G4Media.ro

EXCLUSIV Fata lovită de un polițist pe trecerea de pietoni nu poate…

Foto: Pexels.com

EXCLUSIV Fata lovită de un polițist pe trecerea de pietoni nu poate merge la școală fizic, iar mama ei face apel la ministrul Educației să i se permită să facă școală online. Ce a răspuns Ministerul Educației

După aproape două luni în care a avut piciorul în ghips, Marina merge acum în cârje și face recuperare, dar nu poate învăța la școală pentru că nu se poate descurca singură în clasă, spune mama ei într-un scurt interviu pentru Edupedu.ro. Nici online nu poate face ore alături de colegii ei, pentru că după ridicarea stării de alertă, doar elevii cu anumite afecțiuni, majoritatea cronice, care sunt supuși riscului de Covid19, mai pot învăța în sistem hibrid până la finalul anului școlar 2021-2022, potrivit unui ordin de ministru recent. Mama fetei face apel la ministrul Educației ca fiica ei să poată învăța online.

Pe 13 ianuarie 2022 un polițist a accidentat două eleve de 11 ani, Marina și Raisa, care treceau strada regulamentar, pe trecerea de pietoni. Raisa a murit pe loc, Marina a ajuns la spital cu fractură de gambă și contuzie abdominală. În autospeciala de Poliție se afla un singur poliţist, care, potrivit procurorilor, nu se afla în misiune şi avea pornite doar semnalele luminoase, nu şi pe cele acustice. Procurorii au stabilit că maşina circula cu viteză peste limita legală. Poliţistul care a provocat accidentul a fost plasat sub control judiciar.

Mama fetei a făcut un apel pentru a i se permite fetei școala online, mai întâi pe grupurile de părinți de pe rețelele de socializare. Contactată de Edupedu.ro, aceasta a spus că Marina nu se poate întoarce, încă, la școală, dar că dacă ar face ore alături de colegii ei și de profesorii ei ar ajuta-o foarte mult în recuperare.

“Face kinetoterapie pentru a învăța să meargă din nou. Mușchiul este atrofiat pentru că a stat în pat atâta timp. A stat o lună cu tot piciorul în ghips, apoi încă 3 săptămâni de la genunchi. Merge în cârje pentru că nu are voie să calce pe picior. Medicul nu i-a dat o perspectivă când va putea reveni  la școală, dar ne-a spus că nu își va reveni complet nici în următoarea lună. Piciorul i-a fost scos din ghips acum 2 săptămâni, i-au scos broșele metalice, dar e cale lunga de recuperare. Nu face școală de 2 luni” , a povestit mama fetei.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

17 comentarii

  1. Ar crea un precedent. Nu cred ca are șanse. În curând toți cu mici probleme vor dori școală online.
    Nu exista logistica adecvată pt asa ceva.
    Multă sănătate ii doresc!

    • Exista logistica pentru pensii speciale.
      Ar cam trebuie sa modernizam invatamantul asta, cu fosile vom produce doar vanzatori de mega…

    • Adica sa te loveasca un militian pe trecerea de pietoni si sa-ti rupa oasele se numeste o problema mica? Ce??

