
Frigiderele și congelatoarele, mijloc de transmitere a pestei porcine africane / DSV Timiș: Virusul moare în tocănițe, dar nu în grătare și mici
Chiar dacă pentru oameni virusul pestei porcine africane nu este un pericol, dacă cineva consumă sau transportă produse din carne afectată de virus devine un vector de transmitere a acestui virus, informează De Banat. Mulți cred că odată refrigerată sau gătită carnea nu mai are risc de transmitere. Flavius Nicoară, directorul Direcției Sanitare Veterinare Timiș susține însă că congelatorul nu omoară virusul.
Urmărește cele mai noi producții video G4Media
- articolul continuă mai jos -
”E nevoie de o temperatură de minus 70 de grade și o înghețare de zeci de minute pentru ca virusul să moară. La congelarea clasică, de care au parte oamenii acasă nu se întâmplă acest lucru. Acesta dispare dacă e folosit în tocănițe și în alte alimente la fierbere. Dar nu moare dacă e făcut pe grătar, mici sau grătare”, spune Flavius Nicoară, directorul Direcției Sanitare Veterinare Timiș.
Congelatoarele bănățenilor sunt vector pentru transmiterea bolii, transmite șeful DSVSA Timiș. Există numeroase situații în care oamenii au cumpărat carne din locuri neautorizate sau chiar din propria gospodărie, de la animale afectate de pestă. Astfel, în urma verificărilor efectuate, inspectorii au descoperit 25 de cazuri de vânzare pe internet a unor produse din porc, chiar din zone unde vânzarea de astfel de produse este oprită în acest momente. Sancțiunile aplicate înseamnă chiar și dosar penal.
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
© 2025 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
2 comentarii