G4Media.ro

EXCLUSIV Vești bune pentru judecătorii care au admis cererile premierului Ciucă în…

Sursa: Agerpres/ Autor: Silviu Matei

EXCLUSIV Vești bune pentru judecătorii care au admis cererile premierului Ciucă în dosarele de plagiat: Marius Iosif va avea o pensie de 21.885 lei/lună, iar Ionela Tudor este pe punctul de a promova la o instanță superioară

În august, prima lună în care va fi pensionar, judecătorul Marius Iosif va încasa o pensie de serviciu de 21.885 lei. Surse G4Media.ro au declarat că informația se află în dosarul de pensionare pe care Iosif l-a depus, luna trecută, la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Aceeași instituție este pe punctul de a aproba promovarea judecătoarei Ionela Tudor la Curtea de Apel București, unde aceasta activa, până acum, prin detașare de la Tribunalul București. Iosif și Tudor sunt judecătorii care au pronunțat decizii controversate în dosarele în care premierul Nicolae Ciucă a cerut suspendarea efectelor, respectiv anularea sesizărilor de plagiat pentru teza sa de doctorat susținutîn 2003, la Universitatea Națională de Apărare ”Carol I”.

Sursa: Colaj G4Media / Facebook/ Antena 3

Conform unui document eliberat în luna februarie 2022, de Casa de Pensii Brașov, locul de domiciliu al lui Iosif, acesta are dreptul la o pensie de 21.885 lei pe lună pentru o vechime de 25 de ani în magistratură. El a depus dosar de pensionare la CSM pe 23 iunie, la o zi după ce, în calitate de magistrat la Curtea de Apel București, a anulat sesizările de plagiat depuse în cazul tezei de doctorat a premierului Nicolae Ciucă. Pe 24 iunie, CSM i-a aprobat solicitarea, judecătorul urmând să iasă la pensie pe 1 august.

Tot în această perioadă, Ionela Tudor, celălalt magistrat care s-a pronunțat anterior, tot prin admitere, și tot la Curtea de Apel București, la solicitarea lui Ciucă de suspendare a efectelor sesizărilor, este pe cale să obțină un post ”plin” la această instanță. Până acum, Tudor activa la Curte prin detașare temporară de la Tribunalul București. O procedură de promovare desfășurată în prezent de CSM și Institutul Național al Magistraturii a conchis că Ionela Tudor îndeplinește condițiile preliminare pentru a ajunge la Curtea de Apel. Procedura continuă până în luna octombrie.

Sursa: inm-lex.ro

Modul de redactare al celor două sentințe și cel de repartizare al unuia dintre dosare se află în verificări la Inspecția Judiciară după sesizarea mai multor ONG-uri. Acestea au preluat dezvăluirile G4Media.ro de luna trecută care ridicau semne de întrebare legat de motivarea deciziei de către Tudor.

Printre altele, aceasta a invocat faptul că România are nevoie de stabilitate și că scandalul plagiatului ar putea deveni o armă în mâna adversarilor politici ai lui Ciucă. În plus, perioada de redactare a motivării a fost foarte lungă, împiedicând Ministerul Educației și instituția subordonată acestuia unde s-au depus sesizările să depună recurs.

Tudor a făcut publică motivarea după patru luni de la pronunțare, de-abia după ce completul condus de Marius Iosif a anulat sesizările în alt proces, pe fond. La rândul său, în motivarea deciziei sale, acesta a catalogat analiza Emiliei Șercan care a declanșat scandalul din jurul tezei lui Ciucă drept ”o simplă apreciere generală, în abstract, parţială, ieşită din context, trunchiată, pe baza unor texte alese de jurnalist”.

