G4Media.ro

FOTO Cu ATV-ul prin vulcanii noroioși de la Berca: ”Fierbătorile”, platoul mai…

sursa foto: G4Media

FOTO Cu ATV-ul prin vulcanii noroioși de la Berca: ”Fierbătorile”, platoul mai puțin cunoscut al celebrei zone turistice, neprotejat de lege și nici de iubitorii de senzații tari

Poate nu mulți știu că celebrii ”vulcani noroioși” de la Buzău nu sunt doar cunoscutele zone de la Pâclele Mari sau Pâclele Mici, ci și mai modestele platouri de la ”Fierbători” de la Beciu și Berca.

Mai puțin cunoscute și mai ”ascunse” de ochii lumii, aceste două zone nu sunt marcate turistic, pot fi vizitate gratuit și, mai ales, nu sunt protejate de lege, deci nici de iubitorii de mașini și ATV-uri.

atv vulcanii noroiosi peisaj sit natural4
sursa foto: G4Media

Un reporter G4Media a surprins un iubitor de senzații tari care ”se dădea” cu ATV-ul printre vulcanii noroioși de la Berca, zonă care nu este declarată rezervație naturală, deși peisajele îți taie răsuflarea, iar zona este activă, chiar dacă mai rar decât la Pâcle și cu relief diferit.

atv vulcanii noroiosi peisaj sit natural4
sursa foto: G4Media

În schimb, Pâclele Mari și Mici au fost declarate rezervație naturală în anul 1924, iar în 2022 vulcanii noroioși au devenit geoparc internațional UNESCO. Intrarea la vulcani este 4 lei pentru un adult, 2 lei pentru studenți și 1 leu pentru elevi, dar doar pentru Pâclele Mari și Pâclele Mici. Celelalte două platouri, ”Fierbătorile” nici măcar nu sunt semnalizate turistic, dar sunt slabe șanse să le ratezi.

atv vulcanii noroiosi peisaj sit natural4
sursa foto: G4Media

Diferența dintre Pâcle și Fierbători este explicată de blogul de călătorii instatravel.ro: În timp ce la Pâcle vulcanii noroioși formează ”conuri”, la Fierbători se formează lacuri de noroi care bolborosesc neîncetat, pentru că în primul caz noroioul este mai sărac în apă, iar în cel de-al doilea caz are mai multă apă și nu poate forma conuri, dar formează lacuri de noroi.

atv vulcanii noroiosi peisaj sit natural4
sursa foto: G4Media

Ca să ajungi la vulcanii noroioși trebuie să mergi pe DN 10 (Buzău-Brașov), iar apoi trebuie să cauți satul Sătuc, care aparține de comuna Berca. Din Berca mai mergi aproximativ 20 de km, după cum își ghidează turiștii Consiliul Județean Buzău.

Rezervația Vulcanii Noroioși este deschisă zilnic între 08:00-20:00 în sezonul estival și între 08:00-16:00 toamna și iarna, însă ea nu poate fi vizitată în zilele ploioase, conform informațiilor oficiale.

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Romanii si ATV-urile lor…uite asa se distruge natura…dar noi suntem motorizati si mobili…