G4Media.ro

EXCLUSIV Arrivederci, Romania! / Decizia Justiţiei italiene de a nu-l extrăda în…

sursa foto: Facebook/ Dragoș Săvulescu

EXCLUSIV Arrivederci, Romania! / Decizia Justiţiei italiene de a nu-l extrăda în România pe fugarul Dragoş Săvulescu a rămas definitivă prin neapelare de către procurorul italian / Săvulescu figurează pe site-ul Poliţiei Române la persoane urmărite, dar face filme la Hollywood

Sentinţa Curţii de Apel Napoli de a nu îl extrăda în România pe fugarul Dragoş Săvulescu a rămas definitivă prin neapelare de către procurorul italian, potrivit unui răspuns al Ministerului italian al Justiţiei, la solicitarea G4media.ro.

În tot acest timp, fostul acţionar de la Dinamo, Dragoş Săvulescu, figurează pe site-ul Poliţiei Române la persoane urmărite, fiind vizat de un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, după ce, la începutul anului trecut, a fost condamnat la 5 ani şi jumătate de detenţie efectivă în dosarul Retrocedărilor, alături de fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, Cristi Borcea şi alţi inculpaţi. Ei au fost găsiţi vinovaţi de un prejudiciu de 114 milioane de euro.

Foto: Dragoş Săvulescu pe pagina IGPR; Sursa: https://www.politiaromana.ro/

Purtătorul de cuvânt al Ministerului italian al Justiţiei, Paolo Fantauzzi, a explicat pentru G4Media.ro că Justiţia din Napoli a luat două decizii în cazul lui Săvulescu.

Pe 15 septembrie 2020, Curtea de Apel din Napoli a refuzat predarea lui Dragoș Săvulescu autorităților române (în conformitate cu articolul 18 bis, litera c, legea nr. 69/2005) şi a dispus recunoașterea și executarea în Italia a pedepsei românești de 5 ani și 6 luni închisoare.

Această sentință a devenit definitivă la 26.09.2020 deoarece părțile nu au făcut apel la Curtea Supremă”, a explicat Paolo Fantauzzi pentru G4Media.ro.

Mai departe, pe 13 octombrie 2020, după ce decizia de ne-extrădare în România a rămas definitivă prin ne-apelare de către procurorul italian, la cererea procurorului general al Republicii Italiene şi a avocaţilor lui Săvulescu, Curtea de Apel Napoli i-a aplicat acestuia decretul-lege de graţiere nr. 241/2006, i-a scăzut 3 ani din pedeapsă şi, rămânând cu doar 2 ani şi 6 luni (adică sub 3 ani), a dispus ispăşirea pedepsei cu suspendare.

De ce nu a fost atacată decizia Curţii de Apel Napoli cu apel?Deoarece acestea sunt aprecieri subiective care aparțin magistratului”, a explicat purtătorul de cuvânt al Ministerului Italian al Justiţiei pentru G4Media.ro.

Paolo Fantauzzi spune că Ministerul român al Justiţiei nu a fost informat cu privire la posibilitatea ca procurorul italian să conteste decizia Curții de Apel din Napoli. „Ministerul Justiției din România nu avea dreptul de a participa la procedurile pentru aplicarea grațierii și nici nu avea posibilitatea de a contesta dispoziția prin care iertarea a fost aplicată de Curtea de Apel din Napoli.

Între timp, Săvulescu apare în presă în imagini care arată cum se bronzează în Mykonos cu Eros Ramazzotti şi face actorie la Hollywood, alături de Kevin Costner.

