G4Media.ro

FOTO&VIDEO În goana prin cotidian, unii pun frână: ”Insistăm pe principiul slow-food,…

Sursa foto: Asociația My Transilvania

FOTO&VIDEO În goana prin cotidian, unii pun frână: ”Insistăm pe principiul slow-food, ca mâncarea să nu călătorească față de locul producției”

Cristian Cismaru este fondator al Asociaţiei My Transylvania din Sibiu. De peste 15 ani organizează evenimente care promovează cultura gastronomică locală din Transilvania, cele mai cunoscute evenimente fiind brunch-urile organizate în sate, acolo unde fiecare invitat e chemat la masă și la o călătorie printr-un spațiu tradițional, autentic. Spre seară, adulți și chemați sunt invitați să pună mâna, să creeze ceva făcut de ei. ”Ne dorim ca copiii noștri să aibă întipărită în minte cât de fain e să trăiești într-un sat”, după cum poveștește Cristian Cismaru.

Proiectul editorial ENTR  cu parteneri media din 5 țări europene (Germania, Franța, România, Portugalia, Polonia) abordează subiecte de interes pentru tineri. În această săptămână, la ENTR vorbim despre altfel de vacanțe: mai simple, mai puțin scumpe și mai eco.  

Ce înseamnă un brunch cu My Transilvania prin satele ardelenești? Simplu.

”Turismul pentru noi e o formă de cunoaștere și o formă de deconectare sau de conectare cu alte lucruri pe care le găsești în mod normal în mediul tău social. Și atunci nici nu s-a pus niciodată problema altfel decât să invităm pe oameni să-și ia o zi liberă pentru un sat. Asta e minim. Dacă vor să stea în zona rurală, și mai bine, dar nu e ideea să bifezi trei, patru obiective pe zi, ci să-ți dăruiești din timpul tău și din atenția ta toată energia pentru a cunoaște un sat, nu mai mult. Teaser-ul, cârligul cu care am vrut să aducem oamenii în sate și cu care ne promovăm cel mai des e mâncarea”, povestește organizatorul My Transilvania.

Se insistă pe opusul cotidianului din marile aglomerări urbane, exact locul de unde foarte mulți oameni vor să scape măcar pentru o zi.

”Insistăm pe principiul slow-food, ca mâncarea să nu călătorească față de locul producției și atunci de câte ori povestim despre salvie și corcodușe sau alte specialități lumea își închipuie un gust foarte simplu după care noi le arătăm, ce are diferit satul față de întregimea lui”, spune Cristian Cismaru.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Sa vedem cine mai ajuta HoReCa dupa nesimtirea crasa. S-au zgarcit atat de tare incat nu inteleg, saracii, ‘de ce?’.

  2. P.S. : Explica ‘cursdeguvernare’ cat de favorizati sunt, ceea ce denota cine le detine. Pus cap la cap: Statul pierde, nimeni nu sufera. Oare de ce ?

  3. Poate vrea să se refere la rețete… Dacă nu ar fi călătorit mâncarea și nu s-ar fi făcut experimente, oare ce punea pe masă? Câte ingrediente de acolo, în afară de sare, sunt originare de pe teritoriul țării noastre sau de pe continentul european?