G4Media.ro

EXCLUSIV Secretarul de stat Radu Szekely, expert într-un proiect pe fonduri europene…

Radu Szekely / Foto: Registrul Educational Alternativ

EXCLUSIV Secretarul de stat Radu Szekely, expert într-un proiect pe fonduri europene al Ministerului Educației, în parteneriat cu Alexandru Cumpănașu. Szekely: Asta nu știam, sincer

Secretarul de stat din Ministerul Educației Radu Szekely, fost director de cabinet al ministrului Ecaterina Andronescu, apare angajat ca „expert tehnic coordonare implementare” într-un proiect pe fonduri europene derulat de Ministerul Educației, potrivit documentelor publice de pe site-ul oficial al Ministerului, consultate de Edupedu.ro. Este vorba despre proiectul „Sistem de management al calității pentru Ministerul Educației Naționale și structuri subordonate- CAF, SIPOCA 397”, proiect derulat în parteneriat cu AID România, Asociația pentru Implementarea Democrației, condusă de Alexandru Cumpănașu. Contactat de Edupedu.ro, Szekely a declarat că s-a retras din proiect pe 22 februarie 2021, în prima zi de lucru la minister și că nu știa de prezența în proiect a lui Cumpănașu: „Asta nu știam, sincer. Știu că e un alt proiect care a fost implementat de el dar, na, se poate, că era în toate proiectele la vremea respectivă”.

  • Contractul de finanțare a fost semnat pe 28 decembrie 2018, când ministru era Ecaterina Andronescu. Radu Szekely a fost șeful de cabinet al acesteia, din februarie 2019

Valoarea proiectului este de peste 4 milioane de lei (n. red. 872.682 euro la data lansării proiectului), din care valoarea eligibilă pentru asociația lui Cumpănașu este de 1,392 milioane de lei (n. red. 297.698 euro).

„Obiectivul general al proiectului îl reprezintă realizarea sistemului de management al calității pentru Ministerul Educației și Cercetării și structurilor subordonate. Obiectivul general al proiectului corespunde  Obiectivului Specific 1.1. Dezvoltarea și introducerea de sisteme si standarde comune în administrația publică ce optimizează procesele decizionale orientate către cetățeni si mediul de afaceri, în concordanță cu SCAP, conform ghidului solicitantului pentru Cererea de proiecte IP 8/2017 din cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă 2014 -2020 (POCA).

Buget alocat: 4.081.619,51  lei, din care:

  • 3.404.514,47 lei contribuție nerambursabilă din Fondul Social European;
  • 218.543,18 lei contribuție nerambursabilă din bugetul național;
  • 458.561,86 lei cofinanțare eligibilă a Beneficiarului & Partenerilor

Contractul de finanțare a fost semnat pe 28 decembrie 2018, când ministru era Ecaterina Andronescu. Radu Szekely a fost șeful de cabinet al acesteia timp de 11 luni, din februarie 2019 până în decembrie 2019, potrivit CV-ului său public.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

  1. Asta inseamna ca acest Radu incaseaza inca un salariu din acest proiect, el nefacand nimic.
    Am lucrat si eu pe un proiect cu fonduri europene avand ca beneficiar Ministerul Educatiei si pe livrabilele mele apareau un alt nume si o alta semnatura ca si cum le-a facut acesta, un om din minister, caruia trebuia sa ii dam dreptul ca sa continue proiectul fara probleme.
    Deci… Radu, un hot!

  2. Un articol de toata jena. Care este relevanta informatilor transmise?

  3. Nu se intelege foarte clar fondul problemei. Nu iau apararea nimanui si probabil ar trebui sa vina si secretarul cu niste clarificari, dar macar acuzele de imoralitate/ilegalitate sa fie clare.

    • În primul rând, Cumpănașu nu are nici măcar diplomă de licență acreditată ca să aibă dreptul legal să încaseze din milioane de euro din bani publici pentru vânzarea de knowledge (cunoștințe intelectuale), în contextul în care milioane de români au diplomă pe bune, deci sunt (obiectiv) mai îndreptățiți să primească roluri de experți pe acele proiecte decât este Cumpănașu.

      Vedem cum un specimen necalificat încasează nesimțit de mulți bani din fonduri publice, într-un sistem corupt bazat pe un favoritism ilegal al nemerituoșilor și o discriminare ilegală a celorlalte sute de mii de profesioniști, inteligenți, calificați și competenți și cu diplome pe bune din România care nu încasează din fonduri publice nici 1% din cât transferă hoții decidenți din sistem către conturile cumpănașului.

      Argumentul cum că își câștigă proiectele prin apartenența la masonerie (oricum știința lor e depășită și nu se compară cu știința geniilor cu diplome pe bune și experți în științele secrete și noile tehnologii) poate fi încadrat ca „apartenență la grup infracțional organizat” DACĂ își câștigă milioanele de euro din bani publici fără calificări, expertiză pe bune (nu proiecte ca broșura aia copy-paste pe care a încasat zeci de mii de euro) și fără diplome peste nivelul majorității din sectorul privat.