G4Media.ro

EXCLUSIV DOCUMENTE Fiul lui Maricel Păcuraru, patronul de la Realitatea Plus, a…

sursa foto: Romprest

EXCLUSIV DOCUMENTE Fiul lui Maricel Păcuraru, patronul de la Realitatea Plus, a cumpărat firma care deține 42,69% din Romprest cu 100 de dolari canadieni / Cu un an înainte, vânzătorul cerea 15 milioane de euro pe acțiuni / Tranzacția, investigată de Poliția și Parchetul Capitalei / Ce spun Păcuraru şi Walter jr.

Familia lui Maricel Păcuraru, patronul de la Realitatea Plus, controlează 42,69% din operatorul de salubritate Romprest după ce, în aprilie 2020, Paul Păcuraru (unul dintre copiii lui Maricel Păcuraru) a cumpărat cu 100 de dolari canadieni firma Detaco Ltd Canada de la fiul fostului patron Romprest, Florian Walter, decedat în 2019, potrivit documentelor obținute de G4media.ro.

Pachetul de 42,69 % din acțiunile Romprest – deținut de firma Detaco cumpărată de fiul lui Păcuraru cu 100 de dolari canadieni de la fiul lui Walter – valorează cel puțin un milion de euro, sumă care reprezintă aportul Detaco la capitalul social al companiei Romprest. În plus, cu un an mai devreme, fiul lui Walter solicita nu mai puțin de 15 milioane de euro pentru pachetul de acţiuni, potrivit documentelor obținute de G4media.ro. Tranzacția dintre cei doi este investigată acum de Poliția și Parchetul Capitalei, conform informațiilor G4media.ro.

  • Tranzacția s-a făcut într-adevăr la valoarea nominală de 100 de dolari canadieni, însă am achitat și datoriile Detaco și alte costuri de administrare a căror valoare nu este publică”, a declarat Paul Păcuraru pentru G4media.ro.
  • Tranzacția este confidențială”, a declarat și Cosmin Walter.
  • A cumpăra cu 100 de dolari canadieni participații care-ți conferă dreptul indirect de a deține 43% din patrimoniul unei societăți care valorează poate chiar milioane de euro reprezintă fără doar și poate o infracțiune”, susține Bogdan Adimi, directorul care asigură conducerea executivă a Romprest și care îl reprezintă pe acționarul Mihai Dracea, aflat în război cu familia Păcuraru.

După preluarea pachetului de 42,69% din Romprest cu 100 de dolari canadieni, familia Păcuraru a solicitat dividende și a pornit un război de uzură, pe două fronturi, în justiție și în presă, pentru controlul operatorului de salubritate.

De notat că niciunul dintre acționarii Romprest nu deține 50 + 1 din părțile sociale ale companiei de salubritate: familia Păcuraru controlează 42,69 % prin firma Detaco, iar medicul Mihai Dracea – 43,76 %, prin firmele Europrest Invest și Premium Management. Arbitrul este statul, prin Compania Națională Aeroporturi București (CNAB), care deține 10 la sută din Romprest. Este compania aflată acum în centrul scandalului generat de afacerea duty-free-urilor de pe aeroportul Otopeni, investigată de DNA.

Printr-o Adunare generală a acționarilor din iulie 2020, familia Păcuraru a preluat conducerea executivă a operatorului de salubritate, însă deciziile AGA de acum trei ani au fost invalidate în justiție. Așa că, în acest moment, conducerea executivă a Romprest este controlată de acționarul Mihai Dracea, prin intermediul directorului Bogdan Adimi. Reprezentanții acționarului Dracea acuză faptul că Păcuraru ar fi organizat AGA din iulie 2020 și ar fi luat decizii în baza unor acte false. O investigație penală a fost deschisă la Parchetul Curții de Apel București în urma plângerii formulate de Bogdan Adimi, directorul aflat la conducerea executivă a Romprest.

Pe lângă războiul din instanțe, Maricel Păcuraru a declanșat și un război mediatic pentru a pune mâna pe Romprest – acuză Bogdan Adimi. Jurnalistul G4media.ro Dan Tăpălagă a arătat că miza  campaniei de presă declanșate de Realitatea Plus împotriva ministrului Transporturilor Sorin Grindeanu este încercarea de a-l determina pe liderul PSD să accepte vânzarea celor 10 procente deținute de CNAB la Romprest astfel încât patronul de la Realitatea să le cumpere, să devină acționar majoritar și să preia controlul asupra companiei.

Ulterior, o primă confirmare a planului lui Păcuraru a venit după apariția în presă a ordonanței DNA din dosarul duty-free-urilor de pe aeroportul Otopeni în care se arată că fostul director al CNAB, George Dorobanțu, a formulat o plângere penală pentru șantaj împotriva lui Maricel Păcuraru. Dorobanțu a susținut în denunț că Dorin Iacob, un apropiat al lui Păcuraru, i-ar fi cerut, fie ca CNAB să îi vândă cele 10% din acțiunile Romprest, fie să voteze în concordanță cu Detaco Ltd. astfel încât patronul Realității să controleze compania de salubritate.

De partea cealalată, fiul lui Maricel Păcuraru, Paul Păcuraru, îi acuză, la rândul lui, pe directorii Romprest de abuzuri, delapidarea companiei şi alte infracţiuni. UPDATE ora 14:55: Păcuraru jr. spune că firma lui Dracea, Europrest Invest, şi-a exprimat intenţia către CNAB de a cumpăra pachetul de 10 % deţinut de compania de stat la Romprest. Paul Păcuraru a precizat că firma sa, Detaco, nu şi-a manifestat niciun moment intenţia de a cumpăra acţiunile deţinute de CNAB la Romprest.

Vezi mai jos informațiile pe larg, documentele, istoricul conflictului dintre acționarii Romprest, ce spun părțile adverse, structura acționariatului companiei și istoricul operatorului de salubritate

Fiul lui Maricel Păcuraru, patronul de la Realitatea TV, a cumpărat cu doar 100 de dolari canadieni (335 de lei) firma canadiană Detaco Ltd, care deține un pachet de 42,69 % din acțiunile companiei de salubritate Romprest, potrivit documentelor obținute de G4media.ro. Cosmin-Alexandru Walter ar fi vândut compania Detaco Ltd către firma lui Magnum International Consulting SRL din Sectorul 1, București, pe 9 aprilie 2020.