  2. Arată poliția română exact precum cel care o păstorește! Mă întreb și eu, evident, retoric: care sunt reformele aplicate după tragedia de la Caracal? Care au fost măsurile concrete de îmbunătățire a sistemului de poliție? Care sunt măsurile concrete aplicate pentru profesionalizarea acestui sistem, pentru pregătirea adecvată a polițiștilor, pentru promovarea legii, corectitudinii, responsabilității și răspunderii polițiștilor? Niciuna! Tragedia a trecut. S-a vorbit foarte mult atunci. S-au promis câte-n lună și stele, iar după, conform vechii reguli românești, nu s-a mai întâmplat nimic. Uitați-vă doar ce ins conduce Ministerul de Interne! Acel ipochimen, priceput la toate și de fapt la nimic, are capacitatea necesară de a reforma un sistem profund putred, incompetent, corupt și deprofesionalizat? Oare nu tocmai din această pricină a și fost numit, tocmai să nu facă nimic și să pună în executare ordinele venite dinspre sistemul ce-i poartă lesa? Eu unul cred că da! Deși este doctor precum șeful său, cu lucrarea de doctorat secretizată, se vede clar că omul este mega tâmpit, că nu posedă nicio competență dintre cele cerute funcțiilor pe care le-a îmbrățișat cu ajutorul găștii politice din care provine. A ajuns ca noțiunea și titulatura de doctor să devină o chestie peiorativă, de batjocură, glumă de colțul blocului. Uitându-te la dotore mă-ciucă și la ăsta, n-are cum să fie altfel. Nu îmi este deloc rușine nici cu sinistrul de la Educație, un ins făcut mare de mafia din servicii și de totala obediență față de sistemul mafiot, corupt și malign pe care-l deservește cu sfințenie. Tot doctor și ăla! E plină politica românească de doctori făcuți la apelul de seară și România de case de pariuri! Așa arată un stat eșuat!

  3. Uite o p0rcărie de text tare trăznește a Rusia de la o poștă! :)))))

  4. Solutia este scolarizarea la domiciliu. Scolarizarea la domiciliu este o forma de scolarizare adaptata pentru copii cu CES, nedeplasabili si/sau cu boli cronice.

    Mama ar trebui sa intrebe scoala si C.M.B.R.A.E. ce trebuie facut pentru ca copilul sa beneficieze de dreptul la educatie. Cel mai sigur la C.M.B.R.A.E., probabil scoala nu are habar ce trebuie facut in cazul asta.

  5. Si daca un profesor ar avea disponibilitatea sa faca online cu copilul, ce-o sa faca ministerul ? Il va da afara ? Profesorii ar trebui sa fie mai solidari si mai empatici cu copiii si sa-si asume si responsabilitati de felul acesta , nu doar sa astepte cadrul legal, suntem oameni pana la urma.

    • Nu cred ca profesorii au vreo problema sa predea online.
      Totusi, cadrul legal pentru acordarea notelor trebuie lamurit. Aici e problema: pentru incheierea mediilor, profesorii ii vor cere fetei sa faca act de prezenta fizica si sa vina pregatita la scoala pentru a raspunde intrebarilor din materia predata ca sa obtina note. Mai sunt 3 luni pana se termina anul scolar. Timp pentru recuperare pentru prezenta fizica dupa vacanta de Paste ar fi.
      Banuiesc ca familia isi doreste ca fata sa dea testele si tezele din confortul propriei locuinte, de unde poate apela la surse de inspiratie.

  6. Toate astea in timp ce politoa incearca sa musamalizeze cazul

  7. Dincolo de problema grava punctuala a fetei, exista o alta problema.

    Sistemul educational a fost fortat puternic sa se schimbe in pandemie. Profosorii au fost si ei fortati sa foloseasca platformele online de comunicare/colaborare, emailul, documente in format electronic si asa mai departe. Lucruri despre care cei mai multi habar nu aveau.E un castig care nu ar merita aruncat la cos.

    Am auzit de cazul unui liceu care isi propunea sa aiba, prin rotatie, cate o zi din saptamana in care sa se mearga tot online. Mi se parea o idee foarte buna. Ordinul ingustului ministru Campean a aruncat practic totul la cos. O astfel de initiativa a devenit interzisa. Revenim cu totul la tabla si creta.

    • Foarte bine punctat! Problema este ca o buna parte din dascali din cauza incompetentei lor nu doresc sa adopte predarea online ca sa nu vada parintii cat de neaveniti sunt in sistemul de invatamant. Cu usa inchisa la clasa si fara nici un control ei vor preda in continuare in stitul lor iar copii vor iesi de pe bancile scolii la fel de analfabeti ca si dascalii.