G4Media.ro

Garda de Mediu a găsit 240 de maşini abandonate pe domeniul public…

Garda de Mediu a găsit 240 de maşini abandonate pe domeniul public în Jilava / Amenzi în valoare de 30.000 de lei şi dosar penal

Garda de Mediu a găsit, pe un câmp din Jivala, judeţul Ilfov, 240 de maşini abandonate, aflate în sdiferite stadii de dezmembrare, anunță News.ro. După verificări, persoana responsabilă de depozitarea lor a fost amendată şi s-a contituit un dosar penal.

”În această dimineaţă (18.11.2022), comisari din cadrul Comisariatului Judeţean Ilfov al Gărzii Naţionale de Mediu, împreună cu reprezentanţi ai Poliţiei Orăşeneşti Popeşti Leordeni, Măgurele şi Jilava, sprijiniţi de efective ale Inspectoratului de Jandarmerie Ilfov, au desfăşurat o acţiune pe raza localităţii Jilava, jud. Ilfov. În urma verificărilor, pe o suprafaţă de teren de aproximativ 1 ha aflată la periferia localităţii, comisarii au descoperit o adevărată “comoară” pentru cei ce obişnuiesc să incendieze ilegal tot felul de materiale, constând în 240 maşini abandonate (VSU-vehicule scoase din uz) aflate în diferite stadii de dezmembrare, toate depozitate pe spaţiu public (direct pe pământ), fără nicio amenajare specifică activităţii de dezmembrări auto”, a transmis Garda de Mediu.

Sursa citată a precizat că s-a verificat situaţia fiecărei maşini în parte.

”Sancţiuni în cuantum de 30.000 lei persoanei fizice responsabile, precum şi măsura complementară de ridicare a deşeurilor identificate ca fiind abandonate atât în interiorul, cât şi în exteriorul amplasamentului”, a mai transmis Garda de Mediu.

De asemenea, s-a procedat la constituirea unui dosar penal pentru neluarea şi nerespectarea măsurilor obligatorii în desfăşurarea activităţilor de colectare, tratare, transport şi valorificare sau eliminare a deşeurilor periculoase.

Ulterior, autorităţile au început evacuarea deşeurilor din zonă

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

4 comentarii

  1. În occidentul decadent unde am trăit vreo 20 de ani nu puteai radia o mașină până nu aduceai dovada că l-ai dus într-un parc de dezmebrări autorizat(deci plăteai inpozit chiar dacă nu o mai foliseai)

    • @ Attila – Pai, teoretic, si in Romania e la fel. Din experienta proprie, nu poti sa radiezi o masina pana nu aduci dovada schimbarii proprietarului sau predarii catre o firma de dezmembrari. Aici intervine, probabil, coruptia din sistem.

  2. Exact asa se procedeaza si in Romania.

  3. Amenzile pentru aceste persoane au zero eficienta si sunt platite din ele exact zero. Aici trebuie folosite alte metode cum ar fi confiscarea bunului (adica a terenului) cu ajutorul caruia se fac aceste infractiuni. Dar, profiturile se pare ca se varsa in multe buzunare, unele sus puse.