G4Media.ro

EXCLUSIV Proiect de 250 de milioane euro pentru digitalizarea Fiscului. Discuții oficiale…

Foto: Antifrauda ANAF / sursa ANAF

EXCLUSIV Proiect de 250 de milioane euro pentru digitalizarea Fiscului. Discuții oficiale cu marii furnizori globali – SAP, Microsoft, Oracle, Amazon, IBM. Ministrul Adrian Câciu: Vrem soluții rapide pentru reducerea evaziunii fiscale

Guvernul a demarat discuțiile cu marii producători globali de soft pentru a accelera digitalizarea Agenției Naționale de Administrae Fiscală (ANAF), potrivit unui memorandum discutat în secțiunea de acte secrete a executivului. Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a confirmat pentru Economedia și G4Media că e vorba despre un program care vizează ”digitalizarea accelerată, mai rapidă decât prevede PNRR, iar scopul e să construim sisteme în beneficiul contribuabililor, astfel încât aceștia să nu se mai lovească zilnic de ANAF”.

Potrivit informațiilor Economedia, bugetul total al sistemelor digitale ce trebuie construite este de 250 de milioane de euro. Ministerul Finanțelor a transmis către principalii furnizori de soluții IT cereri de prezentare a unor soluții deja verificate în alte state membre UE, iar planul guvernului este ca până în 2023 aceste sisteme să intre deja în funcțiune.

  • Important: sistemele ce vor fi achiziționate de ANAF vor fi interoperabile între ele, dar și cu datele bancare, cu sistemul BVB, cu sistemele informatice ale Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), cadastru, și evidența populației.

Care sunt principalii furnizori cu care Ministerul Finanțelor a început discuțiile: Microsoft, SAP, SAS, Oracle, Amazon, Google și IBM.

Ce sisteme vrea Ministerul Finanțelor să digitalizeze:

– factura business to business (B2B) și factura business to government (B2G)
– Spaţiul Privat Virtual
– Fișierul Standard de Control Fiscal (SAF-T)
– Sistemul electronic integrat RO e-Transport de monitorizare a transporturilor rutiere de bunuri cu risc fiscal ridicat
– globalizarea veniturilor
– vama digitală
– TVA

La acestea se adaugă alte trei sisteme ce vor fi utilizate la construcția bugetului general și urmărirea cheltuielilor din bugetele instituțiilor publice, potrivit informațiilor Economedia.

Citește tot articolul pe Economedia.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

48 comentarii

  1. IBM are 3000 de angajați în România. Se rezolva repede.

    • Pacat ca ibm e praf pe cloud. Aws, Azure. Google cloud. Astia sunt.

    • Totodată, se pot digitaliza cu atât bănet Biblioteca Națională și Biblioteca Academiei, micșorând din înapoierea infrastructurii noastre intelectuale.

    • Doar așa evaziunea fiscală din România va scădea.

    • „Repede” pe romaneste… in vreo 20 de ANI!!
      2016: ANAF.ro: „Proiectul de Modernizare a Administrației Fiscale (RAMP) inițiat de ANAF în parteneriat cu Banca Mondială a intrat în efectivitate în luna August 2013, și are ca principale obiective: creșterea eficacității și eficienței în colectarea impozitelor și a contribuțiilor sociale, creșterea conformării fiscale prin facilitarea conformării voluntare și reducerea presiunii fiscale și a poverii administrative suportate de contribuabili.
      Până la data de 31 decembrie 2015:
      – Au fost semnate un număr de 20 de contracte de furnizare de servicii de consultanță și formare, dintre care unul a fost finalizat, 17 sunt în curs de
      implementare iar două vor fi demarate în perioada imediat următoare;
      – Au fost încheiate 5 contracte de furnizare de bunuri, servicii tehnice și formare. În momentul de față sunt în desfășurare 9 proceduri de achiziție;
      – În data de 18 noiembrie 2015 a fost lansată procedura de achiziție a Sistemului integrat de management al veniturilor (RMS);
      – A fost realizată analiza proceselor actuale de activitate ale ANAF ca bază pentru dezvoltarea activității și pentru inplementarea noului sistem TIC integrat;
      – Au fost achiziționate peste 2700 de stații de lucru pentru personalul ANAF și servere de test pentru centrele de date;
      – A fost dezvoltată Strategia ANAF în domeniul Tehnologiei Informației și Telecomunicațiilor (TIC);
      – A fost dezvoltată Strategia de comunicare a ANAF.”

