G4Media.ro

Eurodeputatul Eugen Tomac: Să sperăm că în următorul Consiliu JAI se va…

Sursa foto: Facebook / Eugen Tomac

Eurodeputatul Eugen Tomac: Să sperăm că în următorul Consiliu JAI se va stabili şi o dată privind intrarea terestră a României în Schengen

Eurodeputatul PMP Eugen Tomac şi-a exprimat speranţa că în următorul Consiliu JAI se va stabili şi o dată privind intrarea terestră în Schengen a României, relatează Agerpres.

„Decizia luată astăzi de statele membre este una importantă, chiar dacă totul s-a desfăşurat într-o manieră diferită procedural faţă de celelalte decizii privind lărgirea spaţiului Schengen, când au fost primite alte state. Să sperăm că în următorul Consiliu JAI se va stabili şi o dată privind intrarea terestră, pentru că aceasta este de fapt ceea ce aşteaptă milioane de cetăţeni români şi, evident, antreprenorii din România. Personal, mă bucură această veste, chiar dacă este doar un mic pas înainte”, a scris Tomac, sâmbătă seară, pe Facebook.

Controalele la frontierele aeriene vor fi eliminate de la 31 martie 2024, a amintit el, având în vedere necesitatea ca acest lucru să coincidă cu datele orarului de vară al Asociaţiei Internaţionale de Transport Aerian.

„Aştept însă o prezentare cât mai clară şi detaliată a condiţiilor pe care România le-a acceptat din partea Austriei, în acordul anunţat de Ministerul de Interne. Până la o integrare deplină mai avem mult de muncă şi de aceea trebuie să punem constant presiune pe toţi actorii implicaţi, pentru că România merită în Schengen!”, a adăugat Eugen Tomac

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Nea Eujene, mata parcă erai cu varianta CJUE. N’așa?

  2. „Decizia luată astăzi de statele membre este una importantă…”

    Ce anume este important, că nu este deloc clar?! Bătaia de joc la adresa României de 1 Aprilie, când intră în vigoare acordul?!

    Problemele legate de pierderile economice ale României rămân nesoluționate. România este în continuare discriminată ca parte a Pieței Comune. Faptul că arăt pașaportul în aeroport NU este o problemă!

    Oficialii europeni au declarat răspicat că NU există negocieri pentru aderarea la frontierele terestre. Deci, de jure și de facto, România NU devine membră Schengen.

    …Și ce mai era de negociat, dacă România îndeplinește de 12 ani condițiile de aderare la Schengen?!

    Iar cu privire la găzduirea migranților care vin din Schengen (chiar dacă România nu face parte din Spațiul de liberă circulație), identificarea lor și returnarea în statele de origine, aceasta este o obligație absurdă și inacceptabilă, ei putând să fi intrat în Schengen inclusiv prin Croația, spre exemplu, stat a cărui aderare a fost susținută de Austria. Și nu este vorba despre Protocolul Dublin pe care România îl respectă deja în mod exemplar.