G4Media.ro

Grupul pentru Dialog Social lansează ”un apel la unitate” partidelor de dreapta…

Grupul pentru Dialog Social lansează ”un apel la unitate” partidelor de dreapta la alegerile din București/ GDS se oferă să medieze pentru stabilirea unui singur candidat care să o concureze pe Firea

Grupul pentru Dialog Social (GDS) a lansat, joi, „un apel la unitate” partidelor de centru-dreapta să desemneze candidaţi unici pentru Primăria Capitalei şi primăriile de sector, oferindu-se să organizeze o dezbatere „spre a ajuta să se realizeze acordul asupra unei candidaturi unice şi de succes”, transmite Agerpres.

Apelul este adresat preşedinţilor PNL, Ludovic Orban, USR – Dan Barna şi PMP – Eugen Tomac, dar şi candidaţilor Nicuşor Dan şi Vlad Voiculescu.

„Credem că împărtăşim împreună următoarele trei evidenţe. Prima: alegerile locale din acest an vor fi într-un singur tur de scrutin. A doua: Bucureştiul a fost dureros de rău administrat sub mandatul d-nei Gabriela Firea, al primarilor de sector şi, în general, al PSD. Nevoia unei schimbări radicale este resimţită, în cercuri largi ale opiniei publice, ca imperios necesară. Un nou mandat de patru ani pentru d-na Firea ar fi un dezastru pentru Capitală, dar şi un mare premiu pentru PSD – un partid responsabil în mare parte pentru dezvoltarea mult sub posibilităţi a României din ultimii treizeci de ani. O ultimă evidenţă: dacă partidele de centru-dreapta nu vor avea candidaţi comuni pentru Primăria Generală şi primăriile de sector, d-na Firea are foarte multe şanse să fie realeasă”, se susţine în apelul lansat.

Conform GDS, „lucrurile ar trebui să fie simple” şi că „se cuvine” ca aceia implicaţi „să negocieze onest susţinerea reciprocă pentru candidaţii unici ai dreptei şi mai ales pentru cel sau cea la Primăria Generală”.

„Or, constatăm ceva aiuritor: mai întâi, PLUS şi USR, deşi membrii aceleiaşi alianţe politice, au fiecare câte un candidat propriu la Primăria Generală. Aceştia, deşi clamează unitatea Alianţei, se provoacă reciproc la dezbateri pe care nu le susţin, în timp ce fac declaraţii războinice la adresa d-nei Firea; dar n-au decis nici măcar metoda prin care vor alege pe cel mai bine clasat dintre ei pentru a câştiga alegerile. Iar când în fine se întâlnesc, se despart repede promiţând, nici măcar un compromis rezonabil, ci „că se vor mai întâlni”. Cât despre PNL, se pare că nu concepe să meargă la alegerile din Bucureşti fără un candidat propriu (încă nedesemnat), dând de înţeles printr-unii reprezentanţi că partida e ca şi câştigată. Cu un asemenea discurs, promisiunea de a negocia nu mai este nici măcar un exerciţiu retoric”, se adaugă în document.

GDS le atrage atenţia celor cărora le este adresat apelul că „încet-încet foarte multă lume – presă, ONG-uri, analişti, dar mai ales opinia publică – începe să perceapă tot mai multă ipocrizie când vă aude la TV conferenţiind de zor despre ‘unitatea dreptei’ şi despre ca şi sigura înfrângere a PSD la Bucureşti”.

„Se amplifică impresia că, în fapt, mai mult decât înfrângerea PSD-ului vă preocupă poziţia de putere în cadrul propriului partid, jocurile de culise, victoriile mărunte, asta când orgoliul personal şi convingerea propriei desăvârşiri şi a partidului dumneavoastră nu vă întunecă judecata. Sperăm totuşi că sunteţi încă suficient de lucizi şi suficient de oneşti, atunci când vă pretindeţi servitorii binelui public. Grupul pentru Dialog Social consideră că este urgent şi necesar: să deblocaţi rapid negocierile reale, abandonând orice tergiversare, să decideţi cât mai repede cu putinţă candidaţi unici pentru Primăria Generală şi primăriile de sector, promovând, în urma unor studii ştiinţifice, candidatul cel mai bine plasat şi apoi să susţineţi cu toată forţa şi autoritatea dumneavoastră acest candidat unic”, se menţionează în document.

GDS mai recomandă evitarea „condescendenţei faţă de alte partide de dreapta şi alţi candidaţi, tratând cu seriozitate şi respect şansele acestora” şi cedarea „poziţiei proprii în numele scopului comun şi al binelui public”.