      28 Februarie 2019: „Finanțele aruncă la coș definitiv contractul de modernizare a ANAF cu Banca Mondiala: 6 ani și 18 de milioane euro pe apa sâmbetei.
      Surse familiarizate cu discuțiile purtate cu Banca Mondială au declarat cursdeguvernare.ro că Ministerul de Finanțe a notificat instituția financiară în noiembrie 2018 că NU dorește să mai finalizeze proiectul de reformă al ANAF demarat în aprilie 2013.
      Asta înseamnă că Ministerul de Finanțe:
      – renunță la 52 de milioane de euro, cât ar mai fi putut să deconteze pe proiect
      – va rambursa cât a cheltuit până acum (cam 18 milioane de euro, plus dobânzile aferente) fără rezultate în creșterea gradului de colectare al taxelor și fără efecte sesizabile în relația cu contribuabilul român
      – va rămâne, până la o altă promisiune de reformă, cu digitalizarea varză: siteul ANAF a ajuns să pice de câteva ori pe săptămână, iar milioanele de euro luate de la BM s-au dus până acum exclusiv pe consultanță

      De precizat: informația OFICIALA a Guvernului că Ministerul de Finanțe a decis să oprească Proiectul de Reformă al Fiscului derulat cu Banca Mondială a fost comunicată publicului român abia dupa ce a aprut in presa!

    • micul mason VREA SOLUTII…
      PAI CINE FACE TOVRASE EVAZIUNE ? CINE NU PLATESTE TOVARASE TAXE SI IMPOZITE?
      PAI IA SA VEDEM… TOVARASII nevoita AU PRIMIT O AMNISTIE FISCALA DE ZECI DE MILIOANE DE EURO… CATI CA EI ?
      TOVARASUL „avocat al 🤣🤣poporului 😂😂” N-A PLATIT ZECE ANI IMPOZITE. CATI CA EL ?
      COMPANIILE „statului” PLATESC IMPOZITE, PLATESC ASIGURARI SOCIALE ?
      FIRMELE CU EPOLETI PLATESC IMPOZITE, PLATESC ASIGURARI SOCIALE ?

    • Io zic ca Oracle ar fi mai potrivit pentru proiectul asta, da’ asta zic io, asa ca nu se pune.

  2. Geniilor digitalizati fiscul de 20 de ani….💥💣💩☠️

    • Cand ai doar tractoristi la conducere, tu ce te asteptai?
      Am dat un email si am intrebat cand pot sa imi schimb buletinul in format nou si inca nu am primit raspuns. Nu ca aveam sperante.

    • Au ajuns la fundul sacului si nu mai au ce sa fure…

  3. De ani de zile statul investește miliarde de euro în aceste autorități dar evaziune fiscală munca la negru prostituție trafic de droguri de persoane etc etc avem la greu . Mergeți acum în agricultură in campaniile agricole sa vedeți dacă 1 singur are forme legale…

  4. Cum rămâne cu contractele „pă persoană fizică” ale firmelor în civil gen Ghiţă? Nu vă iubiţi ţara, dacă nu cotizaţi la firmele civile în civil ale civililor…

  5. O sa digitalizeze fiscul cu siveco :))))))

    Alta teapa din gama pnnr

  6. Cum puteţi să minţiţi ȋn halul ăsta?! Cum puteţi să spuneţi că vreţi reducerea evaziunii fiscale, când abia s-a promulgat legea iniţiată de Rădulescu Mitralieră şi votată de voi, ȋn favoarea evaziunii fiscale?!

    Javrelor!

