat utilizarea vaccinului AstraZeneca/ România a oprit de la utilizare dozele dintr-un lot

  • UPDATE 12:30 Și Suedia a suspendat vaccinarea cu AstraZeneca.
  • UPDATE 07.00 Portugalia, Letonia, Cipru și Slovenia au decis, de asemenea, suspendarea vaccinării cu AstraZeneca.

Danemarca este prima țară care a luat decizia de suspendare totale a vaccinării cu AstraZeneca, în 11 martie, din cauza temerilor legate de formarea de cheaguri de sânge la persoane vaccinate. Anterior, Austria, Estonia, Letonia, Lituania şi Luxemburg opriseră de la utilizare dozele dintr-un lot de vaccinuri produse de laboratorul anglo-suedez, după decesul unei infirmiere de 49 de ani din cauza unor „grave tulburări de coagulare” la câteva zile după primirea vaccinului.

O anchetă preliminară a Agenţiei Europene a Medicamentelor (EMA) a subliniat că nu există nicio legătură între vaccinul de la AstraZeneca şi decesul survenit în Austria. Doze din lotul respectiv au ajuns în 17 țări europene, însă nu și în România.

După Danemarca, și Norvegia și Islanda au decis suspendarea vaccinării cu AstraZeneca.

 

Inițial, Italia a oprit vaccinarea cu doze din lotul oprit și de Austria. Apoi, a decis să suspende un alt lot. Decizia a fost luată după decesul a două persoane, ulterior vaccinării. Între motivele suspendării se află faptul că a cauzat probleme de coagulare a sângelui.

Doze din acest lot au fost utilizate și în România. 77.000 de români au primit acest vaccin. Restul de 4.500 de doze a fost oprit temporar de la utilizare, până la o decizie la nivel european.

Luni, 15 martie, Italia a decis suspendarea vaccinării cu un al treilea lot, iar ulterior a decis oprirea totală a vaccinării cu AstraZeneca.

Între timp, Germania, Olanda, Irlanda, Bulgaria au luat aceeași măsură. De asemenea, Franța a anunțat luni că suspendă vaccinarea cu AstraZeneca pentru 24 de ore, în așteptarea unei decizii a Agenției Europene a Medicamentului (EMA).

EMA este așteptată marți să dea un aviz.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

29 comentarii

  1. A stiut Israeal ce a stiut cand a refuzat Astra…pentru cetatenii lor!De fapt, le-a dat cu flit de la prima incercare a englezoilor.

    • Liderii occidentali nu au mentalitatea aia ceauşistă că şi nechezolul e cafea, pentru cine n-are acces la magazinele speciale nomenclaturiste.

  2. Greu de admis ca AstraZeneca produce loturi diferite calitativ.

    • ai dreptate. si eu cred ca toate loturile au aceeasi calitate 🙂

    • Adica proaste, toate!

    • Pot fi diferite . S-a mai intamplat asta cand faceau testele clinice. Flacoanele sunt incarcate cu ser in mod automatizat. In acea perioada , un Dorel de la linia lor de productie, a incarcat in flacoane jumatate doza de ser, si nu doza intreaga. Tot atunci au aflat, din acea eroare, ca de fapt jumate din doza pe care ei o calculasera initial, dezvolta raspuns imun mai bun ca intreaga doza. Atunci au schimbat si declaratiile oficiale legate de eficacitate….de unde initial era cam scazuta, in jur de 60%, acum spun ca e mare 80%. Tot atunci au decis sa faca a doua doza la interval mai larg de timp.

  3. Peste 23 milioane de englezi s-au vaccinat pana acum cu Astra Zeneca !!! In Romania peste 200.000 din care peste 77.000 au facut chiar vaccin din lotul retras ….. si NU S-AU RAPORTAT CAZURI GRAVE !!! Morti nici atat !!!
    Asa ca nu cumva e vorba de pretul de 1.86 euro pe care il are vaccinul englezesc, raportat la preturile de peste 10-15 euro al celorlalte vaccinuri ?!!!

  4. Acum si Spania si Slovenia !

    • evident nu e o coincidenta!
      cele 4 tari au constatat o deficienta a unui vaccin si cumpara de la altii.
      nu e ceva normal? ce ar trebui sa faca? sa astepte cateva luni sa vada ce se mai intampla cu astrazeneca?