Foto: Dragoș Săvulescu și Eros Ramazzotti în Mykonos în luna august; Sursa: https://retetesivedete.ro/
Foto: Dragoș Săvulescu alături de Kevin Costner; Sursa: https://retetesivedete.ro/

Citește mai jos răspunsul Ministerului italian al Justiţiei în limba italiană:

Gentile collega,

in riferimento alle sue ulteriori richieste, l’Ufficio Stampa del Ministero della Giustizia puntualizza quanto segue:

  1. La decisione della Corte d’appello di Napoli nel caso del sig. Dragoș Săvulescu è definitiva?

La Corte di Appello di Napoli ha assunto due decisioni. Con sentenza del 15.9.2020 la Corte di Appello di Napoli ha rifiutato la consegna di Dragoș Săvulescu alle autorità rumene (ai sensi dell’art. 18 bis, lett. c, legge n. 69/2005) disponendo il riconoscimento e l’esecuzione in Italia della sentenza rumena e della pena di anni 5 e mesi 6 di reclusione. Questa sentenza è divenuta definitiva il 26.9.2020 poiché le parti non hanno proposto ricorso per Cassazione. Con ordinanza del 13.10.2020, su conforme richiesta del Procuratore Generale e della difesa di Săvulescu, ha dichiarato estinta per indulto ex legge n. 241/06 la pena di anni 3 di reclusione quale parte della maggior pena di anni 5 e mesi 6 inflitta a Săvulescu e riconosciuta ed eseguita in Italia.

  1. In caso affermativo, perché non è stata aggredita dal procuratore italiano?

Trattandosi di valutazioni soggettive che appartengono al singolo magistrato, questo Ufficio non ha elementi per rispondere.

  1. Il ministero della Giustizia rumeno è stato informato della possibilità di impugnare la decisione della Corte d’appello di Napoli nel caso del sig. Dragoș Săvulescu e quale è stata la reazione del ministero della Giustizia rumeno?

Il Ministero della Giustizia rumeno non aveva legittimazione a partecipare al procedimento di applicazione dell’indulto né aveva la possibilità di impugnare il provvedimento con cui l’indulto è stato applicato dalla Corte d’Appello di Napoli.

Cordiali saluti”.

Notă: Alex Costache este jurnalist şi la Ştirile TVR.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

50 comentarii

  1. Dar daca mai vine in tara il leaga?

    • Cred ca da. Pana se lamureste instanta romaneasca de faptul ca sentinta a fost comutata in Italia intr-una cu suspendare, daca il prind in Romania, il aresteaza. De aia nici nu vine aici.

  2. Honor et Mafia.

  3. Hai ca de abia astept niste lectii despre justitie de la domnii de stanga, care conduc Italia acum. Ceva comentarii despre infractorii romani, care fac nenorociri prin Italia.

  4. Ce dracu mai e de comentat!Cum zice cineva :Honor et mafia.

  5. Frumos ar fi sa gratiem si noi 2 3 nababi cosa nostra, asa ca sa se mai agite putin macaroanele în ei.

    • Noi de aia nici nu ne atingem. Ii apara avocatul Predoiu si se fac ca nu ii vad slugile lui din parchete.

  6. Hehe. Justiția italiană! Din Napoli! Dacă era un sarantoc îl impachetau și – l trimiteau în România în 30 de minute!
    Acolo e Camorra, nu am nici o îndoială că s-a refugiat acolo având treaba pregătită. Să mai zică nestiutorii de justiția română că e așa și pe dincolo!
    Să vadă cum e pe la alții întâi, după care să critice România!

    • CJUE: condițiile de detenție din țara de destinație pot constitui motiv de refuz al punerii in executare a unui mandat european de arestare. Condițiile de detenție din Penitenciare/Centrele de reținere și arestare preventivă (C.R.A.P.) pot afecta executarea mandatelor europene de arestare emise de România. Celelalte state membre UE ar putea refuza predarea unei persoane către un stat (in speta era vorba de România) dacă apreciază că există un risc real privind supunerea persoanei predate la tratamente inumane sau degradante in tara de destinație (incalcarea art.4 din CARTA DREPTURILOR FUNDAMENTALE A UNIUNII EUROPENE).

      Ce sa faci cand intelegerea despre institutiil de drept penal este in Evul Mediu. N-ai ce face. Tu ar trebui sa te intrebi cum a ajuns asta sa fure, fara sa fie oprit, tocmai pe vremea zeitei Kovesi. Dar la romani prostia este funciara.