  7. @ALEX fix la Siveco m-am gândit și eu :))

  8. Alti bani dati aiurea, probabil cu dedicatie. Au bagat sute de milioane anul asta in servere pentru e-factura si e-transport si alte cateva sute de milioane anul trecut pentru legarea caselor de marcat in permanenta la serverele lor. Rezultatul? Totul e vraiste. Stai 10 minute ca sa se deschida o casa de marcat. Ca se transmite ca ai emis bon sau nu, nimeni nu stie. La e-efactura stai 30 minute, o ora ca sa fie aprobata. O bataie de joc, pur si simplu. Ei viseaza la nu stiu cate miliarde de dolari in plus fiindca baga sistemele astea. Nu o strans italienii atata, dar sigur reusesc Caciu&Co.

  9. SA faca un sistem care sa recupereze prima data banii CE trebuiau luati acum cativa ani, precum milioanele de la Dan voiculescu … Si dupa aceea SA ia si de la P U L I M E

  10. Nu se mai încurcă cu mărunțiș! Ghiță senior!

  11. cea mai rapida solutie e sa nu mai ia inspectorii spaga dupa ce li se sesizeaza diverse abateri de catre suckerii de serviciu. la antifrauda degeaba sesizezi, le arati si unde sa caute precis si ce sa caute si ei apar dupa 6 luni doar ca sa ia o spaga de la patronul sesizat si sa dea o amenda modica de 2500 de lei la o evaziune de 50mii de euro+

  12. Din ce stiu, cei mai buni calitate/pret din cei mentionati sunt Amazon, de departe. Microsoft, vai mama lor, restul capuse la Stat. Ma mir cum mai exista unele companii : Oracle. S-a dat de curand in presa c-au vandut-o si pe ma-sa, parteneriat cu CIA-ul.

    Nasol cu firmele Americane … In Europa n-avem Cloud ? Un handicap specific Europei. Asa le-a fost mai bine … Sa n-aiba !

  13. Da, ignorand faptul ca mi-ati lasat al doilea comentariu in purgatoriul cenzorial, feriti-va de America in asa ceva.

    Toate companiile mentionate sunt consacrate pt. incalcarea drepturilor vietii private.

    Un Cloud Guvernamental nu se face cu cei mai mari vanzatori de date private.

    Din pacate, solutiile europene sunt non-existente creierelor ‘partenerilor’.

    Cate tunuri s-au mai dat in Romania doar cu asa ceva … Microsoft fiind cel mai bun exemplu. Pe ei oricum ii doare prea putin.

    Va rog sa-mi acceptati si celalalt comentariu, ca sa se inteleaga mai clar.

  14. Comentariul?

  15. Eu zic să caute o firmă de încredere, care face treabă bună, ca să fie bine… ca până acum.

  16. Când e vorba să se laude cu ce fac pentru oameni, se laudă cu programatorii români. Dar statul român nu cumpără de la români, pentru că nu dau șpăgi în Elveția. Programatori români s-au descurcat singur pentru că au pus mâna pe carte și Internet și mai exista și câte o excepție prin învățămând de unde au ce învăța.
    Toate aplicațiile menționate în articol sunt deja în exploatare, așa că probabil vor să dea 250 milioane pe servicii cloud, adică nu mai cumpără cutii ca mai demult ci au trecut la închiriat cutii din datacenters care nu sunt nici măcar în Romania.

  17. Intrebati pe cei din domeniu, toți vor confirma ca cifrele anunțate sunt astronomice. Cu maxim 100 mun. EURO lejer se face digitalizarea ANAF, echipamente, servere, Licențe și soft. Bineînțeles ca nu se va face nimic dar cineva isi va baga în buzunar niște bani extrem de serioși iar pe străzile României vor apărea Bentley, Bugatti, avioane private, ete, exact cum a fost după pandemie și acum pe vreme de război niște băieți deștepți fac niște bani de vile în Elveția.