Cosmin-Alexandru Walter este unul dintre copiii lui Florian Walter (fost Bucșă), decedat în 2019, cel care controla în trecut compania Romprest, fin al fostului ministru PSD al Transporturilor, Miron Mitrea. Cătălin-Paul Păcuraru-Ionescu este asociat unic al firmei Magnum International Consulting și unul dintre copiii lui Maricel Păcuraru, patronul care controlează postul tv Realitatea Plus.

Sursa: G4Media.ro

 

Cosmin-Alexandru Walter pretinde, la rândul lui, că ar fi dobândit compania canadiană Detaco Ltd, pe 16 aprilie 2015, de la un off-shore controlat de tatăl său, Florian Walter, tot contra unei sume de 100 de dolari canadieni.

Sursa Foto: G4Media.ro / Tranzacția dintre Florian Walter și fiul lui, Cosmin; Sursa: G4media.ro

Tranzacția dintre Florian Walter și fiul lui, Cosmin, ar fi avut loc cu doar câteva săptămâni înainte de perchezițiile DIICOT din 6 mai 2015 din dosarul de evaziune fiscală de peste 4 milioane de euro și spălare de bani de peste 14 milioane de euro în care era vizat fostul patron Romprest. Pe 15 mai 2015, Walter a primit mandat de arestare în lipsă, a fost prins în vară în Dubai și extrădat în martie 2016. În noiembrie 2020, Tribunalul Prahova a pronunțat condamnări de până la 7 ani și 4 luni de detenție în dosar și a obligat compania Romprest să achite, în solidar cu inculpații, prejudiciul către ANAF de peste 19 milioane de lei (aproape 4 milioane de euro). Apelul se judecă la CA Ploiești. Între timp, în 2019, Florian Walter a decedat.

Walter jr. cerea 15 milioane de euro pe pachetul de acțiuni

Tranzacția de 100 de dolari canadieni este cu atât mai surprinzătoare cu cât, cu aproape un an mai devreme, în august 2019, Cosmin Walter a făcut o ofertă celorlalți acționari Romprest de preluare a pachetului de acțiuni de 42,69 % deținut de firma sa Detaco pentru o sumă nu mai mică de 15 milioane de euro.

Sursa Foto: G4Media.ro / Oferta lui Walter jr din 2019; Sursa: G4media.ro

Potrivit documentelor companiei Romprest publicate în Monitorul Oficial, firma Detaco – cumpărată cu 100 de dolari canadieni – deține peste 33,7 de milioane de acțiuni la compania Romprest, reprezentând 42,69% din totalul participațiilor, în valoare de peste 6,4 milioane de lei (aproape 1,3 milioane de euro, la cursul actual).

Cu alte cuvinte, Walter jr. i-a vândut pentru 100 de dolari canadieni lui Păcurau jr. o firmă care deține un pachet de acțiuni ce valorează cel puțin un milion de euro și pe care solicita cu un an mai devreme nu mai puțin de 15 milioane de euro.

Tranzacția, investigată de Poliția și Parchetul Capitalei

Tranzacțiile dintre Walter jr. și firma Magnum a lui Păcuraru jr. este vizată de o anchetă de spălare a banilor și fals la Poliția Capitalei – Serviciul de investigare a criminalității economice și Parchetul București. Dosarul a fost deschis la plângerea directorului Romprest, Bogdan Adimi, aflat în război cu familia Păcuraru.

În martie 2021, anchetatorii au deschis urmărirea penală în rem pentru spălarea banilor, iar în mai același an au extins cercetarea penală, tot in rem, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată. Ancheta este încă în lucru, potrivit unui răspuns la Parchetului Tribunalului București la solicitarea G4media.ro.

Sursa Foto: G4Media.ro

Este o tranzacție frauduloasă care intră în sfera ilicitului penal – în cazul în care, ipotetic, nu există o altă convenție – deoarece a cumpăra cu 100 de dolari canadieni participații care-ți conferă dreptul indirect de a deține 43% din patrimoniul unei societăți care valorează poate chiar milioane de euro reprezintă fără doar și poate o infracțiune, o faptă penală care ar trebui să fie cercetată de autoritățile judiciare”, a declarat pentru G4media.ro directorul Romprest Bogdan Adimi.

Vezi declarația lui Adimi pe larg la finalul articolului.

Ce spun Păcuraru şi Walter jr.

Tranzacţia nu a fost doar 100 dolari canadieni pentru firma Detaco LTD, aşa cum pretinde numitul Bogdan Adimi, am achitat costurile datorate şi am alocat resurse considerabile pe care le-am distribuit lunar pentru a putea întreţine şi proteja firma Detaco LTD de abuzurile grupării aflate la conducerea Romprest, care în continuare delapidează banul public. Această grupare din care face parte numitul Bogdan Adimi doreşte divizarea şi preluarea controlului firmei Detaco LTD pentru a-şi asigura controlul suprem asupra conducerii Romprest şi pentru a putea astfel ascunde toate dovezile care îi pot incrimina în legătura cu activitatea frauduloasă pe care au desfăşurat-o până în prezent. Nu deţin informaţii cu privire la cercetarile pe care spuneţi că le efectueaza Poliţia. Vă pot spune în schimb că tranzacţia a fost încheiată în termeni legali, la notar, în prezenţa avocaţilor”, a declarat pentru G4media.ro Paul Păcuraru, patronul Detaco Ltd Canada, firma care deţine 42,69% din Romprest.

Vezi declaraţia integrală a lui Paul Păcuraru pentru G4media.ro la finalul articolului.

Tranzacția este confidențială, altceva nu am ce să adaug”, a declarat Cosmin Walter, fiul fostului patron Romprest, pentru G4media.ro.

Ce a urmat după preluarea de către Păcuraru jr a 42,69 % din Romprest

După ce a cumpărat firma Detaco care deține 42,69 % din acțiunile Romprest, familia Păcuraru a solicitat dividende și a început un război de uzură cu ceilalți acționari pentru preluarea controlului companiei.

Structura acționariatului Romprest

Potrivit documentelor companiei Romprest publicate în Monitorul Oficial, operatorul de salubritate este deținut de:

* Detaco Ltd din Canada – 42,6916%

* Europrest Invest SRL – 30 %

* Premium Management Team SRL- 13,7641 %

* Compania Națională Aeroporturi București – 10 %

* First Com Llc din SUA – 3,5443%

Detaco este controlată, așadar, în urma tranzacției de 100 de dolari canadieni din aprilie 2020 de către familia lui Maricel Păcuraru, patronul de Realitatea Tv.

Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, Europrest Invest  este deținută de Mihai Andrei Dracea, un medic născut la Moscova în 1966, cu afaceri cu statul în domeniul echipamentelor medicale. Mihai Dracea (99.9%) și Ioana Tolbaru (0.1%) dețin și firma Premium Management Team, după ce, în iulie 2020, au preluat-o de la Radu Budeanu (patronul care controlează ziarul Gândul, fondator al tabloidului Cancan).

Prin urmare, Mihai Dracea controlează 43,76% din participațiile Romprest. Pachetul de acțiuni de 43,76 % la Romprest, deținut acum de Dracea, a fost preluat în 2014 de la fondul de investiții 3i Group Plc de către oamenii de afaceri Dragoș Dobrescu, zis milionarul fără chip, și Radu Budeanu, ambii membri ai grupului de la Monaco. Dobrescu a preluat 30 la sută din acțiunile Romprest prin firma Europrest Invest SRL, iar Budeanu, 13,76%, prin Premium Management Team.

Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, în octombrie 2010, Dragoș Dobrescu a vândut 99,9% din Europrest Invest către Energymixx Europe – S.A. În februarie 2017, Energymixx Europe – S.A. (redenumită Europrest S.A.) i-a cedat firma Europrest Invest lui Andrei-Mihai Dracea.

Și în fine, acționarul minoritar Firstcom din SUA este deținut de familia lui Marian Măgureanu, fiul fostului director post-decembrist al SRI, Virgil Măgureanu. Marian Măgureanu a decedat în martie 2021 de COVID.

Așadar, niciunul dintre acționarii Romprest nu deține 50 plus 1 din părțile sociale ale operatorului de salubritate. Controlul companiei este arbitrat de Compania Națională Aeroporturi București SA, firmă controlată de Ministerul Transporturilor cu 80%. În acest moment, conducerea executivă a Romprest este asigurată de directorul adjunct Bogdan Adimi, fost jurnalist la Cancan, amic cu Radu Budeanu și fost administrator la Europrest, firma lui Dracea. Cu alte cuvinte, executivul companiei Romprest este controlat de acționarul Mihai Dracea, cel care care a preluat afacerea de la Radu Budeanu și Dragoș Dobrescu.

Războiul dintre Păcuraru și Dracea-Adimi pentru controlul Romprest. Războiul din justiție

După tranzacția de 100 de dolari canadieni și preluarea a 42,69% din compania Romprest, prin intermediul Detaco Ltd, familia lui Maricel Păcuraru a început un război de uzură pentru preluarea executivului operatorului de salubritate.

Totul a culminat cu Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) Romprest din 28 iulie 2020 prin care conducerea companiei a fost preluată de familia Păcuraru, prin acţionarul Detaco Ltd, în detrimentul celorlalți acționari în frunte cu Mihai Dracea. Atunci a fost aprobată numirea „în funcţia de administrator Romprest, respectiv preşedinte al Consiliului de Administraţie şi Director General a dlui Beniamin Cioantă-Păcuraru” din partea acţionarului Detaco Ltd. Propunerea a fost făcută de preşedintele de şedinţă Maricel Păcuraru, socrul lui Beniamin Cioantă-Păcuraru, potrivit documentelor companiei Romprest publicate în Monitorul oficial. Directorul Bogdan Adimi și ceilalți executivi din companie sau reprezentanți ai acționarului Mihai Dracea au fost revocați din funcții și chiar concediați.

Reprezentanții acționarului Dracea acuză faptul că Păcuraru ar fi organizat AGA din iulie 2020 și ar fi luat decizii în baza unor acte false. Au formulat chiar plângere penală în acest sens la Parchetul Curții de Apel București. Deciziile AGA din iulie 2020 au fost invalidate însă rând pe rând în justiție, prin urmare conducerea executivă a Romprest este asigurată acum tot de către directorul Bogdan Adimi, reprezentantul acționarului Mihai Dracea. G4media.ro a scris aici și aici despre războiul din justiție pentru controlul Romprest.

De partea cealalată, Paul Păcuraru îi acuză, la rândul lui, pe directorii Romprest de abuzuri, delapidarea companiei şi alte infracţiuni. UPDATE 14:55: Păcuraru jr. spune că, în realitate, firma lui Dracea, Europrest Invest, şi-a exprimat intenţia către CNAB de a cumpăra pachetul de 10 % deţinut de compania de stat la Romprest. Paul Păcuraru a precizat că firma sa, Detaco, nu şi-a manifestat niciun moment intenţia de a cumpăra acţiunile deţinute de CNAB la Romprest.

Sursa Foto: G4Media.ro/ Scrisoarea de intenţie a Europrest către CNAB

Războiul mediatic

Pe lângă războiul din instanțe, Maricel Păcuraru a declanșat și un război mediatic pentru a pune mâna pe Romprest – acuză Bogdan Adimi. Acesta susține că postul tv Realitatea Plus, controlat de familia Păcuraru, ar fi realizat emisiuni legate de Romprest în preajma unor evenimente importante cum ar fi adunări generale ale companiei sau termene ale unor litigii din instanță.

Aceste emisiuni erau difuzate înainte de desfășurarea acestor ședințe, punându-se presiune pe anumiți acționari, cu prediclecție pe acționarul CNAB”, susține Bogdan Adimi în declarația pentru G4media.ro (pe care o găsiți pe larg la finalul articolului).

În plus, jurnalistul G4media.ro Dan Tăpălagă a arătat că miza campaniei de presă declanșate de Realitatea Plus împotriva ministrului Transporturilor Sorin Grindeanu este încercarea de a-l determina pe liderul PSD să accepte vânzarea celor 10 procente deținute de CNAB la Romprest astfel încât patronul de la Realitatea să le cumpere, să devină acționar majoritar și să preia controlul asupra companiei.

Ulterior, o primă confirmare a dezvăluirilor lui Dan Tăpălagă a venit după apariția în presă a ordonanței DNA din dosarul duty-free-urilor de pe aeroportul Otopeni în care se arată că fostul director al CNAB, George Dorobanțu, a formulat o plângere penală pentru șantaj împotriva lui Maricel Păcuraru. Dorobanțu a susținut în denunț că Dorin Iacob, un apropiat al lui Păcuraru, i-ar fi cerut fie ca CNAB să îi vândă cele 10% din acțiunile Romprest, fie să voteze în concordanță cu Detaco Ltd astfel încât patronul Realității să controleze compania de salubritate.

