G4Media.ro

Germania cere adoptarea unor sancțiuni mai dure împotriva Rusiei

Sursa Foto: Facebook/Christine Lambrecht

Germania cere adoptarea unor sancțiuni mai dure împotriva Rusiei

Noul ministru al apărării german, Christine Lambrecht, s-a pronunţat duminică pentru adoptarea unor sancţiuni mai dure contra Rusiei, care a desfăşurat zeci de mii de soldaţi la frontiera cu Ucraina, relatează Agerpres, conform France Presse.

Cei responsabili pentru o agresiune trebuie să suporte ”consecinţe personale”, a declarat Lambrecht pentru publicaţia Bild am Sonntag, adăugând că Germania şi aliaţii săi ”au în vizor” pe preşedintele rus Vladimir Putin şi anturajul acestuia.

”Trebuie să epuizăm toate posibilităţile de sancţiuni diplomatice şi economice. Fiecare pas suplimentar trebuie să fie efectuat în acord cu aliaţii noştri”, a continuat politiciana social-democrată germană.

Christine Lambrecht a început duminică prima sa vizită externă printr-o deplasare în Lituania, unde a inspectat unităţile militare germane prezente la baza de la Rukla.

”NATO va discuta despre propunerile făcute de Rusia privind securitatea, dar nu îi va permite Moscovei să dicteze poziţia militară a Alianţei”, a subliniat ministrul german al apărării în timpul vizitei.

După ce a concentrat aproape 100.000 de militari în apropierea graniţei cu Ucraina, Rusia a prezentat vineri propuneri privind scăderea rolului SUA şi al NATO în fosta Uniune Sovietică şi în Europa de Est, cerând negocieri de urgenţă cu Washingtonul.

Rusia doreşte ca NATO să garanteze că această organizaţie nu se va extinde spre est şi nu va include Ucraina, condiţie deja respinsă de către Occident, care a ameninţat Moscova cu sancţiuni dure dacă în Ucraina ar intra militari ruşi.

”Trebuie să rezolvăm actualele tensiuni la nivel diplomatic, dar şi prin creşterea descurajării credibile”, a insistat Christine Lambrecht.

Aproximativ 550 de soldaţi germani sunt desfăşuraţi la baza militară Rukla din Lituania, iar Germania conduce batalionul multinaţional din ţara baltică.

Unităţi militare similare au fost trimise şi în Estonia, Letonia şi Polonia în 2017 pentru a descuraja o eventuală agresiune din partea Rusiei, după ce aceasta a anexat Crimeea în 2014 şi ulterior a ajutat separatiştii din estul Ucrainei.

Sursa Foto: Facebook/Christine Lambrecht

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

16 comentarii

  1. Bascalia cu masuri nu are limita.

  2. Neocomunistii hochdeutsch isi dau foc la valiza.

    • Poate Olaf Scholz nu e sclavete putinist ca Merkel, sa vedem.

  3. 1. Interzicerea călătoriilor in UE, nici cu viza, doar diplomații să aibă voie și și aceștia in număr cat mai limitat.
    2. Am trecut bine prin jumătate de iarna si vom trece bine si cealaltă parte fara gazele lor. Stoparea importului de gaze rusești este a doua măsură.
    3. 3 dar poate prima măsură: inchise posturile rusești din țările UE si inchiderea posturilor ce propagă minciuni (fake news) ce pot fi usor probate
    4. 4 dar poate tot 1. Condiționarea existenței rețelelor sociale in UE de permiterea autorităților de a bloca pe cei ce dau fake-news sau propaganda rusească.

  4. Unor oameni, care se angajează să zicem, într-un demers mai nebunesc, gen conflict – le este suficient să dai înapoi, să te retragi și se liniștesc. Renunță. Cu alții în schimb, tre’ să mergi „cu fierul roșu” .. ba chiar nici atunci, nu încetează..

    Rusia, știm bine, are dintotdeauna acest hobby tentant pentru ei, de a promova o politică imperialistă; în acest caz, cam orice serviciu le-ai face sau oricum ai reacționa … pur și simplu nu merge!

    Nu dă randament – cu ei.

    Ei bine, de data asta însă, mulți din afara Rusiei au acest simțământ ‘ciudat’ – vezi, de pildă „datul înapoi” al briților în ce privește toată tevatura asta, cu Ucraina și nu numai – de data asta mulți simt că Putin chiar CERE acele garanții.

    Și nu doar că le cere ci mulți – din afara (și contra) Rusiei consideră că (lui Putin) aceste garanții i-ar fi SUFICIENTE ca să se oprească din demersul său – dată fiind, iată, chemarea UE și a celorlalți din partea lui, la negocieri.

    În acest context, gestul doamnei Christine ar putea fi nu doar neproductiv – Boris și trupa anunțând chiar în aceste zile, că e improbabil ca UK să se angajeze .. ba chiar ar putea, să întărâte Ursul..
    Rămâne de văzut.

    Un lucru însă, e clar: politicienii europeni dar și cei de peste ocean, nu par a fi deloc interesați că se vor pierde vieți omenești dacă rușii nu dau înapoi.

    Ceea ce nu sună deloc bine..

  5. Zi se jerma si apoi mai comandã niste gaz! 😁

  6. Nu reacționează Rusia la sanctiuni. Degeaba.

    • Nu reacționează dar PLATESTE pretul. Armata rusă în momentul de fata are doar două avioane de vânătoare din generația 5 stelth pentru că nu are fonduri sa producă mai multe . Asta e adevarul gol dezbărat de politica .
      NATO are peste 500 operaționale deja!
      Sancțiunile economice încă nu sunt la cote maxime, dar daca vor fi înăsprite economia rusă va suferi daune mult mai grave