G4Media.ro

Firmele cu acțiuni la purtător nu vor mai putea participa la licitații…

Firmele cu acțiuni la purtător nu vor mai putea participa la licitații publice dacă țin la secret numele patronilor / Florin Roman: Punem capăt afacerilor dubioase de tip Tel Drum, folosite de Liviu Dragnea, pentru a se îmbogăţi din bani publici

Camera Deputaților a adoptat marți, în calitate de for decizional, inițiativa legislativă a PNL prin care firmele al căror acționariat este ținut secret nu vor mai putea participa la licitațiile din bani publici.

Inițiativa a fost respinsă în martie 2018 de Senat, dar a fost adoptată acum de Camera Deputaților și urmează să fie transmisă președintelui Klaus Iohannis pentru promulgare.

Liderul deputaților PNL, Florin Roman, care este și inițiatorul propunerii legislative, a punctat în plenul Camerei că, prin votul dat, se pune capăt ”afacerilor dubioase de tip Tel Drum, folosite de Liviu Dragnea, pentru a se îmbogăți din bani publici”.

”Practic, Liviu Dragnea, în calitate de Președinte al CJ Teleorman semna ca ordonator principal de credite, alocarea unor sume fabuloase către SC Tel Drum, al cărui acționar ascuns era direct sau prin intermediari. Legea care merge la promulgare interzice atribuirea de contracte din bani publici către societăți comerciale cu acționariat ascuns. Astfel, dacă societatea refuză declararea acționarilor este eliminat obligatoriu din procedura de atribuire. Motivul este unul simplu: necunoașterea acționariatului nu poate determina din timp un prezumtiv conflict de interese între ordonatorul de credite și beneficiar”, a declarat Roman.

Foto: Florin Roman, liderul deputaților PNL. Sursa: Inquam Photos / Octav Ganea

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Un mic pas în combaterea corupției , binevenit !
    Roman e un politician ok, chiar dacă este în USL

  2. Și cine ii oprește sa facă o firma la care acționar oficial e o alta firma, sau alte firme, iar acestea sa aiba proprietari cu acțiuni la purtător? În felul acesta prima firma participa la licitație, ca oficial au declarat acționarii 😁