G4Media.ro

Guvernul a aprobat un proiect de lege pentru abrogarea legii referitoare la…

Guvernul a aprobat un proiect de lege pentru abrogarea legii referitoare la interzicerea, pe o perioadă de doi ani, a vânzării acțiunilor deţinute de stat la companii / Reacția PSD

Premierul Florin Cîțu a anunțat miercuri că guvernul a aprobat un proiect de lege, pe care l-a trimis în Parlament pentru vot, de abrogare a legii 173 din 2020, promovată de PSD și care împiedica orice privatizare a unor pachete majoritare sau minoritare la companiile cu capital de stat. Mediul de afaceri, partenerii externi ai României și actualele partide de guvernare au criticat atunci legea, arătând că este anti-reformistă și nu face decât să lipsească aceste companii de stat de un instrument pentru capitalizare.

Citește aici Legea 173 din 2020

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a reacționat imediat, afirmând că abrogarea legii este „cea mai mare crimă economică”

„Ne vom opune în Parlament acestei aberații ! Și, daca va fi nevoie, vom protesta și în stradă, alături de toți românii care se opun devalizării celor mai valoroase active ale statului. Nicio țară civilizată nu și-a vândut companiile strategice pe nimic atunci când piața este la pământ. Numai Cîțu Vânzătorul vrea să vândă România la bucată pentru profiturile prietenilor săi! (…) Nu vă jucați cu focul! Nu veți privatiza nimic legat de viața și viitorul țării!!!”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Citește și:

PSD amplifică discursul naționalist pe tema privatizării companiilor de stat: Să cedezi acum, în pandemie, bucăți imense din avuția națională este o adevărată crimă economică

Virgil Popescu, ministrul Energiei: Nu privatizăm nimic, listarea unor pachete minoritare de acțiuni pe bursă nu înseamnă privatizare

Guvernul vrea să abroge legea care interzice timp de doi ani privatizarea companiilor de stat

Sursa foto: Pixabay.com

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

  1. ,,Guvernul a abrogat legea referitoare la interzicerea, pe o perioadă de doi ani, a vânzării acțiunilor deţinute de stat la companii / Reacția PSD,,

    Un titlul gresit . Pentru simplul motiv ca guvernul nu poate abroga o lege . Numai Parlamentul o poate abroga .

    • Pai si ce voiai, sa-ti puna toata explicatia in titlu? Ti-a pus in primul paragraf „guvernul a aprobat un proiect, trimis în Parlament pentru vot”

  2. Pentru domnul ciorapu

    Faptul de a lua bani cu japca legala de la cei ce produc valoare adaugata pentru a imbuiba un aparat functionaresc public bugetar ( extrem de numeros si extrem de ineficient ) , nu este crima economica ?!

  3. PSD a angajat oameni cu salarii imense. trebuie păstrate anumite companii doar pt asta

    Ghici ce funcționar public român câștigă mai mult pe lună decât premierul Franței sau decât prim-miniștrii scandinavi?

    Aurelia Surulescu, șef serviciu administrativ la Autoritatea Rutieră Română, a ajuns cel mai bine plătit bugetar din România.

    18.000 de euro pe lună a fost salariul câștigat în 2020.

    https://alephnews.ro/guvern/functionarul-romania-care-castiga-18-000-euro-lunar-mai-mult-decat-premierul-frantei/

  4. Normal ca asa zișii parteneri externi și mediu de afaceri e împotriva, vor sa le cumpere pe nimic și sa facă ei bani din ele, vezi Petrom, Enel și altele, de fapt asta e UE, niște suzerani cărora trebuie sa le plătești tribut, e drept mascat!

    • @Coco – In primul rand sa imi arati si mie cam care e compania aia de stat care ne umple pe noi de bani. In al doilea rand, nu-i asa ca e mai frumos sa isi umple „elita” aia politicieneasca buzunarele? Ia, fa o mica cercetare sa vezi cate companii de stat (gen, nu ne vindem tara) sunt falimentare, primesc subventii de la stat iar sefii, directorii, directorasii si membrii CA primesc salarii despre care nici nu vizezi… posturi care, bineinteles, nu sunt pentru orisicine, sunt doar pentru „elite”.
      Deci, eu zic sa vedem si cum o fi altfel, ca de 30 de ani o tara intreaga munceste ca sa aiba nesimtii astia salarii babane.

  5. Cât de trădător de țară să fii să înstrăinezi resursele strategice și infrastrucurile critice?
    În toată Europa civilizată și bogată se trec din nou sub controlul statului toate astea care cândva au fost „privatizate” după modelul lui madam Thatcher, incepand cu UK si continuand cu Franța și Germania.

  6. Asta merita bastinasii din colonia Romanica , daca un turnator la securitate a fost presedinte al respectivei colonii timp de 10 ani , dupa care au ales un ALOGEN .

  7. vindem, dar nici nu făceam nimic, decât furăm până nu mai aveam ce mai lista pe bursă .ca e vorba despre capitalizare.
    ia vedeti site ul de mai jos.

    https://cursdeguvernare.ro/romania-vrea-sa-joace-in-europa-energetica-subminand-investitiile-strategice-de-4-ani-niciuna-din-companiile-energetice-nu-si-a-facut-nici-macar-jumatate-din-programul-de-dezvoltare.html

  8. Cât a fost la guvernare, PSD a confiscat tot profitul, de la toate companiile la care era acţionar majoritar, punându-le pe butuci şi lăsându-le fără resurse de dezvoltare. Acum, urlă, PSD, urlăfutuţimorţiimătii de bandit!