  7. Ce bataie de joc……f—–va-n gura de italieni imputiti, mafioti ordinari.

  8. Nici unguri nu-l dau pe nepotul lui Marko Bella. Englezii n-au vrut sa-l dea pe jurnalistul parsiv care a facut reportaj in secuime cu „romanii” care cumpara arme pe. piata neagra sa le trimita in Afganistan. Si uite asa suntem o tara de mana a doua in EU. Institutiile europene functioneaza numai cand trebuie sa dam noi ceva.

  9. E un caz scoala de coruptie, e o nebunie, „justitia italiana” pare a fi o gluma sinistra.

    • Italienii spun că mafia lor primește lecții si logistică de la crima organizata instituțională românească.

  10. Nu este vorba despre justiția italiana ci despre nuputinta autorităților romane. România este un stat subordonat mafiei internaționale. Rușinea Iohanis, rușine Orban!

    • Cred ca ai baut ceva baitu’ ! Si mai lasa numele lui Avram Iancu in pace, ca nu esti nici la degetul lui.

    • Nici macar la degetul din mijloc.
      Stra-mosu’ lu’ asta ii ranea in grajd la Avram Iancu si stra-plodu’ se simte indrituit sa-i manjeasca numele.

  11. „aprecieri subiective”

    Nu e genial?

    Ai toate probele și apare „aprecieri subiective” – Adio justiție! Ce jeg de oraș Napoli. Oricum în Italia, ce e la sud de Roma e muci. Fără nici o șansă de revenire. Vreodată. Borfașul a știut foarte bine unde merge. Îl așteptau acolo prietenii. Din suta aia de milioane de euro a împărțit și el prietenilor și ce să vezi? A apărut „aprecieri subiective”!

  12. Cum s-ar spune , am ramas si f—-i si cu banii luati.

  13. Bravo lui, băiat deștept!

  14. Am mai zis eu ca atunci cand se va trage linie si o sa-l comparam pe Johanis cu Basescu, Johanis va iesi mult mai jos. Ok, Basescu are toate bubele lui purulente de la dosarul Petrov la Udrea, EBA, Videanu si toti ceilalti. Dar procurori cum a numi Basescu respectiv Codruta Kovesi si Daniel Morar (care a fost normal pana cand i s-a urcat la cap) n-o sa mai vedem noi sub Johanis. Ca sa nu uitam de ministrul Justitiei numit de Basescu in persoana Monicai Macovei. Halal presedinte se va dovedi Johanis. „Tace-Si-Nu-Face” cum bine l-a poreclit cineva. Sau in al doilea mandat „Vorbeste-Dar-Tot-Nu-Face”.

    • Hai bre, ne lasi cu Baselul tau, ala a fost taticul hotilor (cu conditia sa cotizeze la timp si la cine trebuie).

    • @Amicu,

      Si Johanis ce e? Directorul de la Gospodarirea Apelor Mures iti spune ceva? Ala care fusese inainte vanzatori de automate de cafea. Stii pt ce fusese pus acolo? Ca sa fure pt PNL. Chirica de la Iasi stii ce face acum? Fura pt PNL. In trecut a furat pt PSD. Flutur de la Suceava stii ce face acum? Fura pt PNL in timp ce in trecut fura pt Basescu si PDL.

      Giany spre deosebire de tine recunoaste ca nu e fan Basescu dar adminte ca numirile facute de Baasescu in justitie au fost de cel mai inalt nivel. Tu de adanc ce ti-i capul in fundul lui Johanis esti incapabil sa vezi in ce stare jalnica sunt parchetele dupa numirele facute de Johanis.

  15. Felicitări! Astfel de știri nu fac decât sa întărească imaginea romanicii in lume. Aceea de stat sluga, fără putere, fără Diplomație și justiție. Un stat care nu își protejează cetățenii, care se așterne la picioarele oricui ii arunca trei firfirei. O țara care se va dezintegra curând și se va intoarce la stăpânii de drept iar slugile romanesti își vor servi iarăși stăpânii. Nu contează care, stăpâni sa fie.