G4Media.ro a descoperit legături între Iosif și PNL, formațiunea condusă în prezent de Ciucă – în 2007-2008, liberalii l-au numit în mai multe funcții guvernamentale ceea ce, teoretic, ar fi presupus abținerea din judecata dosarului. De asemenea, G4Media.ro a prezentat indicii puternice în sprijinul teoriei că dosarul intentat de premier a ajuns pe masa sa prin manipularea repartizării aleatorii. Inițial, Curtea de Apel București a susținut că a fost vorba de ”o eroare de natură tehnică” pentru ca, ulterior, să anunțe derularea unei anchete interne pe acest subiect.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

43 comentarii

  1. pai doar nu au prestat serviciile respective degeaba…

    • Inca o veste buna.De maine intra si in vacanta ca doar au muncit destul.103 zile concediu platit pe an.
      – Vacanța de vară:16.07.2022 > 31.08.2022

    • Când PSD vroia reforma Justiției ați ieșit toți beleuzii în stradă strigând „toți pentru justiție!” Apoi ați venit la putere și ați făcut Justiția varză cu ăla de a luat garsonieră de la mă-sa! Deci acum nu aveți voie să vorbiți. „Deciziile Justiției se respectă, nu se comentează!” – nu așa ziceați?

    • Ce reforma PSD in justitie trolache? Aia cand vroia Dragnea sa scada varsta de pensionare?

    • PLATESC contribuabilii !

      NU MAI AU NEVOIE DE AVOCATI. NU-I ASA CA-I MINUNAT ?

    • IN CURAND SPECIALII VOR FI PENSIONATI LA ANGAJARE.

    • Ionut, asa va place voua la pesede sa dati vina pe altii pentru nelegiurile care le-ati facut voi?

    • „justitia” A REVENIT LA LOCUL EI DRAG. SUB PARTID.

    • Constantinescu Valentin-Ionut, pai si ei nu au dreptul la un concediu ca toti cei care muncesc in tara asta?

  2. Felicitari pentru amandoi! Asa se procedeaza cand vrei sa fi invingator, comentatorii inca n-au invatat.

  3. SA LE FIE RUSINE!

    • „El a depus dosar de pensionare la CSM pe 23 iunie, la o zi după ce, în calitate de magistrat la Curtea de Apel București, a anulat sesizările de plagiat depuse în cazul tezei de doctorat a premierului Nicolae Ciucă. Pe 24 iunie, CSM i-a aprobat solicitarea, judecătorul urmând să iasă la pensie pe 1 august.”
      qed

    • CATA PRECIZIE. csm S-A SINCRONIZAT PERFECT. O ACTIUNEA REUSITA.
      URMEAZA SINECURILE.

  4. Așa, da! Nicio faptă bună nu rămâne nerăsplătită! Plagiatorul analfabet dănciucă le-a asigurat, sub o formă sau alta, direct sau indirect, bonificații pe măsură. La 21.000 de lei penzioaie, poate crește inflația liniștită și prețurile!

  5. Sa il dai jos pe Ciuca pentru plagiat e ca si cum l-ai da jos pe Putin pentru coruptie. Mult noroc cu „democratia” romaneasca

  6. daca au intrat sub PALARIA MARELUI GALBEN

  7. O pură coincidență. Noi judecam greșit!

  8. La munca, ortodocsilor!

    Ca altfel de unde 4000 de euro lunar (pentru urmatorii 30 de ani, da?) pentru Marius Iosif, judecatorul care l-a spalat pe domnu’ Ciuca de acuzatia de plagiat, dupa o motivatie absolut halucinanta?

    La munca si la platit taxe! Sa nu uit, prin 2024 sa mergeti totusi si la vot. Tot pentru PNL si PSD, ca de obicei.

  9. Cata vreme nu se exercită actiuni suficiente de control și sanctionare eficiente de către Inspectia Judiciară e clar ca asistam la declinul justiției.

  10. Deci la aceeasi varsta eu lucrez 7 luni din an, cate 8 ore pe zi, ca sa iau cat ia asta intr-o luna fara sa faca nimic?
    Ok… m-am tinut eu tare, dar m-ati convins: o sa plec din tara si daca pot o sa renunt si la cetatenie, ca vorba aia…ma pish pe ea.

