G4Media.ro

Fără note la Educație Fizică și Arte din 2023, portofoliu educațional obligatoriu,…

Sursa foto: Pexels

Fără note la Educație Fizică și Arte din 2023, portofoliu educațional obligatoriu, printre noutățile pentru elevi care ar urma să fie în noua Lege a Educației, anunță ministrul Cîmpeanu

Se va pune mare accent pe portofoliul educațional al elevului, spre deosebire de până acum, iar la disciplinele care fac parte din ariile curriculare Arte și Educație Fizică și Sport, precum și la alte discipline care pot fi stabilite prin ordin de ministru, se acordă calificative de tip „admis”, „respins” și nu notă de la 1 la 10, a anunțat Ministrul Cîmpeanu, citat de Edupedu.ro.

Portofoliul educațional devine obligatoriu, va prevede viitoarea Lege a Educației pentru Învățământul Preuniversitar, care va fi făcută publică mâine. Portofoliul va conține toate documentele elevului și diplomele obținute de la grupa mijlocie, de la grădiniță, până la terminarea liceului.

“Orientarea școlară și portofoliul personal al elevului sunt lucruri de bază care vor deveni obligatorii la finalul clasei a VIII-a, când consilierul școlar și dirigintele vor avea obligația să emită o recomandare de încadrare în educația secundară superioară. La finalul clasei a VIII-a, orientarea școlară va fi obligatorie pentru școală, nu pentru părinți și elevi, dar școala va fi obligată să imite aceste orientări școlare pentru fiecare elev în parte ele se vor baza pe portofoliulul educațional despre care v-am vorbit.

Portofoliul educațional va cuprinde rezultatele înscrise în catalogul electronic, recomandări de profil și evaluări, diplome si certificate și alte înscrisuri dobândite în diferite contexte in procesul de învățare. Portofoliul educațional se va utiliza începând cu grupa mijlocie de la grădiniță și va fi obligatoriu pe tot parcursul învățământului preuniversitar”.

Citește integral pe Edupedu.ro.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Până acum era goana după note, acum va începe goana după diplome….

  2. Învățământul nu este al lui Câmpeanu sau Johannis, este un drept garantat pentru toți cetățenii în mod nediscriminatoriu, o lege a învățământului este o lege organică și trebuie adoptată/modificată cu majoritatea fiecărui grup parlamentar ( majoritate organică ). Dacă nu se reușește adoptarea/modificare unei legi organice parlamentul se desființează de drept și se organizează alegeri anticipate. Numai așa vom avea legi organice bune și stabile care nu se modifică după cum „vrea mușchii” unui ministru sau altul.

  3. Foarte bine. Materiile de aptitudini nu trebuie notate. Desen, muzică trebuie să existe. Dar fără note.
    Educație fizică aș pune 3-4 ore pe săptămână sau zilnic câte o oră. Dar, tot așa, fără note.

  4. Noaptea minții ! Diplome la grupa mijlocie ! Când copilul nici nu știe să citească și habar nu are ce scrie pe acea diploma !
    Mai citesc că BAC ul va presupune o singura lucrare scrisa din trunchiul comun (romana, matematica, fizica, istorie) adică o lucrare de toate pentru toti, și două lucrări pentru evaluarea competențelor B1 la doua limbi de circulație internațională ! În ce țară se mai cere că copilul să știe doua limbi de circulație ??
    La ce ii folosesc doua ??
    Sunt tari in care copiii nu învață nicio limba înafara limbii materne, de exemplu Franța, UK, Spania, Germania, chiar și Italia, dar la noi Timpeanu vrea ca absolvenții de liceu să știe 4 limbi de exemplu în cazul etnicilor maghiari: limba maternă, limba română și doua limbi de circulație internațională !!
    Ce face cu atâtea ? Îi trimitem sa muncească în străinătate ca traducători ??? Că pe oriunde engleza e suficientă !

  5. Alta „perla” marca Timpeanu: la Bac copiii să dea obligatoriu examen la programare și să primească toți absolvenții diplome de programator, care sa fie luate în considerație de angajatori ca si diplomă de calificare ! Din păcate nu putem fi o țară de programatori, mai există și alte meserii necesare societății, iar a-i califica pe toți copiii din Romania cu o singura meserie, iată o tâmpenie pe care rar mi-a fost dat să o aud !
    Școala trebuie să pregătească copiii pentru societatea de mâine, de unde știe Tampeanu că asta va fi meseria ceruta, când tocmai, informaticienii prevăd că, odată cu introducerea pe scara largă a calculatoarelor, omul va trebui reorientat către meserii creative, de imaginație, artistice, care sa pună în valoare originalitatea și inventivitatea și nu meserii de rutină și execuție cum este cea de programator !
    În viitor programarea o vor face calculatoarele, nu omul, vezi inteligenta artificiala, iar omul va face munca de sistem, de concepție și de creație ! Deci orientați copiii către meserii creative și nu către execuția de ordine și comenzi ale altora, nu către obedienta și lipsa de inițiativă !

  6. Foarte buna masura. Nu poti sa pedepsesti un copil caŕe exceleaza la matematica si fizica pentru ca nu are aptitudini sportive sau e afon la muzica.