G4Media.ro

De abia numit în funcția de prim ministru al Franței, Gabriel Attal…

Foto: Facebook Gabriel Attal

De abia numit în funcția de prim ministru al Franței, Gabriel Attal se confruntă deja cu un potop de atacuri antisemite, homofobe și conspiraționiste

Ascensiunea fulminantă a lui Gabriel Attal, numit cel mai tânăr prim ministru al Celei de-a cincea Republici, la doar 34 de ani, a stârnit furia adepților teoriei conspirației, care au în vizor homosexualitatea sa declarată, presupusa sa origine evreiască și apartenența sa la Grupul Bilderberg, scrie săptămânalul Marianne, fondat în 1997 cu o orientare de stânga și care cu timpul a alunecat spre dreapta.

În 1944, Jean-Paul Sartre a explicat în lucrarea sa ”Réflexion sur la question juive” că „evreul” se naște în ochii „antisemitului”. Ura concentrată asupra lui Gabriel Attal, care tocmai și-a preluat postul de la Palatul Matignon, este o ilustrare involuntară a acestui lucru: cel mai tânăr prim-ministru al celei de-a Cincea Republici se definește ca fiind creștin-ortodox din partea mamei sale și, cu toate acestea, numele său de familie provoacă un torent de ură antisemită împotriva sa, care se concentrează, de asemenea, asupra participării sale la foarte misteriosul cerc Bilderberg în 2023. Homosexualitatea sa declarată public este un alt argument folosit de detractorii săi mai puțin perspicace din punct de vedere politic.

Fiind primul prim-ministru din istoria Franței care s-a declarat homosexual în mod deschis (partenerul său a fost până de curând Stephane Sejourné, secretarul general al partidului Renaștere – pro-prezidențial) Gabriel Attal, la fel ca și colegul său de guvern Clément Beaune, a participat la celebrul summit Bilderberg de la Lisabona, în Portugalia, în mai 2023, pe când era ministru al conturilor publice. În fiecare an, acest grup de lucru reunește lideri politici și economici pentru a discuta marile probleme mondiale. De mai mulți ani, caracterul confidențial al celor spuse în cadrul diferitelor reuniuni a dat naștere la o serie de teorii nebunești, acuzând cercul de a dirija în secret finanțele sau de a fi un guvern mondial ascuns în solda unor interese oculte… sau a evreilor. Într-un tweet publicat în prima parte a după-amiezii de marți, 9 ianuarie, și șters între timp, Virginie Joron, membră a Parlamentului European din partea Reunirii Naționale (RN, dreapta populistî), l-a descris pe noul prim-ministru ca fiind un politician „aprobat de elita globalistă Bilderberg în 2023”.

Politicianul suveranist Philippe de Villiers a profitat, de asemenea, de numirea ministrului lui Attal la Ministerul educației anul treucut pentru a-l descrie ca fiind un „membru proeminent al grupului Bilderberg, susținător al reeducării naționale”, în conformitate cu presupusul obiectiv al lui Emmanuel Macron de a „schimba societatea”.

În galaxia mentală a conspirației, șeful executiv al statului nu este un duo președinte-premier, ci cuplul Macron, care îl controlează pe tânărul Gabriel Attal. care este un apropiat al cuplului, prea apropiat pentru adepții teoriei conspirației. Internauții, clar informați în felul lor, au venit cu propriile teorii despre presupusa stăpânire pe care președintele Republicii și soția sa o au asupra sa, care, pentru adepții teoriei conspirației, nu este deloc o stăpânire, deoarece ei cred că Brigitte Macron este de fapt un transsexual pe nume Jean-Michel Trogneux – un mare clasic al teoriei conspirației americane, care a ajuns în Franța în ajunul ultimelor alegeri prezidențiale. „Attal este creația cuplului Trogneux”, se citește într-unul dintre articolele de pe X (fostul Twitter).

În mijlocul acestor teorii despre faptul că Attal ar fi marioneta cuplului Macron, găsim și speculații despre presupusa homosexualitate a lui Emmanuel Macron, care au prins rădăcini mai ales în timpul primei campanii prezidențiale a președintelui din 2017. În timp ce îl vedeau într-o idilă cu Mathieu Gallet, fostul director general al Radio France, anchetatorii zeloși îl imaginează acum într-o relație cu noul său prim-ministru.

Gabriel Attal a atras inițial mânia celei mai conservatoare drepte. Luni, 9 ianuarie, în platoul emisiunii LCI, Guillaume Roquette, redactor-șef al revistei Figaro, nu s-a putut abține să nu sugereze că homosexualitatea lui Gabriel Attal ar fi unul dintre motivele posibilei sale numiri în funcția de prim-ministru. „Homosexualitatea lui Gabriel Attal este un factor care nu ar trebui să fie trecut cu vederea de Macron. Una dintre pârghiile sale este emanciparea. Alegerile lui Attal reflectă acest lucru”, a declarat el. Aceste comentarii au fost între timp eliminate de pe rețelele de socializare de către postul de televiziune.

La momentul numirii sale la Ministerul educației, în iulie anul trecut, Gabriel Attal și-a anunțat public homosexualitatea în platoul emisiunii „Sept à huit” de la TF1 și a declarat că a fost victima hărțuirii din partea colegilor săi de-a lungul întregii sale cariere școlare. La câțiva ani după ce a părăsit liceul, eseistul Juan Branco, despre care Gabriel Attal vorbește în această emisiune fără a-l numi ca fiind unul dintre hărțuitorii săi pe vremea când amândoi erau la École Alsacienne, a afirmat în cartea sa Crépuscule (Au Diable Vauvert, 2018) că Gabriel Attal a avut o relație intimă cu deputatul european și consilierul lui Emmanuel Macron, Stéphane Séjourné.

Publicitate electorală

Fără a se feri niciodată de teoriile conspirației și de atacurile privind orientarea sexuală, fostul deputat Philippe de Villiers a scris pe Twitter, atunci când Gabriel Attal l-a înlocuit pe Pap Ndiaye la Rue de Grenelle, că numirea a marcat „trecerea de la woke la LGBT”, adăugând că Attal era un militant. Aceste comentarii au indignat chiar și pe vicepreședintele RN al Adunării Naționale, Sébastien Chenu, a calificat tweetul drept „îngrozitor” și „nepotrivit”. Probabil că nici „homofob” nu ar fi fost deplasat.

În ianuarie 2021, Attal, purtătorul de cuvânt al guvernului de atunci, a dezvăluit că ministerul a primit o scrisoare jignitoare care nu era doar homofobă, ci și antisemită. Pe lângă o stea galbenă desenată pe scrisoare, care nu lăsa nicio îndoială cu privire la motivele autorului, scrisoarea conținea amenințări cu moartea. Scrisoarea, care făcea referire la „evreii și la ticăloșii macroniști”, scria: „Vă vom omorî”. „Vom arde gunoiul”, continua scrisoarea. Actualul șef al guvernului a declarat la momentul respectiv că a depus o plângere.

Cu toate acestea, în coloanele revistei Gala din august 2021, fostul elev al școlii alsaciene declarase că a fost supus în mod regulat unor atacuri antisemite din cauza numelui său de familie și că a fost pregătit pentru acest lucru încă de la o vârstă fragedă: „Tatăl meu mi-a spus: ‚Poate că nu ești evreu (sunt ortodox rus prin mama mea), dar toată viața ta te vei simți solidar cu evreii, pentru că vei suferi antisemitism ca ei din cauza numelui tău’.”. Nu a lipsit așa ceva. Dar nu mă voi plânge niciodată de asta.”

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Evul mediu redivivus ! Aștept Inchiziția