Nu gestionez partea editorială a trustului de presă Realitatea PLUS şi nici nu am vreo funcţie în acest sens. În al doilea rând, informaţiile apărute în media au fost reale şi confirmate de Parchetele din România”, a declarat pentru G4media.ro Paul Păcuraru.

Cine e Maricel Păcuraru

Maricel Păcuraru, patronul a căruie familie care controlează Realitatea Plus și 42,69% din Romprest, a fost condamnat definitiv la 4 ani de detenție cu executare într-un dosar legat de prejudicierea Poștei Române cu aproape 3 milioane de euro, în noiembrie 2014. Vezi aici.

A făcut pușcărie la Poarta Albă, unde a fost bibliotecar și s-a împrietenit cu fostul ministru al Transporturilor Miron Mitrea, condamnat și el defintiv pentru corupție. Maricel Păcuraru mai este judecat pentru prejudicierea Poștei cu peste 5 milioane de euro și într-un alt dosar penal aflat pe rolul Tribunalului București.

Maricel Păcuraru este cunoscut și după ce într-o ședință a Romprest a declarat: ”Ce-a făcut Maricel Păcuraru? A fost șmecher, mă! A fost condamnat că a spălat niște bani! (…) Băi, respectă infractorii, mă! Cine nu e infractor în ziua de azi înseamnă că e prost! Nu are ce căuta în business! Cu infractorii ăștia, mă, plătesc avocați ca tine să vină să ne apere! Păi, dacă noi, infractorii, nu eram…!”, potrivit unui clip video publicat de libertatea.ro.

Istoricul Romprest. Potrivit documentelor firmei publicate în Monitorul oficial, Romprest a fost fondată în anii 2000 de către Elena și Alexandru Cristian Barabancea, Daniel şi Rodica Stoica Spirea și Octavian Borţoi, cu toții din București, locuind la bloc. Pe vremea fostului primar general PSD Gabriela Firea, o regăsim pe Elena Barabancea în poziția de director adjunct al Companiei Municipale Eco Igienizare, printre alți oameni proveniți de la Primăria Voluntari condusă de Florentin Pandele.

În august 2001, fondatorii Romprest au vândut acțiunile către mai multe firme printre care Viva România, deținută de Florian Walter (fost Bucșă, finul ministrului PSD de atunci al Transporturilor, Miron Mitrea). În octombrie 2001, în acționariatul Romprest a intrat cu 10 % Compania Națională Aeroporturi București SA, controlată de Ministerul Transporturilor, condus pe atunci de Miron Mitrea. În anii următori printre acționarii Romprest îi regăsim și pe Cristi Borcea de la Dinamo sau Stelică Barna, fostul consilier general PSD care și-a trădat partidul și a votat în favoarea primarului general Traian Băsescu pentru construcția pasajului Basarab.

În 2008, anul semnării contractului pe 25 de ani cu primăria Sectorului 1, condusă de liberalul Andrei Chiliman, Romprest era deținută de compania canadiană Detaco Ltd (controlată pe atunci de Florian Walter), care deținea 60 %, CNAB – 10 %, iar fondul de investiții 3i GROUP Plc – 30 %.

Războiul Romprest cu primarul Clotilde Armand

Clotilde Armand, primarul USR al Sectorului 1, a acuzat compania Romprest că practică tarife foarte mari. Aceste tarife piperate ar fi fost acceptate la plată de fostul primar PSD al Sectorului, Daniel Tudorache. Clotilde Armand a refuzat să achite facturi emise de Romprest după ce Curtea de Conturi a solicitat recuperarea banilor plătiți în plus. Așa s-a ajuns la criza gunoiului din Sectorul 1, după ce operatorul de salubritate a redus frecvența colectării deșeurilor, nemulţumit fiind de neplata integrală a facturilor.

În iulie 2022, fostul primar Daniel Tudorache și mai mulți directori Romprest, printre care Bogdan Adimi, au fost puși sub urmărire penală de DNA într-un dosar cu un prejudiciu de aproape 1 miliard de lei, legat de tarifele Romprest practicate în Sectorul 1.

Declarația pe larg a directorului Romprest Bogdan Adimi pentru G4media.ro

Este o tranzacție frauduloasă care intră în sfera ilicitului penal – în cazul în care, ipotetic, nu există o altă convenție – deoarece a cumpăra cu 100 de dolari canadieni participații care-ți conferă dreptul indirect de a deține 43% din patrimoniul unei societăți care valorează poate chiar milioane de euro reprezintă fără doar și poate o infracțiune, o faptă penală care ar trebui să fie cercetată de autoritățile judiciare.

Este imoral să clamezi o poziție de victimă în relația societară așa cum procedează acționarul Detaco (controlat tot de Maricel Păcuraru, prin interpusul și fiul său, Ionescu Păcuraru Paul Cătălin) în condițiile în care acesta acționează permanent împotriva intereselor legitime ale companiei Romprest Service SA cunoscând prejudiciile grave pe care același acționar Detaco prin interpușii lui le-au creat companiei.

Nu mă surprinde această tranzacție fictivă care din punct de vedere juridic civil este nulă absolut în condițiile în care beneficiarul în fapt este tot Maricel Păcuraru prin intermediul acestei societăți Detaco ale cărei active sunt reprezentate doar de acțiunile pe care le deține în compania Romprest Service SA.

De ce nu mă surprinde? Pentru că este bine-cunoscut trecutul infracțional al acestui personaj (care a acoperit de-a lungul „carierei” sale o paletă cât mai diversificată de fapte penale pentru care fie a fost cercetat penal, fie condamnat la pedeapsa cu închisoare prin executare, de la infracțiuni de fals, infracțiuni contra patrimoniului, infracțiuni de corupție).

Nu mă surprinde deoarece prin acest „vehicul” care este acționarul Detaco, Maricel Păcuraru nu face decât să încerce să-și atingă scopul cu orice preț și anume acela de a prelua în mod abuziv conducerea companiei Romprest Service SA și de a o apropria intereselor sale.