    • Bai fraiere, decizia este a justitiei din Italia. Singurul lucru pe care-l poate face Romania este sa-l rapeasca si sa-l aduca in tara, binenteles cu scandalul aferent. Asa ca batista pe tambal, daca nu stii despre ce vorbesti.

    • Ba oligifrenule, dacă era supusul merkelesei, crezi ca justiția italiana dădea aceeași sentința?

    • Cred ca numai daca era supusul lui Donald sau al lui Bibi cocalarii aia care fac „justitie” in sudul Italiei s-ar fi mai gindit. La Merkel nici nu se uitau.

    • @Andrei 2

      E nashpa sa pozezi in mare stiutor cand de fapt nu stii nimic pe domeniul dreptului.

      Romania poate face o actiune la CEDO impotriva Italiei. Mai intreaba un jurist inainte sa postezi cu atata siguranta de sine. Nu de alta dar e ca si cum ai aparea cu pantalonii si chilotii in vine si apoi te intrebi de ce toata lumea e mirata si-si pune mana la gura. Pai cand apari gol…

    • CEDO = curtea europeana a drepturilor omului. Romania e un om caruia nu i s-au respectat drepturile? Te mai dai si mare cunoscator pe aici….

  16. Un buchet de flori și mulțumiri domnului ministru Predoiu! Halal implicare! Un profesionist!

  17. Dar asta a tot zis de abuzuri cand l-au condamnat. A verificat cineva? Poate chiar e asa. Ca poate or fi vazut aia din Italia ca pute ceva la justia din Romanica si l-au pus pe liber. Si nu cred ca aveau aia tupeu sa nu aplice legea, dar in Romanica sigur au tupeu si nu ii deranjeaza nimeni hai sa fim sinceri.

    • Bai nea Giani, tu ai citit atent ce s-a intamplat?
      Judecatorii aia(probabil membri de vaza ai cosa-nostra) au declarat ca sunt de acord cu condamnarea din Romania, insa au fefuzat sa-l returneze in tara, declarand ca isi va ispasi pedeapsa in Italia. Dupa care i-au micsorat pedeapsa si in final au dispus „”ispasirea pedepsei cu suspendare””!
      Asta este in primul rand o bataie de joc la adresa statului italian, mai mult decat la adresa celui roman. Numai intr-o tara africana se putea intampla asa ceva, sau nici macar acolo.

    • Nimeni nu stie cum e legea in Italia dar toti injuram si ne dam cu parerea. Conform legii europene, daca locuiesti acolo legal poti sa ceri sa executi condamnarea acolo. Odata ce s-a recunoscut sentinta din alt stat, se executa acolo conform legii italiene. Se pare ca legea italiana e mai blanda decat cea din Romania, asta e tot.
      Ne place sau nu ne place, asta e legea.
      Vrem in Europa dar nu vrem legile europene. Nu prea merge…

  18. Imaginea perfectă a unui stat impotent!
    România, evident, bătaia de joc a tuturor în UE!

    • Cum il schimbam?

      Eu zic ca putem schimba statul roman, schimband politicienii vechi (PSD si PNL) cu unii noi mai competenti si mai onesti.

    • Dunno, și cei noi mi se par a avea aceeași mentalitate de cârpe, tbh…

  19. De ce are Napoli Camorra? De ce are Calabria ‘Ndrangheta? De ce are Sicilia Cosa Nostra? – De prea multă justiţie ce au.

  20. Am văzut eu în globul de cristal că va veni un moment când Dragoș va experimenta „the great awakening” și va dona 50% din ce va considera el drept avere necuvenită. Restul de 50% și-i va păstra pentru efortul de a evalua corect și a găsi oportunitățile și oamenii care au nevoie de el. Va fi un fel de haiduceală parțială.