    • Da sigur, dau cu piciorul unui vaccin autorizat de UE, administrat pentru aproape 20 mil de persoane pentru a lua ceva ne autorizat inca, putin testat, despre care nu știu nimic, nu au nicio dovada (inca) ca e sigur. Ii credeam mai deștepți pe vesticii ăștia.

    • Nu, nu e nicio coincidenta, doar in capul celor care cred in scenarite.
      Nu, unele tari au lasat deoparte porcariile politice impuse de la capii patrati bruxellezi si accepta un vaccin f. bun. Chit ca vine de la „dujman”.
      La fel ca si cel de la Sinopharm.

  5. Care e cel mai mare adversar al Rusiei din Europa? Exact, UK.
    Niciun caz in UK, toate cazurile sunt in afara. Nu e greu de imaginat un sabotaj prin schimbarea unor doze cu altele noviciocate, regimul de la est a demonstrat ca e in stare de multe mizerii…

  6. EMA, la fel ca orice alta institutie a UE, nu mai este credibilă prin studiile pe care le face. Acum se vede clar ca unele vaccinuri nu au fost testate suficient.

    • sau nu s-a vrut sa fie testate suficient. Sa nu uitam ca afacerea „vaccinarea” este o afacere de zeci daca nu chiar de sute de miliarde de euro.

  7. Romanica a fost mereu ultima la toate. Va fi ultima tara, care va renunta la astrazenieca, dupa bangladesh si burundi.

  8. pare politica treaba,
    tinand cont ca e firma Britannica si a livrat mai putine vaccinuri decat erau planificate.
    Mai ales acum cand se autorizeaza din ce in ce mai multe vaccinuri… Si eu in loculul lot adootam o tactica de genu ca sa ii sar din schema si sa incurajez firmele autohtone

  9. Asa iti dai seama care sunt tarile care chiar tin la cetatenii lor si vor sa-i protejeze. Prima tara care a anuntat oprirea vaccinului este Danemarca. Mi-e greu sa cred ca Danemarca este implicata in scenarii politice. Cand vom avea si noi parlamentari care isi iubesc tara? De ce votam de 30 de ani aceleasi partide politice si asteptam o schimbare? Este nebun cel care face aceleasi greseli si crede ca ceva se va schimba.

  10. Stie cineva ce se intampla cu persoanele care au primit prima doza cu AZ, in caz ca se decide suspendarea acesteia incepand de joi?

  11. Este timpul ca Romania sa se orienteze si catre surse alternative de vaccin. Rusia produe trei tipuri, China la fel, India a fabricat la randul ei un vaccin bun. Vointa sa fie, ca se gasesc alternative.

    • ala rusesc pe care ezita 60% din rusi sa-l faca pentru ca n-au incredere in el? Scapi de dracu si dai de ma-sa…

    • Ala rusesc e facut fix pe acelasi pattern cu Astra Zeneca, Adica cu transfector viral, care foloseste ADN viral pentru a codifica proteina S a coronavirusului cel nou.
      Ambele folosesc modelul „double stranded DNA ( adica ADN dublu spiralat)” de la niste adenovirusuri care produc viroza obisnuita.
      Deci de ce m-as astepta atunci ca asta sa nu aiba acelasi efecte adverse, adica tromboze?
      E mai usor de transportat in celula ADN-ul asta decat ARN-ul mesager ( asa cum folosesc Pfizer si Moderna)

  12. 1) Nu prea vad ce legatura ar putea fi intre compozitia vaccinulul AZ si tromboze…Ce are sula cu prefectura ?
    2) Tarile care au suspendat AZ sunt practic toate membre UE. Iar Anglia nu mai este membra UE. Si costul vaccinului este mult mai scazut decat costul altora . Nu o fi cumva o smecherie „politica” de torpilare a vaccinului AZ ?

    • Eu sotia mea si multe alte cunostinte care locuim in Anglia ne-am vaccinat cu astra-zeneca si nu avem nimic si nu am auzit de caz de tromboza aici. Cred ca este doar lupta pentru bani.

  13. Compoziția vaccinului AZ este un virus ADN de la cimpanzei. Virușii au efecte diverse.
    Legatura între Sars Cov 2 și tromboze o înțelegi ? Pentru că e un fapt apariția de tromboze la cei cu Covid. Cum și de ce apar, nu se știe încă.
    Deci sula poate avea legătură cu prefectura.