„Credem că dacă nu veţi acţiona urgent în acest sens, sunt multe şanse ca Bucureştiul să fie pierdut. Şi, dincolo de situaţia gravă în care veţi pune Capitala în anii următori, dezbinarea voastră va avea probabil un efect nefericit deloc neglijabil şi asupra alegerilor generale (indiferent dacă acestea vor avea loc anticipat sau la termen). Nu vă legănaţi cu iluzia că electoratul vă va ierta. Profund îngrijorat de prezenta dezunire dintre partidele de dreapta, Grupul pentru Dialog Social îşi exprimă disponibilitatea de a organiza o dezbatere cu şi între candidaţii la Primăria Generală, precum şi cu reprezentanţii partidelor respective, spre a ajuta să se realizeze acordul asupra unei candidaturi unice şi de succes”, se încheie apelul citat.

Foto: Facebook/ Grupul pentru Dialog Social

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

16 comentarii

 1. Iar au ieșit urmașii bolsevicilor să ne dea sfaturi?
  Un Abecedar un manual de istorie reală după care să se învețe in toată țara nu sunt în stare să conceapă. Avem manuale alternative că normale nu sunt bune.
  Nu sunt 2 scoli in țara asta să învețe dupa același manual.
  Inteleactuali de joasă speță cu interese străine de trăirile și firea românească.
  Grup de turnători și trădători.

  • I-au invitat pe PMP-isti asa ca e clar. Alti pierde vara. Alte semnale de alarma a mai tras GDS in ultimul timp? Ceva procese deschise cu statul? Dar nu din alea ca ale lui Nichidanuta cu primaria…, probleme banale, ceva proces complex care sa trezeasca o natiune din adormire

 2. Pamflet
  Am urmarit acum o emisiune la Digi 24, unde un realizator Cosmin Prelipceanu, se isteriza ontreban pe ministru PNL al mediului cum e posibil ca 3,5 milioane de familii folosesc lemnul pentru incalzire. Iar ministrul mediului, in desteptaciune lui, se angaja ca sa creasca numarul de locuinte incalzite cu gaze naturale (gaz metan ziceau ei gresit) spunand ca e inadmisibil ca lemnul sa fie taiat si folosit la foc. Ambi, numeau recoltarea lemnului din padure ca fiind ,,jaf”.
  Pedurile sunt ca agricultura, plantezi, ingrijesti si recoltezi. In toate tarile civilizate care au paduri se intampla asta: Germania, Finlanda,Norvegia,Suedia. Arderea lemnului e si ecologica, fiind sustinuta de uniunea europeana, deoatece lemnul in procesul de crestete fixeaza bioxidul de carbon din aer, pe care il elibereaza prin ardere, deci nu contribuie la incalzirea globala. Spre deosebire de combustibilii fosili, care elibereaza bioxid de carbon ce a fost fixat in sol in timpuri stravechi, in carbonifer.
  In isteria cu padurile, lansata de niste oengeuri interesate, nici ministrul nici Prelipceanu, nu deosebeau jaful, furtul ilegal, de exploatarea normala a padurii.
  Ambii spuneau ca sa nu se mai taie copacii, deci cereau desfiintarea industriei forestiere si implicit a silviculturii. Ei nu reuseau sa deosebeasca padurile normale de padurile virgine, care sunt niste ecosisteme, ce trebuiesc prezervate si de unde nu se poate recolta lemnul. Dar pentru a putea face o asemnea deosebire si Prelipceanu si ministrul, au nevoie macar de cultura generala

  • Pamflet
   Am urmarit acum o emisiune la Digi 24, unde un realizator Cosmin Prelipceanu, se isteriza intreband pe ministrul PNL al mediului cum e posibil ca 3,5 milioane de familii folosesc lemnul pentru incalzire. Iar ministrul mediului, in desteptaciune lui, se angaja ca sa creasca numarul de locuinte incalzite cu gaze naturale (gaz metan ziceau ei gresit) spunand ca e inadmisibil ca lemnul sa fie taiat si folosit la foc. Ambi, numeau recoltarea lemnului din padure ca fiind ,,jaf”.
   Padurile sunt ca agricultura, plantezi, ingrijesti si recoltezi. In toate tarile civilizate care au paduri se intampla asta: Germania, Finlanda,Norvegia,Suedia. Arderea lemnului e si ecologica, fiind sustinuta de uniunea europeana, deoarece lemnul in procesul de crestete fixeaza bioxidul de carbon din aer, pe care il elibereaza prin ardere, deci nu contribuie la incalzirea globala. Spre deosebire de combustibilii fosili, care elibereaza bioxid de carbon ce a fost fixat in sol in timpuri stravechi, in carbonifer.
   In isteria cu padurile, lansata de niste oengeuri interesate, nici ministrul nici Prelipceanu, nu deosebeau jaful, furtul ilegal, de exploatarea normala a padurii.
   Ambii spuneau ca sa nu se mai taie copacii, deci cereau desfiintarea industriei forestiere si implicit a silviculturii. Ei nu reuseau sa deosebeasca padurile normale de padurile virgine, care sunt niste ecosisteme, ce trebuiesc prezervate si de unde nu se poate recolta lemnul. Dar pentru a putea face o asemnea deosebire si Prelipceanu si ministrul, au nevoie macar de cultura generala

  • Corect. Problema e ca nu se reimpadureste. Reimpadurirea nu vine de la sine, din constiinta firmelor care taie lemn. Trebuie lege ca sa nu poti taia un hectar pina nu faci dovada ca ai plantat doua hectare pentru a recupera padurea.
   Lege, nu povesti si teorii.

