G4Media.ro

GALERIE FOTO Aproximativ 40 de schelete decapitate care ar fi aparținut „infractorilor”…

Sursa foto: High Speed 2 (HS2) / hs2.org.uk

GALERIE FOTO Aproximativ 40 de schelete decapitate care ar fi aparținut „infractorilor” din perioada romană, descoperite de arheologi în sudul Angliei

Aproximativ 40 de schelete decapitate au descoperite de un grup de arheologi din sudul Angliei. Se crede că aparțin „infractorilor” din perioada romană, spun cercetătorii, potrivit CNN.

Scheletele au fost găsite când arheologii din cadrul programului High Speed ​​2 (HS2) din Anglia au descoperit un cimitir din perioada romană târzie, considerat a fi cel mai mare de acest gen din Buckinghamshire.

O echipă de 50 de arheologi a lucrat pe sit de mai bine de un an, unde au găsit, de asemenea, secțiuni ale unui oraș roman din satul local Fleet Marston, alături de peste 1.200 de monede și zaruri, clopote, linguri, ace și broșe.

Așezarea rezidențială a fost probabil folosită și ca loc de popas pentru soldații și trecătorii care călătoreau prin Fleet Marston, în drum spre orașul roman Alchester.

Această prezentare necesită JavaScript.

Cimitirul conținea aproximativ 425 de morminte în total, a precizat compania feroviară într-un comunicat.

Numărul de morminte, precum și așezarea în sine, indică faptul că un număr mare de oameni a sosit în oraș între perioada romană mijlocie și târzie – probabil ca urmare a creșterii producției agricole.

O explicație pentru utilizarea decapitării ca practică de înmormântare ar putea fi aceea că scheletele au fost cândva „infractori sau proscriși”. Un astfel de proces a fost un standard în perioada romană târzie, se mai precizează sursa citată.

Înhumarea era o tehnică obișnuită la acea vreme, dar existau și unele înmormântări prin incinerare.

„Săpăturile au o importanță semnificativă atât pentru a permite o caracterizare clară a acestui oraș roman, cât și pentru studierea mai multor locuitori ai săi”, a declarat Richard Brown, manager de proiect la COPA JV, un consorțiu de arheologi care lucrează în numele proiectului.

„Împreună cu câteva noi așezări romane descoperite în timpul lucrărilor HS2, aceasta îmbunătățește și populează harta din Buckinghamshire-ul perioadei romane”, a adăugat Brown.

Arheologii de la programul de săpături HS2 au efectuat o mulțime de descoperiri în Buckinghamshire în ultimele luni, inclusiv un set de statui romane rare și o figură din lemn despre care se crede că are 2.000 de ani.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Astia 40 erau nevaccinați de atunci, nu? Si a fost dați de exemplu societății romane: Asta pățești dacă nu te vaccinezi!