G4Media.ro

AstraZeneca şi firma americană Absci colaborează la proiectarea unui anticorp pentru combaterea…

sursa foto: astrazeneca.com

AstraZeneca şi firma americană Absci colaborează la proiectarea unui anticorp pentru combaterea cancerului

Producătorul de medicamente anglo-suedez AstraZeneca a semnat un acord în valoare de până la 247 de milioane de dolari cu firma americană de produse biologice bazate pe inteligenţă artificială Absci, pentru a proiecta un anticorp pentru combaterea cancerului, a transmite Financial Times, preluat de news.ro.

Colaborarea îşi propune să valorifice tehnologia AI a Absci pentru analiza proteinelor la scară largă pentru a găsi o terapie oncologică viabilă, un obiectiv principal al AstraZeneca.

Nu s-a spus ce tip de cancer intenţionează să ţintească cel două companii.

Absci şi AstraZeneca nu au răspuns imediat la solicitările Reuters de comentarii.

Acordul include un comision iniţial pentru Absci, finanţare pentru cercetare şi dezvoltare şi plăţi în  anumite etape importante, precum şi redevenţe pentru orice vânzare de produse, a scris ziarul.

Sean McClain, fondatorul şi directorul executiv al Absci, a afirmat că aplicarea principiilor de inginerie la descoperirea medicamentelor a îmbunătăţit potenţialul de succes şi a redus timpul petrecut în dezvoltare.

Absci aplică inteligenţa artificială generativă pentru a proiecta candidaţi optimi de medicamente pe baza afinităţii ţintă, siguranţă, fabricaţie şi alte trăsături.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...