    Sincera să fiu, mai bine văd că acei bani ajung în cauzele și oamenii care au cea mai mare nevoie de ei și care îi merita, decât să fie acaparați de un sistem injust care să îi redistribuie exclusiv în conturile nemerituoșilor, alimentând clientela politică, amante și familii care dorm în post + sub-mediocrii majori în funcții publice care cumulează lunar salarii din bani publici și pensii speciale.

  21. De ce sa faca puscarie unu care face poze cu Ramazzotti si cu K.Costner si Blaga-Videanu-Berceanu nu? Pana si justitia italiana si-a dat seama ca n-ar fi corect…

  22. PENSII SPECIALE

  23. Ba tâmpiților, motivul respingerii extradarilor de catre italieni este o condamnare a României de catre CEDO pentru condiții inumane de detenție. Nu mai bateți câmpii aiurea.

    • Si ai vazut in ultimul an vreun program de la ministrul PNL al justitiei pt a corecta problemele pt care Romania si-a luat acea condamnare la CEDO? Evident ca nu. Omu’ a promis ca desfiinteaza Sectia Speciala si uita ca la un an distanta tot acolo e, bine-merci, iar ceva imi spune ca dupa alti 4 ani de guvernare PNL-PMP-UDMR, tot acolo va fi.

      Doar daca printr-o minune ajunge USR in coalitia de guvernare si iau ei ministerul Justitiei. Doar atunci lucrurile astea se vor schimba.

  24. Degeaba va mai dati cu parerea. O poza face cat o mie de cuvinte. Uitati-va la poza cu Eros Ramazotti. La simbolul Cavalerilor de Malta. E sustinut din spate de catre societati secrete si semi-secrete. Sa nu uitam de faptul ca, loja masonica Carbonari al lui Msgr. Mazzini a ajutat mult la loviturile de stat care au avut loc in Romania din 1848 pana in 1989. Asa ca cine e destept stie ca Ordinul Cavalerilor de Malta aici in Romania si peste hotare este motorul si sufletul lumii interlope. Lex et honor. Dupa cum spun francmasonii. Numai ca: Ille autem aspiciens eos, ait: Quid est ergo hoc quod scriptum est: Lapidem quem reprobaverunt ædificantes, hic factus est in caput anguli? Luca 20
    17. Dar Isus i-a privit drept în față și a zis: „Ce înseamnă cuvintele acestea care au fost scrise: „Piatra pe care au lepădat-o zidarii a ajuns să fie pusă în capul unghiului”?
    18. Oricine va cădea peste piatra aceasta va fi zdrobit de ea: și pe acela peste care va cădea ea, îl va spulbera”.