  11. Ceva normal in Statul de „Stramb” din Ro.

  12. pensii speciale … votati usele, bai! acu le-a dat si la parlamentari svf in oua

    • CONTEAZA CE VOTEAZA ALEGATORII ? CONTEAZA CE NUMARA PARTIDUL. CE NUMARA PARTIDUL ? CA E NUMAI EL.

  13. Ne merităm soarta, noi și copiii noștri să plătim pensii speciale celor care și-au bătut joc de cetățenii români.
    Nu ieșiți la vot, dacă ieșiți votați cu PSD&PNL&AUR, oricum „toți sunt la fel”.
    Și cei săraci cu duhul îi votează !

  14. Cum nene la pensie? Nu are nici 50 de ani!
    Ce lege strâmbă mai e și asta?

  15. Câtă vreme nu se exercită actiuni de control și sanctionare eficiente de către Inspectia Judiciară e clar ca asistam la declinul justiției .

  16. Insi minori,corupti, o natie vorupta,ticaloasa .öa ada cwvq se iasa in strada,iar derbedeul maciuca su tucalarii lui din asa-zisa justiriw ar zrwbui sa zboare

  17. dlui si dnei…pardon…invers…respectul cuvenit…dnei si dlui…sue deze de la mine pana or obosi! se mai inscrie cineva? la dat normal!

  18. Pensia specială ar fi trebuit plătită doar după vârsta de 65 de ani!
    Pana atunci nu văd de ce se oferă mai mult 2.500 lei/ luna (adică pensia medie a unui intelectual roman).
    Acești indivizi trebuie determinați sa rămână in sistem pt ca țara oricum are nevoie de specialiști in domeniu. Iar cei ca domnul de mai sus sa fie responsabilizați pentru verdictele vizibil părtinitoare.

    Parlamentarii dorm tocând sute de milioane de euro anual, dar nicio inițiativa legislativă de bun simt n-ar genera si vota in Parlament.

  19. Pensionarea acestui magistrat si mai ales acest sistem de pensionare sune de o nedreptate dusa la absurd! Acest privilegiu nerusinat trebuia respins de insisi beneficiarii lui, daca erau adevarati magistrati.
    Dar justitia din Romania a preferat postura de membru al unui conglomerat de clici preocupate doar de avantajele lor, care au acaparat statul roman.
    Cu o justitie atat de corupta, Romania nu avut nicio sansa de a scapa nici de jaful care s-a produs in acesti 32 de ani, nici de deprecierea tuturor institutiilor care ar trebui sa insemne statul. Rezultatul se vede in dezordinea si coruptia generalizata din toate domeniile.

    • Noi, romanii, suntem vinovati ca am acceptat aceasta situatie. Nu cred exista o gena a coruptiei, mai curand un mod de a gandi insusit de-a lungul vremurilor, de care un popor se poate vindeca doar avand o elita care sa i se dedice si un stat dedicat intereselor acestui popor.
      Nu prea se vede elita. Cat despre stat… el insusi e grav bolnav.
      Singura mea speranta este USR, desi ma tem sa-mi fac iluzii prea mari.

  20. Ce bătaie de joc la adresa poporului ăstuia nenorocit!

    • Numai niste gunoaue de oameni iisi pot bate joc atat de grosolan si de fatis de un popor pe care il stapanesc cu aportul unor slugi ticaloase.
      Tara traverseaza EPOCA GUNOAIELOR. Gunoi menajer, autohton sau importat prin intermediul unor tradatori, dar si milte gunoaie umane.

  21. Pensii speciale.

  22. Imi vine sa vomit ! Ce bataie de joc la adresa romanilor cu specialii si speciabilii ! ce hotie teribila din banul public si toata lumea tace ! Rusine !

  23. Plata taxelor in „statul” asta inseamna finantare de grupuri infractionale si complicitate la toate mizeriile lor de la hexi la caracal.