  18. Încercăm, în mod tradițional, un Asesoft🤔

  19. O catastrofa de raportare din care nu a inteles nimeni nimic. Documentatii netraduse, unitati de masura care ar face si pe un american sa zambeasca, tot felul de ineptii la care trebuie sa raspunzi. Ai sa vezi acolo ca unitate de masura „tone umede”. Mai lipseste sa declari, nr care il porti la pantofi. Munca in zadar. Nu am inteles cum contribuie raportarea asta, la reducere evaziunii. ? CECAR-ul se pare ca a protestat si imediat in Parlament i s-a cerut desfiintarea. Tot nefiresc a fost si inceputul. Prima oara in 2019, s-au publicat sanctiunile (daca nu o depui), atunci cand nimeni nu stia si nici nu vazuse, cum arata aceasta aplicatie …))) Nu stiu cine a pus botul, dar l-a pus sigur.

  20. Pariez ca noul proiect de Digitalizare a ANAF va avea aceeasi soarta cu cel din 2013, ratat cu mare „succes” de Romania. Ia cititi pe net cum il laudau atunci guvernele PSDiste, pana in 2091 cand l-au „ingropat” oficial!
    https://cursdeguvernare.ro/finantele-arunca-la-cos-definitiv-contractul-de-modernizare-anaf-cu-bm-7-ani-si-18-de-milioane-euro-pe-apa-sambetei.html

  21. 23 Ianuarie 2018: „Haosul financiar de la Finanțe: ANAF pregătește returnarea creditului de 91 mil. de dolari către BM pentru o reformă din care a făcut doar 23,5%: nimic pentru IT, totul pe consultanță.
    O spune ministrul de Finanțe în funcție, dl. Ionuț Mișa, azi, 23 ianuarie 2018: Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) nu a cheltuit niciun leu pe sistemul IT, în urma implementării programului cu Banca Mondială, toţi banii consumaţi fiind alocaţi consultanţei . Declarația ministrului Finanțelor a fost făcută la audierile din Comisia economică a Senatului.
    Nu e o glumă: e vorba de 91 de milioane de dolari. Iar în 2018 Guvernul României începe deja să ramburseze din creditul de 91 milioane dolari contractat cu Banca Mondială, o primă tranșă de 7,1% din valoarea principalului intrând la plată în octombrie.
    În rezumat: am cheltuit 1/4 din bani, sistemul informatic al ANAF e varză și, perfect normal, România începe să ramburseze din credit.
    Și o realitate: în cazul că o companie privată ar fi procedat așa cu creditul ei, ar fi ajuns în faliment, iar administratorul ar fi fost arestat pentru împingerea în insolvență a firmei.

    Situația, literă cu literă, cu puncte și cu virgule:
    ”Acest program a fost realizat, din păcate, în proporţie de 23,5%, în sensul că s-au cheltuit 23,5% din sumele alocate, în schimb niciun leu pe sistemul IT. Absolut toţi banii, echivalentul a 60 de milioane de lei, au fost cheltuiţi numai pe consultanţă. Am avut discuţii cu reprezentanţii Băncii Mondiale din acest punct de vedere. Ei au sesizat din 2012, în fiecare an, faptul că nu s-au făcut progrese la nivelul sistemului IT şi că ne-am rezumat la a face analize şi consultanţe”, a spus ministrul Mişa.
    Nu a fost o declarație făcută din proprie inițiativă, ci răspunsul la o întrebare adresată de unul dintre membri comisiei, care a fost curios să afle stadiul de implementare al proiectului de modernizare al ANAF derulat cu Banca Mondială – instituție care nu doar că a sesizat constant autorităților române că este ceva în neregulă cu acest proiect, ci chiar a decis prelungirea programului, cu 2 ani, poate România va face ceva în sensul informatizării ANAF la standarde europene.”
    Cine sunt cei care, din 2012 încoace, au mimat interesul pentru reorganizare și eficientizare la ANAF?
    In primul rând, sunt șefii Fiscului:
    Sorin Blejnar – 6 ianuarie 2009 – 17 aprilie 2012
    Șerban Pop – 17 aprilie 2012 – 22 aprilie 2013
    Gelu Ștefan Diaconu – 25 aprilie 2013 – 11 februarie 2016
    Dragoș Doroș – martie 2016 – ianuarie 2017
    Bogdan Stan – 13 ianuarie 2017 – 18 iulie 2017
    Mirela Călugăreanu – iulie 2017 – prezent.
    Apoi, cei care sunt oficial șefi ai șefilor Fiscului- miniștrii de Finanțe:

    Florin Georgescu – 7 mai 2012 – 21 decembrie 2012
    Daniel Chițoiu – 21 decembrie 2012 – 5 martie 2014
    Ioana Petrescu – 5 martie 2014 – 14 decembrie 2014
    Darius Bogdan Vâlcov – 14 decembrie 2014 – 15 martie 2015
    Victor Ponta – 15 martie 2015 – 30 martie 2015 (interimar)
    Eugen Teodorovici – 30 martie 2015 – 17 noiembrie 2015
    Anca Paliu Dragu – 17 noiembrie 2015 – 4 ianuarie 2017
    Viorel Ștefan – 4 ianuarie 2017 – 29 iunie 2017
    Ionuț Mișa – iunie 2017 – prezent
    INTREBARE: CINE răspunde pentru cele ”23,5%” bani cheltuiți- mai precis împrumutați de la Banca Mondială- fără utilitate practică?
    Cu precizarea importantă: Proiectul de parteneriat Banca Mondială – ANAF costă 91 de milioane de dolari Credit. Iar Imprumutul, potrivit contractului inițial, urmează să fie restituit în perioada 2018-2025.
    Autorităţile române vor plăti câte 2 tranşe pe an, a câte 7,1% din valoarea principalului, începând cu octombrie 2018, ultima plată urmând să fie efectuată în aprilie 2025, reiese din Contractul semnat în mai 2013 de Guvernul României şi oficialii Băncii Mondiale.”

  22. Asta nu este un motiv de securitatea nationala? Se surseaza la firme externe, monopoluri, informatiile fiscale despre toti romanii.

  23. Cred că ăștia nu înțeleg cum se face evaziunea!
    Evaziunea se face fără facturi și fără contracte de muncă!
    Ce rost are să introduci e-factura?
    Nu mai bine interzici plățile cu cash?
    Cine are cash devreme ce salariile se plătesc prin card?
    Nu mai bine verifici persoanele fizice să vezi de unde au avut bani să își cumpere mașini și case și concedii?
    Clar, ăștia vor să îngreuneze munca firmelor, nu să-i prindă pe evazioniști!

    • 3 Septembrie 2019: „Baronii PSD din țară ar candida lejer în top cei mai bogați români.
      Nici liderul social democraților din Vrancea, Marian Oprișan, nu face excepție. Totuși, în cazul lui Oprișan lucrurile stau altfel. Mama acestuia, pensionară, are o avere colosală. Întrebat cum a ajuns mama acestuia să dețină mai multe proprietăți, Oprișan a răspuns senin:
      „Eu am mai spus-o și public, da? Mama mea sunt eu, da? Ca să nu avem niciun fel de discuții.”, a spus Oprișan, conform ProTV.
      Preşedintele USR Vrancea, Cosmin Timofte, a depus în luna aprilie o sesizare la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) pentru a verifica sursele averii mamei preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Vrancea, Marian Oprişan, şi a modalităţii în care aceasta a obţinut-o, au informat vineri reprezentanţii formaţiunii politice.