  25. Din pacate decizia justitiei italiene este acoperita in opnia mea de prevederile art.4 pct.7 din Decizia cadru a Consiliului Europei nr.2002/584/JAI/13 iunie 2002 privind executarea mandatului european de arestare.Acest articol 4 se refera la cazuri facultative,deci nu obligatorii,in care un stat membru al Consiliului ,care a ratificat decizia cu pricina poate refuza executarea unui mandat european de arestare,inclusiv in scopul executarii unei pedepse pronuntata in alt stat membru.La pct 7 al art 4 din Decizia cadru enuntata se prevede printre altele ca motiv facultativ de refuz de executare a mandatului situatia in care persoana solicitata ramane in statul membru de executare(in cazul de fata Italia),iar acest stat se angajeaza sa execute aceasta pedeapsa in conformitate cu dreptul sau intern(adica in cazul de fata dreptul italian).
    Justitia italiana a aplicat textul legal enuntat si a decis pentru condamnatul penal Dragos Savulescu ca cel in cauza sa execute pedeapsa pronuntata de autoritatile judiciare romane in Italia ,potrivit legislatiei italiene in materie.
    Numai ca de aici incolo imi este ceva neclar cu privire la solutia adoptata de autoritatile judiciare din Italia potrivit legislatiei lor proprii,pentru ca din informarile publice nu am reusit sa decelez de ce anume dispozitii s-au prevalat acestea:
    -ori au constatat gratiata pedeapsa cu inchisoarea aplicata de autoritatile judiciare romane potrivit unui decret de gratiere care opera la data judecarii cererii in Italia si atunci este cert ca opereaza acest decret si pedeapsa nu se mai executa(gratierea e act de clementa).Atunci legalitatea masurii dispuse dar si urmarirea executarii pedepsei depinde de respectarea si incidenta in cauza a decretului de gratiere respectiv emis de autoritatile italiene side dispozitiile acestuia pe care nu le cunosc(interesant este sa se vada daca gratierea este acordata conditionat legat de respectarea anumitor obligatii pe viitor,daca in caz de nerespectare a acestor obligatii justitia italiana e obligata sa puna in discutie revocarea gratierii si executarea in regim privativ de libertate a pedepsei, daca printre aceste obligatii figureaza si aceea a ramanerii permanente pe teritoriul Italiei pana la considerarea ca executata a pedepsei sau a posibilitatii parasirii Italiei doar cu acordul autoritatilor judiciare italiene etc);
    -s-a comutat pedeapsa cu inchisoarea in regim de executare pronuntate de autoritatile judiciare romane intr-una cu suspendare a executarii potrivit legislatiei italiene si aici trebuie vazut la fel daca suspendarea este una sub supraveghere cu fixarea unor obligatii pe viitor pentru condamnat a caror nerespectare atrage revocarea suspendarii si executarea in regim privativ de libertate sau alt regim a pedepsei.Practic nu stiu exact din comunicarile publice daca a operat aceasta situatie,caci incidenta actului de gratiere facea ca pedeapsa sa nu se mai execute ceea ce in perceptia publica din Romania echivaleaza cu o suspendare a executarii pedepsei;
    -au operat ambele situatii expuse mai sus,caci teoretic e posibil ca gratierea sa produca efecte si asupra pedepselor a caror executare este suspendata si aici trebuie verificate aceleasi conditionalitati expuse mai sus existente in legislatia italiana cu privire la revocarea suspendarii sau a gratierii.
    In orice caz din moment ce statul italian s-a angajat prin autoritatile lui judiciare ca Dragos Savulescu sa execute pedeapsa pronuntata de autoritatile judiciare din Romania in conformitate cu dreptul sau intern,deci cu dreptul italian,potrivit art.4 pct 7 din Decizia cadru nr.584/JAI /2002 a Consiliului European , ratificata si de Romania si de Italia,urmarirea executarii pedepsei pronuntate in Romania se va face in conformitate cu legislatia italiana si eu cred ca autoritatile romane nu-l mai pot incarcera pe Dragos Savulescu in Romania,caci acest lucru ar contraveni dreptului european,iar pe de alta parte este ilogic sa executi in doua moduri diferite una si aceeasi pedeapsa.Autoritatile romane nu pot din cate cred eu,potrivit legislatiei europene invocate, decat sa notifice autoritatilor judiciare italiene, incalcarea de catre Dragos Savulescu a conditiilor de excutare a pedepsei in regimul suspendarii sau gratierii acordate aici(desi acest lucru il fac si ele din oficiu zic eu potrivit legii italiene).In rest, potrivit legislatiei europene invocate de executarea pedepsei pronuntate in Romania pentru Dragos Savulescu nu mai au competenta legala sa se pronunte decat autoritatile italiene ,caci statul italian s-a angajat ca cel in cauza sa execute pedeapsa pronuntata in Romania conform dreptului italian,legislatia romana nemaiputand fi aplicata.
    Cum refuzul de executare a mandatului si de predare a lui Dragos Savulescu catre autoritatile romane a fost unul facultativ,din cele inscrise in art 4 din Decizia cadru 584/JAI/2002 a Consiliului Europei,ci nu unul din motivele obligatorii de refuz prevazute de aceasta Decizie cadru, Romaniei nu-i ramane decat sa adreseze un protest oficial pe canale diplomatice autoritatilor italiene, dat fiind faptul ca cel in cauza a fost condamnat totusi pentru niste fapte grave comise in Romania.Din pacate eu cred ca doar atat se poate face potrivit dreptului european.Atat si nimic mai mult.

