G4Media.ro

Federația de Canotaj, despre premierile după Jocurile Olimpice: “Respingem orice speculaţie privind…

Sursă foto: Captură video

Federația de Canotaj, despre premierile după Jocurile Olimpice: “Respingem orice speculaţie privind o aşa-zisă concentrare a sumelor în mod exclusiv în legătură doar cu o mică parte din personalul federaţiei”

Federaţia Română de Canotaj a făcut mai mult precizări cu privire la premierile de după Jocurile Olimpice, într-un comunicat dat publicităţii duminică seară. “Respingem orice speculaţie privind o aşa-zisă concentrare a sumelor în mod exclusiv în legătură doar cu o mică parte din personalul federaţiei”, menţionează forul, transmite News.ro.

Forul a decis să facă precizări “pentru corecta informare a opiniei publice şi pentru clarificarea procedurilor de lucru în acest sens”.

“1. Premierea angajaţilor Federaţiei Române de Canotaj se realizează în baza unei evaluări obiective în legătură cu întregul personal şi contribuţia fiecărui angajat la obţinerea rezultatelor sportive.

2. Potrivit procedurii legale, normele financiare de aplicare a legii stabilesc cuantumul total, iar federaţiile îl înaintează către COSR.

3. Efectuarea plăţilor se face ulterior de către COSR direct în contul personal al fiecărui angajat al federaţiei, în baza evaluării sus menţionate.

4. Respingem orice speculaţie privind o aşa-zisă concentrare a sumelor în mod exclusiv în legătură doar cu o mică parte din personalul federaţiei.

5. Considerăm că astfel de deformări ale realităţii pot aduce deservicii atât imaginii sportului românesc de performanţă, cât şi modului în care este perceput la nivelul opiniei publice efortul pe care întregul personal al Federaţiei Române de Canotaj îl susţine permanent în cei patru ani de pregătire intensă a sportivilor noştri pentru a obţine rezultate semnificative la Jocurile Olimpice, rezultate care oferă românilor motive de mândrie, iar României prestigiul de a fi prezentă în topul sportului mondial”, se arată în comunicat.

Fostul ministru Eduard Novak a postat, miercuri, pe Facebook, un mesaj prin care acuză premierile făcute după Jocurile Olimpice, el precizând că secretarul general al Federaţiei Române de Canotaj şi contabilul şef al forului au primit premii mai mari decât campionul David Popovici. „Pentru medalia de aur de la Jocurile Olimpice de la Paris, David Popovici a primit, din partea COSR, un premiu în valoare de 140.000 euro, în timp ce Erhan Cătălin (secretar general al FRC) şi Petrescu Roxana (contabilul şef) au primit un premiu de câte 162.400 de euro fiecare. Adică, mai mare decât premiul obţinut de Daniel Popovici”, a scris Eduard Novak.

Joi, premierul Marcel Ciolacu a invitat-o la biroul său pe Elisabeta Lipă, preşedinta Agenţiei Naţionale pentru Sport, pentru a discuta despre situaţia premierilor de la Federaţia Română de Canotaj. ”E normal ca tot angrenajul să aibă nişte beneficii suplimentare”, a arătat Ciolacu.

Elisabeta Lipă a declarat apoi, într-o conferinţă de presă, că după părerea sa nu îşi poate imagina cineva că o contabilă a federaţiei poate fi premiată cu 160.000 de euro şi că banii respectivi erau pentru tot personalul.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. Doamna Lipa plătește contabila și contabila împarte banii cu restul lumii. Asa ceva n-am mai auzit pana acum și nu e de crezut.

  2. Ce treabă au cei din administrație cu rezultatele sportivilor.

    Doar antrenorii și sportivii merita bonusuri.

    Ceilalți din federație sunt salariați normali. De ce ar fi corect să încaseze și ei bani?

    – pentru că au făcut o rezervare pentru bilete?
    – pentru că ai virat niste salarii?
    – pentru că au dat niste declarații?

    Romania e un stat corupt, plin de șmecheri ce vor sa profite de banul public.

    Ce înseamnă asta pentru ceilalți cetățeni … mai multe taxe … pentru că șmecherii au nevoie de mai mulți bani…?