G4Media.ro

Fratele lui Jeffrey Epstein nu crede că acesta s-a sinucis și cere…

Sursa Foto: Captură Youtube

Fratele lui Jeffrey Epstein nu crede că acesta s-a sinucis și cere o nouă anchetă

Cu o noapte înainte ca Jeffrey Epstein să zboare de la Paris înapoi la New York în iulie 2019, l-a sunat pe fratele său mai mic, Mark. Cei doi nu mai țineau legătura decât ocazional de când mama lor murise cu 15 ani mai devreme și a fost ultima dată când au vorbit, scrie The Guardian.

Mark Epstein spune că fratele său nu bănuia că urma să fie arestat când a coborât din avionul său la Teterboro, în New Jersey. El credea că i s-a acordat imunitate față de urmărirea penală federală în baza unui acord de recunoaștere a vinovăției încheiat în 2007 cu procurorul american de atunci, Alex Acosta, atunci când a pledat vinovat la acuzațiile de racolare a unui minor.

O lună mai târziu, Jeffrey Epstein a fost găsit mort într-o celulă din închisoarea din Manhattan. El s-a sinucis, deși se afla sub observație psihologică la momentul respectiv, după o tentativă de sinucidere.

A fost un final trist pentru căutarea justiției pentru victimele lui Epstein, dar departe de a pune capăt misterului, dramei și intrigii care înconjoară povestea lui Epstein – și a figurilor puternice care au băut, au cinat și au petrecut cu el în întreaga lume. Această dramă a continuat prin procesul și condamnarea iubitei și confidentei sale, Ghislaine Maxwell, și chiar prin publicarea, în această lună, a mii de documente judiciare despre acest caz.

Dar misterul rămâne în continuare. Nu în ultimul rând – cel puțin pentru Mark Epstein – modul în care a murit fratele său.

Mark Epstein nu acceptă raportul Departamentului de Justiție, care a găsit oficialii închisorii vinovați de neglijență, comportament necorespunzător și eșecuri în ceea ce privește îndeplinirea îndatoririlor, dar a declarat că nu a găsit nicio dovadă că moartea sa a fost altceva decât o sinucidere.

„Aș dori o anchetă completă asupra morții sale. Dacă te uiți la toate dovezile, inclusiv la autopsie, la fotografiile corpului său, la raportul de rahat al Departamentului de Justiție, care este plin de inexactități, nu ai putea niciodată să ajungi la concluzia că a fost o sinucidere”, a spus el.

Corupția sexuală, politică și financiară care se află în centrul poveștii Epstein a lăsat o dâră de vieți și reputații ruinate. Aproximativ 150 de milioane de dolari au fost plătiți din averea de 580 de milioane de dolari a lui Epstein către victimele, adesea minore, ale conspirației de trafic sexual orchestrată de Epstein împreună cu Maxwell, care acum ispășește 20 de ani într-o închisoare din Florida.

Dar publicarea unor documente secretizate de mult timp dintr-un proces de defăimare intentat în 2017 de Virginia Giuffre împotriva lui Maxwell a servit pentru a afecta și mai mult reputația lui Bill Clinton și a prințului Andrew și a unei serii de alți bărbați ale căror nume apăreau în dosare.

De asemenea, documentele au stârnit și mai mult interes pentru viața lui Epstein și pentru teoriile conform cărora circumstanțele morții sale au fost mușamalizate.

Epstein nu era sub supraveghere sinucigașă și era singur în celula sa. Doi ofițeri de penitenciare responsabili de paza lui Epstein în acea zi au fost ulterior acuzați de falsificarea înregistrărilor din închisoare. Acuzațiile au fost retrase la scurt timp după ce Maxwell a fost condamnată în 2021.

Mark Epstein spune că el crede că un alt deținut de la etaj ar fi putut intra în celula fratelui său și să-l ucidă și că i s-a spus că nu toate ușile celulelor erau încuiate în acea noapte. Dar colegii de celulă care ar fi putut avea vedere spre ușa celulei lui Epstein au declarat că nu au văzut pe nimeni intrând, potrivit raportului DOJ. O cameră îndreptată spre ușa celulei lui Epstein nu funcționa în acea noapte.

La câteva zile după moartea lui Epstein, procurorul general al SUA de la acea vreme, Bill Barr, a criticat „nereguli grave în această unitate, care sunt profund îngrijorătoare și care necesită o investigație amănunțită” și a promis că „va merge până la capăt cu ceea ce s-a întâmplat. Va exista responsabilitate”.

Barr a declarat pentru Associated Press în noiembrie 2019: „Pot să înțeleg oamenii (…) ale căror minți s-au dus la un fel de cel mai rău scenariu pentru că a fost o furtună perfectă de greșeli”.

Dar Mark Epstein nu este mulțumit și încă mai crede în teoria conspirației: „Întrebarea este: cine a pus să fie ucis?”

Fost artist devenit dezvoltator imobiliar, Mark Epstein spune că a fost investigat de FBI după moartea fratelui său. Sursa averii sale a fost descrisă de Wall Street Journal ca fiind „misterioasă”, dar el a declarat pentru The Guardian că nu a fost administrator al averii fratelui său și nici beneficiar al testamentului acestuia.

Cu toate acestea, el a fost legat financiar de fratele său printr-un condominiu de 200 de unități în Manhattan, a donat odată un iaht de 80 de picioare Academiei de Științe Marine și Formare Nautică din Carolina de Sud și s-a oferit să plătească cauțiunea fratelui său cu un condominiu din Florida evaluat la 100.000 de dolari.

Povestea lui Jeffrey Epstein este plină de mistere și teorii ale conspirației. Atunci când judecătoarea Loretta Preska a decis publicarea dosarelor judiciare legate de acest caz la începutul acestei luni, numele menționate în ele au ținut prima pagină a ziarelor timp de câteva zile, apărând inclusiv teorii despre imagini cu caracter sexual înregistrate în secret.

Dar dosarele nu au lămurit deloc întrebările centrale din jurul lui Jeffrey Epstein – și anume cum și-a făcut averea, întrebări despre care fratele său spune că nu poate discuta.

Mark Epstein afirmă că, în afară de solicitarea unei noi anchete în legătură cu moartea fratelui său – o cerere la care, spune el, nu a primit niciun răspuns -, este dezinvolt în legătură cu faptul că este fratele unui bărbat aflat în centrul acestui vast scandal.

„În afară de faptul că a trebuit să mă confrunt cu amenințări cu moartea, cu FBI și NYPD și că am avut nevoie de securitate la început, viața mea este normală”, spune el. „M-au cercetat, dar și-au dat seama că sunt curat și că nu există murdărie pe mine”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...