
Exporturile Chinei de magneți din pământ rar către SUA au crescut vertiginos în iunie
Exporturile Chinei de magneți din pământuri rare către Statele Unite au explodat în iunie, crescând de peste șase ori față de luna mai, marcând o revenire bruscă a fluxului de minerale esențiale pentru vehiculele electrice și turbinele eoliene, în urma unui acord comercial între China și SUA, transmite Reuters.
Urmărește cele mai noi producții video G4Media
- articolul continuă mai jos -
Livrările către Statele Unite din partea celui mai mare producător mondial de magneți cu pământuri rare au crescut la 353 de tone metrice în iunie, un salt de 660% față de luna mai, potrivit datelor publicate duminică de Administrația Generală a Vămilor din China.
Această creștere vine după acordurile încheiate în iunie pentru a rezolva problemele legate de livrările de minerale și magneți cu pământuri rare către Statele Unite, acorduri care au inclus și planul producătorului de cipuri NVIDIA de a relua vânzările de cipuri AI H20 în China, ca parte a negocierilor.
China, care furnizează peste 90% din oferta globală de magneți din pământuri rare, a decis la începutul lunii aprilie să adauge mai multe produse pe baza acestor minerale pe lista sa de restricții la export, ca reacție la tarifele impuse de SUA.
Scăderile bruște ale exporturilor din aprilie și mai, cauzate de timpii îndelungați necesari pentru obținerea licențelor de export, au provocat îngrijorare în rândul furnizorilor globali, determinând unele companii auto din afara Chinei să oprească parțial producția din cauza lipsei acestor materiale.
În total, China a exportat 3.188 de tone de magneți permanenți cu pământuri rare luna trecută, o creștere de 157,5% față de cele 1.238 de tone din mai, deși volumul din iunie a fost cu 38,1% mai mic decât în aceeași lună din 2024.
Analiștii estimează că livrările de magneți vor continua să își revină în iulie, pe măsură ce tot mai mulți exportatori au obținut licențe în iunie.
În prima jumătate a anului 2025, exporturile de magneți cu pământuri rare au scăzut cu 18,9% față de aceeași perioadă a anului trecut, ajungând la 22.319 tone.
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.