    • Un ilustru cunoscut,Mugur Isarescu,spunea pe vremea lui Emil Constantinescu,ca,”coruptia izvoraste din legi”.Astazi santem si mai avansati din acest punct de vedere.Legea penala este facultativa si noi nu stiam!Coliziunea aceasta dintre est si vest produce si asemenea „minunatii”.Pai bai fratilor,ce-ati fii vrut,infractorul asta sa cheltuiasca banii furati in Romania?!Nu in Intalia,sa le cresca lor PIB-ul,nu romanilor!In conditiile astea paguba pentru statul roman este dubla!
      Mare filozofie e combinatia asta dintre statul de drept si economia de piata!Mai duhneste si ea cate-odata!Efectul este !!!!!!!!

  26. DACĂ ITALIA ESTE O ȚARĂ ATÂT DE JUSTIȚIARĂ – DE CE NU ÎL PĂSTREAZĂ PE HOȚ ȘI NU RETURNEAZĂ BANII DIN INFRACȚIUNI???

    Avem 1 bucată Dragoș Săvulescu. Acesta fură 100 de milioane de euro din Românistan. Justiția terminată din Românistan, după ani grei de sforțări, pronunță o condamnare vai și amar de ea. Dar, ghinion! Hoțul a fugit în Italia! În Italia acesta trăiește bine din banii furați. Italia se bucură că are 100 de milioane de euro în economie și decide că nu mai contează condamnarea, pentru că Românistanul are pușcării împuțite. Hoțul e liber și fericit.

    Înmulțiți exemplul de mai sus cu 100 de alți Dragoși Săvulești.

    Furi în Românistan și la linia de sosire te așteaptă Italia cu a ei justiție care constată că pușcăriile din Românistan sunt împuțite și trebuie să păstreze ei banii…..

    Italia are acum 10 miliarde de euro în plus. Românistan are 10 miliarde de euro în minus.

    „Justiție”, gen! :)))))))) Așa se zice acum la furtul la drumul mare? „Justiție”? Hahahahhahaaa!

  27. Parchetul European, nimic-nimic? Dar Sectia speciala?

  28. Doar pentru ca banii murdari ai acestui săvulescu au sustinut la un moment dat clubul de fotbal Fc Dinamo, as vrea sa vad echipa asta retrogradată si desființată.

  29. Data viitoare cand se duce Tapalaga la o conferinta de presa in loc sa puna intrebarile alea alambicate cu poveste inainte despre grafice, teste, pandemie, situatia la zi ETC, ar trebui sa ii puna o intrebare simpla lui Iohannis: „Nu credeti ca isi bat joc infractorii gen Savulescu de Romania in mandatul dumneavostra?”.

    Si o sa vedem atunci cum se rezolva in cateva saptamani!

  30. Romania a fost condamnata la CEDO in nenumarate cauze pentru tratamentul inuman si degradant din inchisorile din Romania , care nu face reeducare in nici un caz . Sistemul judiciar si penitenciar este un carusel care are nevoie de clienti unde nu se face reeducare. Nu stiu daca decizia de condamnare a lui Savulescu este una legala pentru ca provine dintr-o tara cu corupti in justitie si politie . SCOPUL NU ESTE CA NOI SA PLATIM PENTRU A TINE ACESTI CONDAMNATI IN PENITENCIARE PE BANII DIN IMPOZITELE NOASTRE . SCOPUL ESTE PREVENTIA . TREBUIA SA NU SE POATA INTAMPLA ACESTE FAPTE. IN ALTA ORDINE DE IDEI IN INCHISORILE DIN ROMANIA NU ESTE CONSTIENTIZATA IDEEA CA PRIVAREA DE LIBERTATE NU REPREZINTA PRIVAREA DE ALTE DREPTURI .