      ″În dispreţ pentru alegătorii care l-au votat şi care îi plătesc de ani buni salariul de preşedinte al CJ Vrancea, Marian Oprişan a susţinut că maşina ‘senzaţională’ de peste 120.000 de euro la volanul căreia a fost filmat a fost plătită din contul mamei sale, care a lucrat zeci de ani la Fabrica de Confecţii din Focşani. Tot de la mama sa, Oprişan ar fi primit, conform declaraţiei de avere pe 2018, un împrumut de circa 51.000 de euro. În condiţiile în care milioane de români s-au trezit că au conturile blocate de Fisc pentru că nu şi-au plătit datoriile către stat la timp, de multe ori fiind vorba de sume modice, USR îşi manifestă încrederea că ANAF, instituţie cheie controlată prin interpuşi de Darius Vâlcov, va fi la fel de vigilentă şi corectă şi în ceea ce priveşte averea unui lider PSD, lider care de 27 de ani se află la conducerea CJ Vrancea”, se arată într-un comunicat de presă.
      Potrivit USR, sesizarea depusă pe 17 aprilie a fost repartizată spre soluţionare Direcţiei Generale Control Venituri Persoane Fizice, întemeindu-se pe declaraţiile recente ale preşedintelui CJ Vrancea, Marian Oprişan, potrivit cărora atât bunuri, cât şi sume de bani consistente ar proveni de la mama sa.”

      Au trecut 2 ANI si jumate de la Sesizarea USR… asa se face evaziune si avere…

  24. Cateva ore mai tarziu, clar comentariul meu nu va mai fi aprobat. Era vorba de Interesul National. Datele romanilor n-au ce cauta in afara Romaniei, clar.

    In al doilea rand, intr-adevar, nu inchiriati cutii, cumparati-le. Pt. ca oricum trebuie ca serverele sa stea in tara.

    Pe langa toate astea, do the math. Intr-adevar, cu 100 mil. euro se rezolva totul, lejer. Asta intr-o lume Normala, dar nu lumea lui Iohannis.

    Ganditi-va cate request-uri poate duce ‘nowadays’ un PC normal, configurat cum trebuie.
    Daca USB-ul a ajuns la cativa GB/s … Ca idee …

    Optimizat serios, ai niste .js de cativa kB si inca cativa kB pt. SQL / persoana.

    A mai evoluat si lumea software in ultimii ani, ca era in urma.

    Una peste alta, clar, la orice prilej se cauta un Tun … Faptul ca se negociaza cu America, fiind cel mai bun exemplu.

    Chiar nu exista solutii serioase in toata Europa ? Stiu ca pana si germanii sunt impanziti de Microsoft iar open-source-ul e ceva SF pt. guvernele omenirii, cu cateva exceptii.

  25. Digitalizarea instituțiilor statului este o farsă sinistra pentru cetățean. De două săptămâni incerc, fără,succes, să obțin accesul în RAN-Registrul Agricol Național, aplicatie aflată sub umbrela ANCPI și implementată acum aprox. 5 ani pe multe milioane de euro. ANCPI-ul afirmă că el nu face decât conturi de utilizator, iar responsabilitatea accesului si a datelor revine UAT-urilor. UAT-urile nu au încărcat datele in sistem, pentru că, n au niciun interes ca informatiile sa fie puse la dispoziția cetățeanului. Cine ar mai sta cu căciula in mana la ușa lor? Dacă in cazul unor UAT-uri de tip comuna ar mai putea exista o explicatie, in cazul UAT Galati ce se poate spune!?

  26. Sistemele nu se fac cum ai pocni din degete, ci rezulta in urma unui proces de ani de zile de corecții, adaugiri, îmbunătățiri, feedback. Firmele din domeniu nu fac decat sa profite, încă o dată, de ignoranta funcționarilor de stat si a politicienilor.

  27. Au mai digitalizat o data, acum digitalizeaza din nou, dar de 20 de ori mai scump pentru ca baietii destepti s-au facut mari, au mai vazut lumea si si-au dat seama ca digitalizarile de 10-20 de milioane de euro nu sunt suficiente pentru un yacht. Cel mai popor de foci care voteaza hoti si dupa aia rabda de foame la pensie sau mor la tinerete in spitale infecte. Sa luptati in continuare cu lumina de la lanternele telefonului impotriva Mafiei, ca praf ia-ti facut dupa cum se vede!

  28. Nu-mi pierd timpul sa citesc ce zice Caciu. Eu am intrat doar sa citesc bancurile cu Ghita si dosarul cu sina.
    Doar ca gluma la care toata lumea rade este facuta pe seama noastra.