Nu mă surprinde nici în condițiile recentului scandal mediatic grevat pe dosarul penal instrumentat de DNA ca urmare a denunțului formulat de fostul director al CNAB prin care acuză actele de presiune, amenințare și șantaj făcute de același Maricel Păcuraru prin interpușii săi în scopul de a determina acționarul CNAB care deține 10% din capitalul social compania Romprest să voteze în favoarea acționarului Detaco pentru ca în mod indirect compania Romprest Service SA să fie preluată de Maricel Păcuraru prin interpușii săi.

Nu mă surprinde pentru că nu este o primă astfel de încercare, date fiind acțiunile, actele și faptele materiale întreprinse de acționarul Detaco prin diferite persoane care acționează în interesul aceluiași personaj penal, Maricel Păcuraru, acțiuni care au avut caracter constant începând cu anul 2020.

Astfel, în toată această perioadă, acționarul Detaco a declanșat „N” litigii și campanii îndreptate împotriva propriei societăți – mamă în încercarea de a-i obstacula activitatea, de a o destabiliza, în condițiile în care toate instanțele de judecată au dat câștig de cauză companiei Romprest Service SA și celorlalți acționari care au încercat să protejeze compania de aceste tentative de distrugere a acesteia.

Nu întâmplător folosesc termenul distrugere pentru că același acționar Detaco, în conivență frauduloasă, cu alte terțe entități (controlate tot de interpuși sau apropiați ai numitului Maricel Păcuraru), a formulat cereri de deschidere a procedurii insolvenței companiei Romprest Service SA, cereri vădit neîntemeiate, formulate cu rea-credință în încercarea de a induce în eroare, permanent, instanțele de judecată.

Demersul abuziv al acestui acționar a fost respins de instanțele de judecată. S-a mers până acolo încât, același acționar Detaco a falsificat și întocmit acte false/paralele de drept societar (hotărâri ale adunării generale a acționarilor) contrar celor adoptate în cadrul statutar al societății companiei Romprest Service SA prin intemediul cărora a încercat să preia în același mod abuziv și chiar cu violență conducerea societății Romprest Service SA prin numirea în fals în calitate de președinte al Consiliului de administrație a ginerelui acestuia în persoana numitului Beniamin Cioantă Păcuraru.

Evident că instanțele de judecată au sancționat caracterul nelegal al acestor proceduri invalidând actele societare plăsmuite de acționarul Detaco în interesul persoanei care o contolează, numitul Maricel Păcuraru.

Nu mă surprinde poziția de fraudă pe care o manifestă permanent acest acționar în relația cu propria societate-mamă în condițiile în care, știind că actele întocmite în scopul de a-i permite preluarea abuzivă a conducerii societății erau suspendate de instanța de judecată a Tribunalului București, prin falsul, dar pretinsul reprezentant legal mai-sus menționat, acționarul Detaco și interpuși ai acestuia au încercat să pătrundă cu forța, noaptea, în sediul societății Compania Romprest Service SA însoțiți de body-guarzi și de jurnaliști ai trustului de presă Realitatea Plus care deservește interesele exclusive ale familiei Păcuraru și care au declanșat cu caracter continuat în ultimii ani un veritabil linșaj mediatic împotriva companiei Romprest, a conducerii acesteia, a membrilor familiilor acestora, a angajaților acestei companii, a avocaților.

Totul subsumat intereselor personale ale acționarului Detaco și numitului Maricel Păcuraru ca prin aceste acțiuni de șantaj mediatic să-și atingă același scop: preluarea conducerii companiei Romprest care probabil ar fi avut aceeași soartă ca postul Realitatea TV, falimentat și căpușat în interesul aceleiași familii a pretinsului mogul media.

Același acționar a formulat numeroase alte acțiuni judiciare prin dezinformarea instanțelor de judecată, prin prezentarea unor documente alterate, prin prezentarea unor situații adevărate ca fiind false, prejudiciind grav imaginea societății, afectând credibilitatea acesteia la nivel public, în speranța că și prin încercările sale de a prelua ostil compania Romprest Service SA vor avea succes.

În atingerea aceluiași scop, același acționar și-a continuat demersurile acționând împotriva intereselor societății și ale celorlalți acționari, susținând demersurile de reziliere a unuia dintre cele mai importante contracte ale societății fiind evident că asemenea acțiuni nu pot fi privite decât ca încercări de destabilizare a companiei Romprest Service SA în așa fel încât același personaj, Maricel Păcuraru, prin intermediul acționarului Detaco pe care îl controlează de facto să preia conducerea societății.

Lista acțiunilor anti-societale ale acționarului Detaco ar putea continua și ar putea fi enumerate „N” alte situații care demonstrează manoperele dolozive ale acestui personaj „certat” cu legea, Maricel Păcuraru (condamnat la 4 ani pedeapsa închisorii cu executare) de a prelua și „subjuga” o societate de anvergura companiei Romprest Service SA.

Așadar, nu mai există nimic care să mă mire în legătură cu acest personaj, cu atât mai mult faptul că printr-o tranzacție de 100 de dolari canadieni, dorește să preia conducerea și dividendele unei societăți cu un patrimoniu, o valoare de piață și o expertiză considerabile.

Aceasta, în condițiile în care ceilalți acționari au investit sume uriașe, au depus eforturi considerabile să redreseze financiar, economic, această societate, ca urmare a gravelor prejudicii pe care același acționar Detaco le-a creat societății Romprest prin reprezentanți sau interpuși și care au deținut funcții de conducere anterior în cadrul acestei societăți.

Problemele actuale cu care se confruntă societatea Romprest Service SA și care au fost mediatizate fie prin prisma unor dosare penale, fie prin prisma unor litigii civile își au originea în crearea unor dezechilibre datorate prejudiciilor pe care acești reprezentanți ai acționarului Detaco le-au creat societății, iar în persoana numitului Maricel Păcuraru și a interpușilor acestuia, acționarul Detaco și-a continuat în mod constant politica de obstaculare a societății în scopul preluării abuzive a conducerii sale, dovadă fiind, așa cum aminteam anterior încercările de a pune presiune pe reprezentanții acționarului CNAB în scopul exprimării ca urmare a acestor acțiuni de șantaj și intimidare a votului favorabil acționarului Detaco.

