G4Media.ro

Forțele ucrainene au recucerit teritorii-cheie în nordul țării, susține Ministerul britanic al…

Sursa foto: Anatolii STEPANOV / AFP

Forțele ucrainene au recucerit teritorii-cheie în nordul țării, susține Ministerul britanic al Apărării

Forțele ucrainene au recucerit teritorii-cheie în nordul țării, susține Ministerul britanic al Apărării, care a postat pe Twitter cea mai recentă actualizare zilnică a informațiilor privind situația din Ucraina.

Principalele puncte din acesta sunt următoarele:

 • Forțele ucrainene au recucerit teritorii-cheie în nordul Ucrainei, după ce au redus capacitatea Rusiei de a-și asigura obiectivele și au forțat forțele rusești să se retragă din zonele din jurul orașului Cernihiv și de la nord de Kiev;
 • Luptele de nivel scăzut vor continua probabil în unele părți ale regiunilor recent recucerite, dar se vor diminua semnificativ în cursul acestei săptămâni, pe măsură ce restul forțelor rusești se vor retrage;
 • Este probabil ca multe unități rusești care se retrag din nordul Ucrainei să necesite o reechipare și o recondiționare semnificativă înainte de a fi disponibile pentru a fi redistribuite pentru operațiuni în estul Ucrainei.

Sursa foto: Anatolii STEPANOV / AFP

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

 1. Slava Ucraina!

 2. Atentie la Est. Si tineti minte, de la NISTRU pana la Tisa. Transnistria trebuie curatata de sclavetii lui Putin. Nu am zis de rusi, ci de sclavetii lui Putin.

 3. Fakenews

  Rusii si-au retras trupele.

  Propaganda ia aceast fapt si il modifica in interes de propaganda pro ucraineana spunand ca Ucraina a cuerit …zona de unde s-au retas rusii

  • Știi care este cel mai fwtut moment intr un „iobzăr ” ?Când te retragi fără să fi anihilat inamicul .Fiindcă trebuie sa te retragi apărându te si să mergi cu spatele…Uneori pierzi mai mult in retragere decat in atac si da,se recâștigă cote,locații prin retragerea haotică, dezertari,încercuiri de trupe,etc.
   Oricum ai posibilitatea să te duci pe teren si să fii corespondent de „iobzăr ” sau ce o i gasi tu p acolo..dar sa nu faci escală la Moscova cu scuza că in Kiev s au retras rușii si nu mai ai sprijin logistic din partea la ai tăi..

  • Evident, rusii s-au retras din bunavointa. Oameni cumsecade, sufletisti si cu bun simt. 😀