  29. Este o amenintare la siguranta nationala. Ce naiba or fi facand cei platiti sa constate acest lucru ? Implicarea Google, Microsoft, este o gogoasa, menita sa simuleze o concurenta. Se minte de se rupe. Nici vorba de asa ceva. Google sau Microsoft nu se implica in aplicatii financiare. Partia se face pentru SAP, o aplicatie pe care o folosesc multinationalele si care la ora asta, credca e deja instalata in ANAF. Avizarea unei asemenea colectii de date, se pedepseste in lumea civilizata, cu minim 15 ani de inchisoare, numai daca propui asa ceva. Ce sa mai zicem ?

  30. „Cand pisica nu-i acasă joacă șoarecii pe masă”.Și nu mai este de cand CCR-ul a trantit marile dosare de coruptie.De atunci regulile anticoruptie au fost mutilatè continuu.Nu e de ajuns ca se comit pagube imense la bugetul statului,dar se și aruncă cu sume imense(de ex. pensiile speciale)pentru ai „cumpăra” pe magistrati,care parasesc sistemul pentru a crea criză și pentru a aduce în locul lor tot felul de „nepoti”,pentru a raspunde la comenzi.La ora actuală in Romania sunt indivizi,cu miile,care pot să facă tot ce „vrea mușchii lor” și nu li se întamplă nimc.Acestea pun în primejdie libertatea,demnitatea și dreptatea celorlalti,uneori chiar si viata.
    Fiscul este o cutie neagră de care lumea domestică fuge,pentru că este ceva absolut netransparent.Dacă te judeci cu el,judecătorii trec peste probele tale cu o nonșalantă,de parcă n-ar fi existat.Imprumută din puterea fiscului și te tratează ca pe o obială.Iar dacă te plangi împotriva lor,Inspectia judiciara te ignoră complet.Așa se inchide cercul si tu mori cu dreptatea în brate.Plangerile penale sunt si mai mult ignorate,de ajungi să dai tu cu subsemnatul.
    Si atunci pe fondul asta la ce să te astepti?N-ati văzut cati se perindă pe functii?!Trec,își fac plinul sî pleacă.Altul la rand!
    Dar,lasă că ne rezolvă Semeon,că el v-a fii salvatorul „neamurilor”!
    Și totusi,eu cred că băietii n-or să mai stea pe functii ca în sala de așteptare,pentru a-si face plinul,ci vor simți cercurile,ca de butoi,ale UE și vor misca ceva în digitalizarea fiscului.

  31. Interesant ca atunci cind ridica cineva problema maririi salariilor si pensiilor, raspunsul e ca nu sint bani.
    Pentru asta sint bani?
    Pentru a cumpara tot felul de vechituri militare sint bani ?
    Am spus intotdesuna ca bani la buget sint multi dar din pacate sint realmente aruncati pe apa Dimbovitei !!!

  32. Mai bine modernizeaza CFR ul 😂 sa aflu din timp ca trenul pleaca cu o intarziere de 60 min din Bucuresti iar trenul de legatura cu o intarziere de 190 min …grindeanu go home !

  33. Da, in concluzie: 250 000 000 euro, total nejustificabili.

  34. Se poate si mai ieftin. Incetati sa mai furati si risipiti banii din impozite si lumea o sa plateasca impozite 🙂

  35. ok deci vor planuri de combatere ale evaziunii de la cei mai mari evazionisti, expertii in evaziune … are sens, incepe vinatoarea dupa micii evazionisti, ca cei mari reprezinta nisa speciala, nisa din care se colecteaza mitele grase si posturile caldute de dupa viata de bugetar

  36. E a doua sau a treia oara cand vor „solutii rapide” , dar singura „solutie” realizata a fost sifonarea banilor alocati , de ordinul zecilor , sutelor de milioane de dolari/euro . Putini au raspuns cumva . Poate se molipsesc de la Serban Pop – 13 ani de brutarie … Succes !