 3. Salut inițiativa GDS de a începe aceste negocieri, ca persoană ce urmează să voteze pentru Primăria Bucureştiului ş.a.m.d. Sper mult ca cei menționați să citească cu mintea deschisă acest apel şi să nu se mai încurce aşa mult în orgolii de partid, ştim prea bine cum s-a terminat ultima dată cu varianta asta nefericită…

  • Corect!

  • Nu e vorba de orgolii, e vorba de a da la gioale celuilalt care are o sansa si e vorba de frica , ca nu cumva daca ajunge unul cinstit in primarie, partidele astea bazate pe interese de clan sa nu mai aiba nicio sansa sa ocupe acest post vreo 12 ani de acum incolo. SI apoi, aceste partide nu dau doi bani pe cetatenii orasului, ei vor doar sa foloseasca aceasta functie ca o trambulina pentru alte functii in cativa ani. Singura solutie ca cetatenii sa lase la o parte considerentele politice si sa voteze o persoana , nu un partid.

 4. PNL spusese la un momentdat ca il sustine pe Nicusor Dan daca candideaza independent. E normal ca intre timp sa renunte la idee cita vreme N.Dan candideaza pentru USR si cita vreme PLUS nu vrea sa renunte la candidatul propriu pentru N.Dan ca si candidat comun. Cita vreme nu se intelege PLUS cu USR nu e de asteptat ca PNL sa renunte la candidatul lor fiindca ar aparea ca prosti.

  • Normal ar fi, pt PNL, sa-l propuna tot pe Predoiu la primarie. Are experienta (de data trecuta), se pricepe (la orice), este stabil (atarna prin politica de ani de zile) …

   Vom vedea ce zic votantii despre apucaturile PNL…

  • Există 2 opțiuni: Nicușor Dan sau Fioroasa, este alegerea fiecăruia

 5. Sustin!
  E o teroare zilnica s-o vedem pe aceasta mahalagioaica mincinoasa si fara scrupule, la fel cum era s-o vedem pe analfabeta Veorica, parca ne-am mai linistit fara ea, fara puscariasul Dragnea, UNITI-VA si scapati-ne de mahalagioaica populista si mincinoasa Gabita lu’ Pandele din Voluntari!
  In somaj cu ea!!!

 6. @ Ce d „îi freacă grija” pă ‘telectuali lu’ Ceaușescu șî Brucan ,dă partidele de dreapta, șî dă politică, ?
  își declarară și lipsa de imparțialitate, ca „organizatori de dezbatere electorală”, ?

 7. Aaaa, de acord in principiu cu ideea transmisa in acest articol, dar cu o precizare:
  Ma intereseaza mai putin (nu am spus deloc) Bucurestiul, si ma intereseaza mai mult sa fie eliminat PSD-ul din:
  – Iasi: adevarata metropola a Romaniei, un oras cu identitate puternica si sursa identitatii nationale matrice a Romaniei Moderne;
  – Cluj: orasul care a salvat onoarea Romaniei – atunci cand toata harta politica rezultata din alegeri era „rosie”, indiferent din ce motive (stim motivele), Clujul NU era rosu; plus ca este orasul care – beneficiind de un concurs de circumstante, a demonstrat (pentru cei pentru care mai trebuia demonstrat – si sunt multi) ca se mai pot intampla lucruri de relevanta nationala si in alte parti decat in Bucuresti; o forta in favoarea descentralizarii atat de necesare Romaniei.
  – Timisoara: orasul-simbol al libertatii, orasul de unde s-a aprins flacara rasturnarii imbecilitatii comuniste pe care ne-a impus-o URSS intr-un moment politic favorabil lor dupa al doilea razboi mondial. Intr-adevar prima scanteie Revolutiei de la 1989 a fost la Iasi (14 Decembrie), dar a fost inabusita imediat de Securitate (ceea ce de altfel a ajutat la mutarea atentiei dinspre celelalt capat de tara), dar a doua scanteie – si care nu a mai putut fi inabusita – si flacara s-a aprins la Timisoara.
  – Constanta: un oras esential al Romaniei, de la importanta strategica actuala (Constanta – Rotterdam, cel mai mare port din Marea Neagra, etc), si pana la radacinile antice (Tomis).
  Galati, Oradea, Brasov, Sibiu, Craiova, Bacau, Targu Mures, Piatra Neamt, Satu Mare, Suceava, Arad, Braila, Alba Iulia, Botosani, Baia Mare, Pitesti, Ramnicu Valcea, Targu Jiu, etc

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.