Chestiunea legată de dividendele societății este una adusă la cunoștința CNAB care, ca și ceilalți acționari, au înțeles (dincolo de existența unor măsuri restrictive impuse de organele de urmărire penale) că este în interesul societății ca niciunul dintre acționari să nu ia dividende pentru a asigura resursele financiare necesare derulării activității economice, măsuri care au fost impuse printre altele și de situația litigioasă generată de Primăria Sectorului 1, dar și pe fondul crizei sanitare din perioada pandemiei. Toți ceilalți acționari și-au manifestat expres refuzul de a lua dividende tocmai pentru a asigura premisele unei dezvoltări durabile a societății, singurul care a acționat în scopul devalizării acesteia fiind acționarul Detaco subsumat evident intereselor numitului Maricel Păcuraru, cel care în cuprinsul unei ședințe societare în cursul anului 2020 făcea „apologia” propriilor infracțiuni săvârșite, aspect ce a devenit viral, fiind de notorietate publică.

Concluzionând date fiind „antecedentele” acestui acționar Detaco și ale personajului care-l controlează din umbră, numitul Maricel Păcuraru, este evident că nu mă mai poate surprinde nicio tranzacție suspectă sau frauduloasă pe care aceștia ar perfecta-o, fiind evident că este circumscrisă aceluiași scop: preluarea cu orice preț și prin orice mijloace a companiei Romprest Service SA”, este declarația directorului Romprest Bogdan Adimi, la solicitarea G4media.ro, despre tranzacția de 100 de dolari canadieni prin care Maricel Păcuraru a ajuns să controleze pachetul de 42,69% din acționariatul operatorului de salubritate.

Declarația lui Adimi despre presupusa campanie de presă dusă pe postul Realitatea Tv legată de Romprest

Dovadă clară preemptorie o reprezintă toate acțiunile mediatice întreprinse începând cu anul 2020 pe postul Realitatea Plus și până în prezent prin dezinformarea clară promovată sub pretinsa, dar falsa mască a interesului public.

În realitate, aspect care ușor poate fi demonstrat, analizând cronologic succesiunea acestor emisiuni, se poate observa că ele s-au desfășurat în mod concertat prin cooptarea tuturor jurnaliștilor importanți ai postului sau a altor invitați care, în iminenta desfășurare a unor ședințe sau evenimente legate de societatea Romprest, cu predilecție cu ocazia desfășurării ședințelor forurilor societare, săvârșeau adevărate linșaje mediatice în scopul probabil de a intimida sau de a pune presiune pe unii dintre acționari.

De exemplu, s-a realizat o campanie gravă de defăimare a reprezentanților legali ai societății sau a unora dintre acționari, prin atacuri virulente la persoană, a familiilor acestora, afectându-li-se grav imaginea, viața intimă și privată cu ingerințe evidente în privința demnității, onoarei și reputației acestora.

Toate aceste emisiuni nu au avut la bază informații reale, nu au avut baze factuale reale, constituind adevărate delicte de presă, după o rețetă bine stabilită. Aceste emisiuni erau difuzate înainte de desfășurarea acestor ședințe punându-se presiune pe anumiți acționari, cu predilecție pe acționarul CNAB, iar ulterior acestor ședințe, în cazul în care încercările acționarului Detaco, chiar prin manopere dolozive, frauduloase, erau sortite eșecului, ca urmare a votului acționarilor sau infirmate de instanțele de judecată, începeau adevărate „cavalcade” emisiuni-tip serial, în care, în modul cel mai defăimător și calomnios posibil, erau atacate aceste persoane sau familia lor.

Toată această campanie media a fost realizată prin intermediul postului Realitatea Plus sau altor platforme media online afiliate trustului de presă controlat de același personaj care controlează de facto și acționarul Detaco, respectiv numitul Maricel Păcuraru.

Este foarte ușor de observat acest paralelism prin raportare la momentele la care erau inițiate aceste acțiuni mediatice de dezinformare a publicului și momentul desfășurării unor evenimente importante din punctul de vedere al vieții societare al compania Romprest Service SA, aceste pretinse demersuri jurnalistice inițiate sub masca dreptului la liberă informare în susținerea interesului public, nefiind decât o campanie mascată, de presiune, de intimidare, pentru ca acționarul Detaco să poată, prin Maricel Păcuraru și interpușii săi, să-și atingă scopul ocult, acela de a prelua și apropria intereselor sale compania Romprest Service SA”, a declarat directorul Bogdan Adimi pentru G4media.ro.

Declaraţia pe larg a lui Paul Păcuraru pentru G4media.ro

Referitor la afirmaţiile mincinoase formulate de numitul Bogdan Adimi, cunoscut în calitatea sa de şofer al domnului Walter Florian, cel care a formulat mai multe denunţuri(Iorga Moraru, Răzvan Murgeanu), dar şi denunţul împotriva domnului Walter pentru a ajunge în această manieră la conducerea COMPANIEI ROMPREST, persoană care deţine în prezent calitatea de suspect în dosarul nr. 571/P/2019 instrumentat de Direcţia Naţională Anticorupţie –al cărui prejudiciu record se ridică la 944.575.696 lei, fiind cercetat totodată în cadrul mai multor dosare penale pentru constituirea unui grup infracţional organizat DIICOT – 4284/P/D/2021 având ca scop delapidarea COMPANIEI ROMPREST prin încheierea mai multor contracte fictive, consider că aceste afirmaţii nu au nici o legatură cu realitatea evenimentelor, fiind formulate cu scopul evident de a distrage atenţia publicului de la dosarele în care numitul Bogdan Adimi este cercetat penal şi activitatea frauduloasă care o desfăşoară în calitate sa de Vicepreşedinte al Companiei Romprest Service SA.

Pentru o corecta informare şi din respect pentru publicul dumneavoastră vă răspund la întrebările adresate:

 Tranzacţia nu a fost doar 100 dolari canadieni pentru firma Detaco LTD, aşa cum pretinde numitul Bogdan Adimi, am achitat costurile datorate şi am alocat resurse considerabile pe care le-am distribuit lunar pentru a putea întreţine şi proteja firma Detaco LTD de abuzurile grupării aflate la conducerea Romprest, care în continuare delapidează banul public.

Această grupare din care face parte numitul Bogdan Adimi doreşte divizarea şi preluarea controlului firmei Detaco LTD pentru a-şi asigura controlul suprem asupra conducerii Romprest şi pentru a putea astfel ascunde toate dovezile care îi pot incrimina în legătură cu activitatea frauduloasă pe care au desfăşurat-o până în prezent.

