G4Media.ro

Florian Coldea, fostul prim adjunct SRI, a venit la Secția specială pentru…

Sursa Foto: Inquam Photos/ George Călin

Florian Coldea, fostul prim adjunct SRI, a venit la Secția specială pentru audieri în dosarul extrădării lui Nicolae Popa. Coldea: ”Cât interes pentru un profesor!”

UPDATE 14.00: Coldea a ieșit după aproape patru ore de audieri. ”E important să discutăm despre toți cei care nu s-au implicat în aducerea lui Popa, care nu au contribuit decisiv precum SRI în acest act de justiție pentru cei peste 155.000 de păgubiți”, a spus el.

”SRI a fost implicat în această operațiune de identificare/ localizare și aducere în țară a dlui Nicolae Popa. A fost considerată o operațiune de succes. Reflectă cooperarea bună între serviciile de informații și autoritățile de aplicare a legii, cooperare care am constatat în timp că deranjează foarte multe persoane. Am observat că multe persoane fac eforturi disperate ca această cooperare să afecteze capacitățile României de aplicare a legii, respectiv să vulnerabilizeze România, ca țară de frontieră a NATO și UE”, a mai spus Coldea.

Întrebat despre Kovesi, fostul adjunct al SRI a spus: ”Personal, în nicio împrejurare n-am luat la cunoștință de vreo activitate care să fie infracțiune și nici la nivelul instituției n-am primit informații cu privire la posibile infracțiuni”.

Florian Coldea, fostul prim adjunct SRI, a venit joi la Secția specială pentru audieri în dosarul extrădării lui Nicolae Popa. La intrarea în sediul instituției, Coldea a spus că va face ”câteva observații” la plecare și a adăugat: ”Cât interes pentru un profesor!”. Chemarea fostului număr doi din SRI la secția specială ar avea legătură cu dosarul aducerii lui Nicolae Popa în țară.

UPDATE 11.00 Fostul ministru de interne, Gabriel Oprea, a ajuns cu puțin timp în urmă la sediul secției speciale, însoțit de avocat.

Coldea a mai fost la Secția specială în 22 aprilie, când a ridicat documente de la procurori. Coldea predă la UBB Cluj.

Secția specială de anchetare a infracțiunilor comise de magistrați a anunțat, oficial, la sfarsitul lunii martie, că a pus în mișcare acțiunea penală împotriva fostei șefe DNA, Laura Codruța Kovesi, pe care a acuzat-o de săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, abuz în serviciu (cinci acte materiale) și mărturie mincinoasă. Secția a anunțat într-un comunicat că procurorii au dispus luarea măsurii controlului judiciar, pe o durată de 60 zile începând cu data de 28 martie 2019, interzicându-i lui Kovesi să părăsească România fără cu încuviințarea procurorului și să desfășoare activitatea de procuror.

Fosta șefă a DNA a contestat măsura, iar Înalta Curte de Casație și Jutiție i-a dat câștig de cauză, anulânmd măsura preventivă a controlului judiciar.

Laura Codruța Kovesi este cercetată în dosarul aducerii în țară în 2011, din Indonezia, a fostului director al FNI, Nicolae Popa, omul de încredere al lui Sorin Ovidiu Vîntu. Pe atunci, Kovesi era procuror general al României, iar Nicolae Popa fusese definitiv condamnat la 10 ani şi 4 luni de detenţie în dosarul FNI. La rândul lui, Sebastian Ghiţă a anunţat pe 9 decembrie 2018 că a făcut o plângere penală pe numele fostei şefe a DNA, Laura Codruţa Kovesi. Ghiţă reclama că Laura Codruţa Kovesi i-ar fi cerut să plătească avionul pentru repatrierea lui Nicolae Popa. Poliția Română a anunțat, la acel moment, că repatrierea lui Popa a fost făcută conform legislației și a prezentat public facturile plătite de Ministerul de Interne.

Foto: InquamPhotos / Octav Ganea

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

6 comentarii

  1. Prefer să o văd pe Luluța președinte, decât să-l mai văd pe prostălăul de Iohannis încă un mandat.

  2. Coldea a comis o greseala grava. In loc sa-l impuste pe Nicoloae Popa l-a adus in tara, tot pe cheltuiala bugetului, un glont era cel mai ieftin si simplu.