G4Media.ro

„Este probabil ca anul școlar și universitar 2020-2021 să se desfășoare integral…

Foto: Captura

„Este probabil ca anul școlar și universitar 2020-2021 să se desfășoare integral în regim hibrid și online”, scrie PNL în Programul de guvernare pe Educație. Există „nevoia planificării revenirii la școală post-pandemie”

Partidul Național Liberal, aflat la guvernare, afirmă în programul de guvernare propus electoratului, la capitolul legat de Educație, că “este probabil ca anul școlar și universitar 2020-2021 să se desfășoare integral în regim hibrid și online, existând nevoia planificării revenirii la școală post-pandemie”. Partidul care a decis ca școlile să se mute cu totul online într-un moment în care majoritatea țărilor europene păstrează predarea la clasă, parțial sau total, notează în același context neajunsurile școlii online.

La capitolul Educație-Cercetare din Programul de Guvernare propus în campania electorală pentru perioada 2021-2024, consultat de Edupedu.ro, PNL notează că pandemia “a forțat trecerea educației într-o proporție prea mare în mediul online” și că “pandemia a făcut și mai vizibile clivajele între medii sociale”. În plus, partidul spune, separat, că va lua decizii doar pe bază de “date și studii de impact”.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Foto: Captura program PNL

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

5 comentarii

  1. daca sistemul hibrid ramane asa cum a fost va fi dezastru total. mai ordine e in online strict. daca se transforma cum e in vest, adica vine jumatate din clasa 2 sapt si cealalta jumatate 2 saptamani, dar se preda acelasi lucru e bine. dar din pacate nimeni nu e capabil sa reformeze programa

  2. Da mai frate, dar tinerea cursurilor fata in fata, aici si acum in Romanica, ar insemna un atac la vietile profesorilor, in primul rand, si apoi la vietile celorlalti adulti din jurul copiilor.
    Stiu, voi cei de la edupedu aveti ultimele studii in domeniu care va spun ca situatia cursurilor fata in fata nu este atat de periculoasa. Dar cum ii veti convinge pe romani de asta? Si nu ma refer la cei cativa tembeli care va citesc site-ul.

  3. Vai de România Educata, dom. profesor Oha! E mai jale ca pe vremea Abramburicai sau a doamnei Veo… Păcat de generația asta de tineri care face școală din 2 în 2… Viitor de haur țara noastră are!

  4. Tribunalul Iași, nu hulitul CCR, a dat sentința că este ilegală închiderea școlii.

    • Nu este încă definitiva. In plus acțiunea în instanță a fost inițiată de cei cu școlile particulare care pierd bani in aceasta perioada. Asta e motivația lor, nu grija pe copii.