Nu deţin informaţii cu privire la cercetările pe care spuneţi că le efectuează Poliţia. Vă pot spune, în schimb, că tranzactia a fost îincheiată în termeni legali, la notar, în prezenţa avocaţilor.

De asemenea, de când am preluat acest pachet de acţiuni, gruparea care se află la conducerea Romprest, a achitat către numeroase case de avocatura sute de mii de euro (aproximativ 1 milion de euro anual) din banii Companiei Romprest pentru inventarea unor plângeri penale, atât la adresa mea, cât şi a familiei mele, cu unicul scop de a le folosi în dosarele civile (litigiile dintre Detaco LTD şi Romprest) pentru a încerca inducerea în eroare a completelor de judecată, contrar soluţiilor de clasare care au fost pronunţate în majoritatea dosarelor penale.

Cu privire la a doua întrebare: Familia Păcuraru NU a încercat să preia prin falsuri, abuzuri, şantaj, intimidare şi violenţă conducerea executivă Romprest. Din anul 2017 gruparea care controlează Romprest, formată din şoferul Bogdan Adimi, Orlando Valache numit în funcţie de Radu Budeanu, Duca Ghenoiu, Iancu Toader, avându-l ca beneficiar real pe Dracea Mihai, a blocat în toate AGOA numirea Preşedintelui CA şi a unui administrator, funcţii de care acţionarul Detaco LTD trebuie să beneficieze conform actului constitutiv. Astfel, gruparea a constituit o majoritate abuzivă în vederea protejării intereselor personale şi adoptării unor hotărâri în cadrul adunărilor generale care să ducă la obținerea unor avantaje proprii în detrimentul interesului societar şi al voinței tuturor acționarilor, cu scopul evident de a-și ascunde acțiunile ilicite săvârșite în vederea devalizării patrimoniului societății Romprest. Concret, în cadrul unei adunari generale Romprest din data de 27-28 iulie 2020, mandatarii Detaco LTD, constrânşi de faptul că punctele de vedere exprimate în cadrul şedinţei nu sunt luate în considerare, nu sunt consemnate în PV, avocaţii subscrisei fiind ameninţaţi cu bodyguarzii şi de faptul că au fost excluşi din AGOA, au consemnat un PV în care a fost prezentată situaţia pe care au întâmpinat-o, iar mai apoi acest PV a fost depus la ONRC. Prin sentinţa civilă cu nr 19642/3/2020/a1 instanţa a admis şi a dispus înregistrarea menţiunilor solicitate prin cererea înregistrată la ONRC sub nr. 359614/31.07.2020. La finalul litigiilor aflate pe rol la acel moment, Curtea de apel Bucureşti în dosarul nr. 20711/3/2020 constată nulitatea ambelor hotărâri AGOA Romprest, (cea ţinută de către Detaco LTD, DAR ŞI AGOA ţinută de gruparea Romprest), judecătorii constatând astfel abuzurile săvârşite de către aceştia şi modalitatea în care adoptî hotărâri în interes personal. Acestea sunt de fapt pretinsele documente false pe care gruparea le tot invocă, încercând să lase în spaţiul public un dubiu cu privire la acţiunile familiei Păcuraru.

Cu privire la afirmaţiile de şantaj, care sunt total NEADEVĂRATE, această grupare prin intermediul mai multor interpuşi a încercat să creeze o aparenţă, să formeze un context pe care să-l transpună în mai multe plângeri penale (având ca obiect şantaj) cu privire la acţiunile pe care le deţint ceilalţi acţionari la Romprest. Radu Budeanu, în anul 2020, l-a căutat pe tatăl meu, Maricel Păcuraru, de multe ori, au avut multe întâlniri în care acesta i-a spus că vrea să vândă pachetul de acţiuni pe care îl deţine la Romprest prin intermediul firmei Premium Management. Nu a dat curs acestor oferte, familia Păcuraru nu a fost interesată de achiziţionarea altui pachet de acţiuni la Romprest, deli domnul Budeanu a făcut o ofertă cu drept de preempţiune. Am considerat întotdeauna că se va face dreptate în instanţă.

Totodată, ţin să precizez că nu am fost niciodată interesat de acţiunile CNAB, nu am formulat nici o ofertă şi nu am iniţiat nici o discuţie în acest sens, din contra, am semnalat şi notificat încă de la început, prin intermediul executorului judecătoresc şi avocaţilor faptul că statul Român prin CNAB trebuie să îşi apere interesele, să se implice activ în managementul companiei, să verifice activitatea administratorilor numiţi, să solicite informaţii, să încaseze dividende. Acest lucru a fost însă refuzat de către toţi cei aflaţi la conducerea CNAB.

De asemenea, am notificat toate instituţiile de forţă din Romania şi am arătat, cu probe, faptul că Statul Roman prin CNAB refuză încasarea unor sume colosale care se fac venit la bugetul de stat în cuantum de 15.395.866,9 Ron prin aprobarea distribuirii de dividende. De aici, concluzionand, Directorul CNAB de la acea vreme, Dorobanţu George Dumitru, neputând justifica toate aceste lucruri, a ales să formuleze un denunţ pentru a distrage atenţia asupra faptului că în realitate se află în negocieri directe din 28.01.2022 pentru vânzarea acţiunilor tocmai cu gruparea aflată la Romprest prin Bogdan Adimi. În acest sens am formulat o plângere penală 276/P/2022 CNAB. Toate aceste demersuri au fost realizate de subsemnatul înainte de orice sesizare formulată de domnul Dorobanțu. De fapt, deranjat de faptul ca l-am atenţionat cu privire la activitatea nelegală şi frauduloasă care se desfăşoară la compania al cărui acţionar este, reprezentantul Statului Român a ales să-şi mascheze complicitatea formulând o plângere invocând faptul că se simte şantajat. Toate acestea au fost gândite de către gruparea aflată la conducerea Romprest deoarece de la momentul la care am cumpărat firma Detaco LTD, am devenit un acţionar incomod pentru cei care au delapidat Romprest, prin prisma actului constitutiv unde Detaco LTD beneficiază de funcţia Preşedinte CA, Director General. Cu titlu de exemplu, am adresat întrebări CA Romprest cu privire la sumele cheltuite de ordinul milioanelor din fondurile societăţii (cheltuieli fictive) pe care le-au folosit pentru inducerea în eroare a Sectorului 1  atunci când au cerut majorarea tarifelor, la care pâmă în prezent nu am primit răspuns.

