G4Media.ro

Fraudă online: Fotografia unei femei din Pakistan, folosită pentru a strânge bani…

sursa foto: News.ro

Fraudă online: Fotografia unei femei din Pakistan, folosită pentru a strânge bani în beneficiul unei presupuse bolnave de cancer din România/ Internauţii atrag atenţia că şi textul a fost preluat din postări mai vechi

Fotografia unei femei din Pakistan, cunoscută drept medic şi influencer, este folosită în cadrul unei acţiuni de strângere de fonduri pe Facebook. Presupusa beneficiară ar fi o femeie de 25 de ani, mama unui copil de cinci ani, care este prezentată drept bolnavă de cancer şi care ar avea nevoie de 15.000 de euro pentru un tratament în Turcia. Internauţii au atras atenţia că nu doar fotografia, ci şi textul care o însoţeşte şi care a rolul de a-i convinge pe oameni să doneze este preluat dintr-o postare mai veche.

Mesajul prin care oamenilor li se cere să doneze bani a fost postat pe Facebook, pe un grup public care are mii de participanţi.

”Nu e cazu meu, postez acest caz să ajungă la cât mai multă lume, haideţi să ajutăm!! Cancerule, nu lua mama unui copilaş. Oameni buni, în mâinile noastre stă singura şansă la viaţă pe care Dianei nu a mai primit-o. are CANCER. O formă agresivă, care îi ia din viaţă cu fiecare secundă care trece. Are 25 de ani şi este mama unui băieţel de cinci ani. A trecut prin operaţii grele şi tratamente extrem de dureroase, dar boala nu a dispărut. La un moment dat, după o operaţie, a intrat în stop cardio – respirator şi pur şi simplu a văzut un drum şi o lumină albă care venea spre ea. Familia l-a dus pe copilaşul ei Gabriel la ea şi acesta a tot strigat-o MAMA! MAMA! iar mama lui s-a trezit din comă. Dumnezeu a trimis-o înapoi când a auzit glasul copilaşului ei.
În România, nu a mai primit de la nici un medic şanse la viaţă. Dar Dumnezeu e bun şi i-a scos în cale singurii medici care i-au mai oferit o şansă la viaţă. Această şansă costă 15 000 euro, bani pe care trebuie să îi adune până în luna aprilie. Da, peste 3 luni de zile este aprilie şi atunci ar trebui să meargă în Turcia la operaţie. Haideţi să o ajutăm. Fiecare am putea fi în locul ei. Ce ne-am bucura fiecare de orice ajutor, doar să ştim că nu ne rămân copiii orfani. Bani mai facem fiecare. Totul se întoarce. Puteţi dona în următoarele conturi:…”, este mesajul postat de un bărbat pe Facebook.

Textul care prezintă două conturi în care internauţii pot dona este însoţit de fotografia unei femei care, pe Twitter, este asociată contului unei doctoriţe din Pakistan, cunoscută ca influencer. În fotografie, femeia poartă o pijama creaţie a unui brand de lux.

Internauţii au atras atenţia asupra faptului că şi textul menit să îi înduioşeze pe oameni este preluat, cu câteva modificări, dintr-o postare de luna trecută prin care, de asemenea, se cereau bani pentru o femeie bolnavă. Povestea este aceeaşi, cuvânt cu cuvânt, schimbate fiind doar datele presupusei bolnave: în postarea din decembrie, bolnava are 29 de ani, nu 25, fiul ei se numeşte Zian, nu Gabriel şi are doi ani, nu cinci. Iar suma necesară este de 60.000 de euro, nu 15.000.

Bărbatul care a postat mesajul despre strângerea de fonduri pe grupul de Facebook este foarte rar activ pe reţeaua de socializare. El a derulat, în noiembrie, o altă strângere de fonduri, în cadrul căreia şi-a propus să adune 950 de lei pentru o asociaţie din Statele Unite ale Americii. La acel moment în cadrul campaniei sale nu au existat donatori.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Dacă citești textul asociat „cazului” și crezi asemnea aberații (cu drumuri de lumină), ba mai și dai bani, clar ai ceva defect la creier.

  2. Fac pariu ca cel care a postat ori e membru aur ori, cel putin votant aur tot e… Numai astia se ocupa cu infractiuni de toate tipurile ..

  3. ,,Nu este cazu meu, postez acest caz sa ajungă la cat mai multa lume,, parcă îmi miroase a limbaj ,,licențiat” folosit de obicei de neaoși cocalari in vremuri de mare foamete. Nu mai da rumânul banu in mana, îl păcălim cu feisbucul. Trist că astfel de ,,valori” au ajuns să cerșească și în SUA, tot pe cazul ,,cancere”. De fapt etnia respectiva are ceva cu boala asta fie că aduce profit sau nu, cea mai nuanțată și folosita expresie fiind ,,sa te mănânce canceru”.