DAMIR DINAMIC SIMBOL SRL 929.465 Ron

MC TEAM IMPORT EXPORT SRL 2.043.702 Ron

Europlus Construct SRL 4.834.784 Ron

PRIMUS ART CONS SRL 14.473.325 Ron

RCV GLOBAL GROUP SRL 349.085 Ron

Sunt doar câteva din firmele aflate sub influenţa grupării care controlează Romprest, prin persoane interpuse. Spre exemplu, în anul 2016, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti a început cercetările faţă de Vladimir şi Daniel Paloş şi firma RCV GLOBAL GROUP SRL. Procurori PCAB supraveghează şi coordonează cercetările efectuate într-o cauză penală de către lucrători din cadrul Poliţiei Sector 1 Bucureşti – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice faţă de suspecţii Vladimir Paloş, Daniel Paloş, Cristiana Cochirlea şi Alin Ionescu, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală, ambele în formă continuată. ”Potrivit anchetatorilor, Vladimir şi Daniel Paloș – tată şi fiu -, în calitate de asociaţi şi administratori de drept şi de fapt ai SC RGG SRL, au înregistrat în perioada 2010 – 2014, cu sprijinul contabilei Cristiana Cochirlea, achiziţii fictive de bunuri/prestări servicii provenind de la SC SBP SRL, administrată de Alin Ionescu”. Totodată, Paloș Vladimir este socrul administratorului Romprest – Răzvan Duca-Ghenoiu.

Cu privire la ultima întrebare: în primul rând nu gestionez partea editorială a trustului de presă Realitatea PLUS şi nici nu am vreo funcţie în acest sens. În al doilea rând, informaţiile apărute în media au fost reale şi confirmate de Parchetele din România”, este declaraţia integrală a patronului Detaco Ltd Paul Păcuraru pentru G4media.ro.

 Notă. Alex Costache este jurnalist şi la Ştiri TVR. 

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

  1. nu va suparati, dar daca nu sunt probe ca actiunile au fost obtinute prin santaj sau amenintari, cu ce intereseaza pe autoritati la ce pret au facut o tranzactie 2 entitati private? doar evaziunea fiscala ar putea fi o infractiune aici, in rest, putea sa ii dea actiunile si gratis.

    nu prea inteleg ce datorii ale romprest a platit pacuraru, daca dupa tranzactie a cerut dividende?

    • Pai cu un an in urma au solicitau 15 milioane de euro pentru acelasi pachet de actiuni!
      Cat despre Budeanu, asta nu este ex-ul Danei Budeanu? Asta ca sa intelegeti si voi cam cata credibilitate are duamna!
      Ca doar sa faci evaziune fiscala de 15 milioane o e nimica toata, apar asa din senin banii astia in tomberoanele de la Romprest!
      Atentie, vorbim de acelasi individ care a mai dat un tun dovedit, de „doar” 3 milioane de euro si la Posta Romana!
      Ce iti e si cu patriotii astia la nivel declarativ! Tot urla ca isi vor tara inapoi dar privesc indiferenti la jaful compatriotilor, doar-doar vor avea ocazia sa o mai dea tot degeaba inca o data!

    • Buna asta. Doar ca daca ANAF ar sta sa urmareasca de-adevaratelea tranzactiile cu bani negri si nu sa ceara spaga (vezi ultimul caz cu Bogdan Boita, marele patron de la vama veche, functionar public caruia nu-i verifica colegii averea ca nu se face asta) imediat apareau si restul de 14.999.900.
      Dar nu, ANI este ocupat cu primarul sectorului 1, ANAF este ocupat cu mieii de paste, n-au ei timp de sapat dupa scheme din astea complicate, facute de adevaratii evazionisti.

  2. Este evaziune, la asta se refera articolul și trebuie investigata ca atare.

  3. Realitate plus ciocul mic

  4. Pai cum nu mai sunt contracte preferențiale cu primăria cum a scăzut și valoarea Romprest . S-a dus ciordeală la banul public ( prostanilor ) fara numar , hop și marea companie Romprest e praf .

  5. Mă miram de ce Ancuța… o atacă pe Clotilde la emisiunea ei. Păi, infractorul Marcel patronul ei, are interese mari la Romprest…
    Ordinul se execută, nu se discută…
    Ce ai făcut Ancuța, ai spart ” balonul”…??? Păcat. Cine te mai crede…???

  6. Nu se poate!
    D-aia se luptă fetele de la Realitatea cu Grindeanu și cu Aeroporturile!

  7. Câtă vorbărie pentru a justifica o hoție,o găinărie numită in termeni juridici evaziune fiscală. Nimic altceva decât niște borfași, numiți pompos ‘oameni afaceri’, care au acoperit cu parfumul ‘unei tranzacții financiare’, mirosul pestilențial al unei măgarii făcută cu niste bani de o culoare foarte,foarte închisă.

  8. Să folosesti televizorul,ca pe o bată,pentru a deveni oligarh,chiar ca dai dovadă ca esti putinist.Mamă si ce patriotisme „înflacarate”se varsă in context,cu sfinti ortodocsi pe pereti,în monoloage interminabile,care nu pot fi „ingurgitate” decat cu multă lămaie!Fata lu’tata si fata lu’Draknea zici ca sunt bagate în priză,la 380 V..Iar marile personalitati vehiculate propagandistic sunt:Mitrea,Simion,Draknea,Gușă(omul de legatură cu giudocanu de la Moscova) Șoșoacă etc…Elena Udrea a devenit politician de mare calibru.Deh,se află in centrul afacerii cu centrul rezidential de la Cluj.Și cineva îi plangea de milă ca trebuie sa platească 3,4 mil.,confiscati în dosarul Hidroelectrica.Un mizilic!

  9. Miroase de la o poștă a transmitere fictivă a părților sociale sau a acțiunilor deținute de Walter jr. pentru ca acestea să fie trecute pe numele lui Păcurariu jr. cu scopul (care trebuie probat) de a forma o majoritate în adunarea generală a acționarilor și asociaților.În atingerea acestui scop infracțional pare că se implică trustul de presă Realitatea Plus prin acțiuni de denigrare a companiei de stat care deține procentul minoritar de acțiuni,pentru a o determina să le cedeze.

  10. Aceste fapte sunt infracțiuni la legea societăților comerciale.